:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,983,894
Активни 420
Страници 6,339
За един ден 1,302,066
Шарон получава 70 % подкрепа за войната си с "терористите"

Израелците са за избиването на палестинци

Нов самоубийствен атентат на Западния бряг
70% от израелците одобряват политиката на премиера Ариел Шарон за поединично ликвидиране на палестински бойци, сочи анкета на института "Машов", публикувана вчера във в. "Аарец". Според 2/3 от анкетираните това било "ефикасен метод за борба с тероризма и е оправдано в морален план, тъй като спасява живота на цивилни израелци".

Само 21% от запитаните заявили, че тази политика "насърчава желанието за мъст у палестинците и е неморална, защото убийствата на палестински активисти на практика са екзекуции без присъда". 61% от анкетираните не вярват в шансовете за мир в района в близките години. Само 34% са оптимисти по въпроса.

Нов палестински боец-камикадзе се самовзриви вчера край израелски военен пост на Западния бряг. Атентаторът е загинал, а един израелски войник е ранен. Палестинецът се движел в кола, заредена с експлозиви. Израелските войници го заподозрели и му наредили да спре далеч от поста, при което той взривил колата.

Израелски хеликоптери атакуваха с ракети палестински позиции в с. Салфит край Наблус.

Премиерът Шарон пристигна вчера на еднодневно посещение в Турция и призова домакините си повлияят на палестинския лидер Ясер Арафат за прекратяване на терора в Близкия изток. Според в. "Миллиет" палестинското ръководство пък помолило писмено Анкара да притисне Шарон за спиране на израелското насилие.
32
596
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
09 Август 2001 01:54
Да правилна е политиката на Ариел Шарон.Така се запазва живота на невинни хора,а който иска да си мре да мре!Турция също подкрепя Израел,самата тя води война със кюрдските партизани и колко невинни нейни граждани са станали жертва на терористите.
09 Август 2001 02:45
Бъркаш Караибрахиме.
В Турция и Израел няма терористи - има бунтовници срещу тиранията и на двата режима.
09 Август 2001 05:50
Когато си силен е лесно.Гадните евреи са си опекли работата и сега си колят на ред .Интересно защо и в Македония не се замислят........((((
09 Август 2001 06:00
Кракра,веднъж и ти да сбъркаш,между Турция и Израел няма почти нищо общо.Израел окупира теритотиите в отговор на войните които водят арабите срещу тях.През 1948г.ако се не лъжа са се водили улични боеве в ТелАвив,арабите са се кълнели,че няма да оставят жив евреин.Според мен евреите са си прави.
09 Август 2001 08:25
Всеки който е създал държава има право да я защитава със сила. Всеки който иска да създаде държава има право да я извоюва със сила (ако може). Ако успее е прав, ако не, не е.При палестинците и арабите, кой е крив и кой е прав е много трудно да да се каже. За кюрдите е ясно. Те живеят там където са много преди турците да дойдат. След като всички други народи са имали право да се отделят от империята, защо кюрдите да го нямат. Ненарушимоста на държавните граници май се спазва само за американски подлоги. Това няма да трае вечно. Краят му ще дойде по-скоро отколкото си мислим. На онези български боклуци дето се мъчат да ни вкарат в НАТО с довода че НАТО ще ни пази (от кого, може би от Турция) искам да кажа, че ако това стане, пак ще се окаже, че сме се наредили до победителя с голямо закъснение.
09 Август 2001 10:26
Ционистите не знаят граници! За тях всичко е позволено.И стига с тия глупости,че защитавали държавата си.Тяхната държава е създадена върху заграбена земя, върху реки от кръв.Наглостта им е безмерна.Израел е една престъпна държава, ползваща се с безграничното благоволение на САЩ,където също управляват ционистки кръгове.
На Караибрахим ще кажа: И Турция и Израел са държави извън закона.И двете окупират територии,които не им принадлежат /Северен Кипър и Палестина/.Затова взаимно се подкрепят в асимилаторската си дейност.И двете разбират само от езика на силата.Възхищавам се на героизма на палестинските бойци,които отиват на сигурна смърт, поразявайки врага и принасяйки себе си в жертва.Това не може да го направи всеки.Прав е Кракра като казва,че борбата на кюрдите и палестинците си прилича,защото и двата народа са лишени от елементарни човешки права и единствения им изход е въоръжената борба.В крайна сметка и едните и другите ще успеят, защото не може един народ да бъде потискан вечно.Така както народите от Османската империя са отвоювали свободата си.
И последно, мисля, че и Израел и Турция са колоси на глинени крака.За Израел това се видя през 1973 г., когато египетската армия ги прави на пух и прах за няколко дни, преминавайки Суецкия канал и навлизайки дълбоко в тила на ционистите.Само американската намеса тогава спасява Израел от пълен разгром.
Видяхме и "непобедимата" Турция как изпищя на умряло, когато Кипър купи две зенитно-ракетни установки С-300 от Русия, с които практически Кипър ставаше непробиваем за турската авиация.И пак под американски натиск ракетите не бяха доставени в Кипър, а бяха дислоцирани в Крит.
Не случайно и Израел и Турция се най-мразените държави на Балканите и в Близкия Изток.
09 Август 2001 10:53
abe Anonomen 6, ot kogo e zagrabena zemiata za Isrealskata durjava? imalo li nekoga tam dujava??? mai e imalo a, ama mai ne beshe palestnska a pak evreiska predi izvestno vreme(~2000)...

i oshte edin vaprosh - na kuv ezik govoriat palestincite, otdelen narod li sa, imat li si svoia istoria, otkude proizhojda poniatieto 'palestina' i 'palestinec' ???
09 Август 2001 11:24
Ами много просто. Не може да предяваваш претенции към територии, които не са твои и да се позоваваш на някакви изсмукани от пръстите библейски текстове.По тази логика българите могат да претендират за Волжска България, тъй като са живели там преди векове.Не ти ли се струва смешно, а? Целият ционистки проект е една голяма лъжа.Не може просто да събереш хора от цял свят и те да претендират, че Палестина им и родина, когато никога през живота си не са били там и изведнъж да почнат да я считат за своя изконна територия.Не би имало проблем, когато земята е необитаема.Но когато там от поколения живее един народ /арабски/ е абсурдно да твърдиш,че тази земя не му принадлежи, а е на някой си дошъл от Полша,например.Ционизмът е висша форма на расизъм,по-лош и от апартейда,защото прогласява един народ за "избран", а всички други за подчинени нему.Затова разбирателство с евреите е невъзможно,защото на тях генетично им е заложено,че са по-висша раса от другите.
Да, палестинците си имат език-арабски и са част от арабската нация,простираща се от Атлантическия океан до Персийския залив. Историята можеш да я прочетеш, като започнеш от 630 г. сл.Хр., минеш през кръстоносните походи, Салах ед-дин /Саладин/ и стигнеш до 1948 г. Всичко това е история на палестинския народ.
09 Август 2001 11:42
Анонимен 8 ти май незнаеш историята!Израел е съществувал преди 2000 години а и след това там винаги са живеели евреи.Моето мнение е,че там сега има място и за двата народа и един ден ще настъпи мира.Стига с тези доноси,че Ционизма е форма на расизъм!Това са антисемитски глупости и на тебе ти е ясно,но така ти отърва да говориш защото имаш лична причина да мразиш евреите.
09 Август 2001 11:51
Глупост е, когато всеки дръзнал да каже нещо нелицеприятно против "господорите на света" /евреите/ бива обвиняван в антисемитизъм.Много е изтъркано вече и не е логичен аргумент. Отново повтарям, че евреите живеят с идеята,че са недосегаеми за каквато и да е критика, защото се считат за "Божи народ".И това ако не е расизъм, здраве му кажи.И щом си толкова сигурен, че евреите са си живели там от памтивека, кажи ми откъде се взеха близо 4 милиона палестински бежанци след 1948 г. Аз ще ти отговоря-били са прогонени от собствените си домове от ционистите.Е, кой е натрапника в случая?
Апропо, Караибрахимчо, нещо да ти напомня за Северен Кипър'74? Помисли си.
09 Август 2001 11:53
a8,
ti da ne tvurdish che dokazatelstvata za Israel otpredi 2000g, sa samo ot Bibliata?
a tia gradove koi gi e postroil, a? che to tam kudeto i kopaesh vse izliza neshto otdolu i mai nishto tova e 'palestinsko'?

osven tova 'от поколения' tam ima i simvolichno evreisko prisusutvie, osven arabite koito sa bili nekolko desetki hiliadi po togavashnite sela i blata...stava vapros za minalite 2-3 veka predi 1800g.

znachi palestincite sa hem 'част от арабската нация' hem ot palestinskia narod, a?
palestinski narod NIAMA, tova sa arabi, koito imat pravoto da jiveiat v Israel mirno, no ne i postoianno da sabotirat pravoto na edin ot nai drevnite narodi na sobstvena durjava i zemia!!

a i durjavata TRANSJORDANIA, sega JORDANIA e specialno zadelena ot OON samo za t.n. 'PALESTINCI'; a JORDANIA e 3 puti po golema ot ISRAEL!!!!!!!!

a istoriata na ISRAEL e mnogo po drevna ot 630 g, i e chast i ot Hristianskata istoria i nasledstvo, a ne samo ot musulmanskata, na koiato edin ot izmislenite mitove e che Jerusalem bil 3tia sveshten grad

pak te pitam , znaesh li okude proizliza 'PALESTINEC' i 'PALESTINA'?

a za Bibliata - v niakoi knigi mai otdavna e zapisano che evreite shte budat progoneni no sled tova otnovo shte imat durjava - a arabite i da se naserat ot omraza nishto ne mogat da napraviat...
09 Август 2001 12:05
za tova che irsraelcite se misleli za 'izbran Boji narod' - vij v nekoia statistika che samo 10-15% ot tiah sa silno religiozni - za ostanalite ot koito prozlizat takiva travestiti kato Dana International neshto ne mi zvuchi ubeditelno tazi teza...

a che naroda e kachestven mozhesh da sudish ot tova kak za 100-tina godini sa prevurnali blatata,pustinite i kamuniacite v gradini i oasizi, dokato arabite sa stoiali stotici godini po selata i sa si barali onaia rabota i edin nov grad dori ne sa postroili...
09 Август 2001 12:08
Анонимен искам да ти кажа още,че през 1973 г. Египет и Сирия баха безплатно въоръжени от Съветския съюз в продължение на няколко години с най-новите оръжия,а Израел трябваше да се въоръжава с пари от собствения си бюджет.Наистина в началото на войната армиите на Египет и Сирия напредват и пробиват фронта,но тогава съотношението на силите е 1:100 в полза на арабите.В последствие Израел успява да ги спре и да контраатакува като форсира Суецкия канал.Войната свършва когато израелската армия е на 101 км от Кайро и на 56 км от Дамаск,а СССР е заплашил,че ако израелците продължат ще изпрати в Египет и Сирия 100 хиляден руски корпус.Това значи,че арабите са загубили тотално а Израел е окупирал още по-големи територии от африканската страна на Суецкия канал и е навлязъл дълбоко в територията на Сирия.Само намесата на СССР спасява Египет и Сирия от пълен разгром.
09 Август 2001 12:15
Palestinez напълно подкрепям това което си писал!За жалост малка част от хората ще ни разберат.

09 Август 2001 13:08
palestinec& Караибрахим, на това му се вика BULLSHIT!!!!!!
09 Август 2001 13:15
palestinec, нещо бягаш от отговор на въпроса ми за палестинските бежанци.Палестинците имат право на собствена държава в рамките на Западния бряг и Газа и това е признато от ООН с резолюции 242 и 338. Така,че Йордания си е Йордания, а независима Палестина съвсем друго нещо.
Караибрахим, ако си мюсюлманин защо не реагираш на palestinec, който ти казва, че било мит, че Ерусалим е свещен за Исляма град? Колкото е мит за мюсюлманите, толкова е и за евреите.Поне за мюсюлманите има някакво доказателство, джамията Ел Акса, а за евреите няма нищо, само една стена, за която твърдят, че е част от т.нар Храм на Соломон, за който не се знае дали изобщо е съществувал.
09 Август 2001 13:35
МРАЗЯ ЕВРЕИТЕ
09 Август 2001 13:43
http://www.*************
Сайт за политически коментари има на адрес ...www.*************...Ако искате да разберете защо политиката е "мръсна" работа...
09 Август 2001 15:21
Вижда се кой от участниците в този форум има малко повече знанич по история. За съжаление колкото повече седя в този форум, толкова повече се убеждавам, че от пословичното спасяване на еврейте рпез втората световна война от Българита, няма никакъв спомен в сърцата на днешния Българин, като изключим известна останала интелигентна прослойка сред обществото.
Аз съм еврейин и съм живял 16 години в България. Нямах сили да слушам повече думите мръсен евеин и емигрирах в Израел, сам, без роднини, само и само да се махна от "несъществуващите антисемити" както отбелязва един от участниците. И понеже е имало някога "мръсни ционисти", сега аз имам държава където мога да избягам и да се скрия от господа фашистите. Защо и skin heads съм срещал, и съм знаел какво ме очаква ако ме хванат и не бягам бързо. Преди 119 години, в Израел пристигат първите руснаци, прокудени точно както мене сега. Лекари и професори по най-различни дисциплини захвърлят постигнатото и хващат мотиките, и благодарение на тези хора сега в Израел стандарта е по-висок от българския. Палестинците и арабите, виждаики напредъка на Израел бързо се преориентират и навлизат масово в градовете населявани от евреи, като моля да се отбележи, евреите нокога не са ги гонили.
Когато градовете са вече построени, арабите самонаричащи се палестинци решават да ги вземат и се получава това което се получава и днес.
Вие, които писахте, че ме мразите, или го показахте с думите си, знаите,че аз не ви мразя! Обичам България, с цялото си сърце, но като нямам възможност да допринеса за добруването на България, ще допринеса за Израел, и от това само родината ми губи. Всеки народ има право на собствена територия, а територията на Израел още от древни времена се е наричала палестина. Просто арабите които се заселват там взимат името на територията. И моля не спорете без да прочетете една- две книги, защото аз съм чел и знам какво пиша. Искрено ваш
LAIO
09 Август 2001 15:44
LAIO, никой няма да ви мрази ако признаете правото на палестинците на собствена държава със столица Източен Ерусалим.Това го изисква международното право.Нищо повече.Докато не го направите ще сте обект на атаки и няма на кого да се сърдите освен на себе си.И престанете да фалшифицирате историята,защото много хора в България не знаят, но създаването на Израел е съпътствано с масови кланета на палестинско население.И недей ми казва, че няма такова нещо.Справка-селото Дейр Ясин, изравнено със земята през 1948 и жителите му избити.
09 Август 2001 15:49
Laio - kakvo da ti kaja. Za niakoi neshta si prav za drygi ne.
Parvo otgovori mi na edin vapros ako iskash - zashto kadeto i da otidat eyreite vse niakoi e sreshty tiah - xristiani ili mysylmani ili ezichnici ( vij rimlianite sreshty israel).
Ne moje vsichki da sa greshni a samo eyreichetata da sa pravi. Sigyrno ne vseki eyrein e religiozen - no ima edna goliama chast koiato se mache da dokaje che ste 'izbran narod' i drygi babeni devetini. primeri kolkoto iskash - rim e tragnal sreshty izrael zashtoto v mnogo rimski provincii - rimlianite sa izblaskvali i klali drygi narodi - nai veche garci po tova vreme.
Kolkoto za tozi deto kaza po nagore che kadeto da kopnesh izlizat eyreiski neshta - procheti spomenite na Moshe Daian - tarseli sa navsiakade rydnicite na car simeon no sa namerili onaia rabota - istinata e che eyreite predi 2000-3000 godini sa bili ovchari koito ne sa imali niakakva zabelejitelna kyltyra. Edinstvenoto koeto sa doprinesli na civilizaciata e monotheichnata kyltyra. Kolkoto za segashnia Israel - che ne e bilo spravedlivo i che ste progoneli arabite ot texnite domove e taka e da my eba maikata.
Sega dali e pravilno ili ne ne moga az da kaja vsichki darjavi sa sajdadeni chrez voini - prosto vav vashia slychai go pravite v edin vek v koito se predpolagashe she tova veche ne stava
09 Август 2001 15:51
za palestinskite bejanci - LAIO go kaza; edna spravka na arabskoto naselenie ot 1800 i sled tova 150 god. po kasno shte pokaze za kakvo stava vapros prez 1800 - broikata e ot poriadaka na niakolko desetki hiladi; sled tova priiijdat i evrei i arabi - vrorite za da namajat ot presushenite zemi i ot truda na purvite... i nikoi ne gi e gonil, dori i sled kato hodjata na Jerusalim, veren saiuznik na HITLER i po kasno negovia plemmenik izvesten sega s imeto (IASER ARAFAT !!!!) organizira buntove pri koito sa izklani suma ti nevinni evrei - predimno starci i deca!!!!!!!!!!!!!!!!

za imeto PALESTINA - tova koeto az znam e che edin ot rimskite consuli na oblasta go dava, baziraiki se na nazvanieto na drevnite FILISTIMCI; iadosan na evreite che bili mnogo neupravliaem narod; dava i novo ime na Jerusalim ama nikoi ne ebava da go izpolzva; taka imeto PALESTINA ostava narochno izmisleno ot rimlianite po imeto na vragovete na plemenata s koito evreite sa vodili voini..

za Jerusalim - po kakvo se sudi che Jerusalem e sveshten grad za Isliama(daje tvurdiat che bil 3tia sled Meca i Medina)? imalo jamia - mnogo vajno, suma ti gradove po sveta imat jamii; daje v korana dokolkoto znam Jerusalem ne se spomenava!!!!

sveshten e zashtoto arabite iskat da izbiat evreite do krak! tova tvurdenie e proiznasiano ot suma ti hodji i DORI ot DARJAVNI RAKOVODITELI!!!!!!
ama nema da stane!
09 Август 2001 16:00

ne znam dali ste chuvali za doktrinata 'SHARE THE PAIN'
pri predishnite voini Israel ne e imal iadreno oruzhie; ama sega ima...arabskite darjavi shte triabva DOSTA da pomisliat predi nova voina sreshtu Israel, vapreki prevazhodstvoto si!!! xa xa xa xa xa xa
09 Август 2001 16:16
Насо, отчасти съм прав.
Не подкрепям тероризма на палестинците, но не подкрепям и политиката на Израел. По въпроса може много да се напише, но мен лично техните проблеми са ми чужди. Силно препоръчвам книгата на Ноъм Чомски - "The faitful triangle", и ще разбереш кой пречи и кой подкрепя изроди катo Шарон и палестинските терористи, за да няма мир.
Поздрави
ps. Я метни поглед на този материал:
http://members.nbci.com/_XMCM/democritichen/proud.htm
09 Август 2001 16:17
King david - neznam dali si eyrein no che si tap kato galosh tap si - nali i pakistancite imat sashtata bomba be momche
09 Август 2001 16:48
До ано20 - луди винаги е имало и ще има. Но повярвай ми, като човек живеещ там със сигърност знам,че арабите са много по кравожадни и зверски настроени. Незнам защо в Българските медии се създава убеждението, че евреите раздухват конфликта?!!! Сигурно повечето от вас са чували за срещите за мир между Барак и Арафат. Барак му предложи половин Израел, включително газа, големи части от източен Йерусалим, и територията около Йерусалим. Но в последния момент се видя,че просто Арафат НЕ ИСКА МИРНО РЕШЕНИЕ, защото воините на алаха трябва да си завземат територията като проливат кръв, иначе лидеа им ще излезе някои страхливаец. Ние сме съгласни за тяхна държава, ама те искат да се убиват защото са фанатици.
За Ано21 - мразили са ни още от както е известно че Юда бил предал христос. Инквизицията е избивала евреи на кладата! Само защото са евреи. Хитлер ги е избивал в конц-лагери. А евреите винги до преди това са се поддържали и са стояли в затворени общества и затова също са ги мразели. Говорило се е че ежреите пият кръв на малки деца(това е първата религия забраняваща човешко жертвоприношние), а през 19 век почват просто да мразят думата евреи и да ги избиват масово в Русия, Беларус, Полша и т.н. Това е историята. Тоя народ по-скоро е богомразен от богоизбран. Никаде не го искат без да прави нищо лошо, само дето хората като чуят думата евреин и настръхват сякаш са видяли вампир.
Пак казвам - никои не гони арабите - само те си правят проблеми. Каква е другата причина, че вдигат възстания - защото живеят лошо! Защо живеят лошо - защото така са направили нещата, че един нирмален евреин не би се заселил в Газа от страх, а арабите чакатвсичко наготово. Е, така няма да стане. Като си направят собствена държава, ще ги видим как ще се оправят сами.
Това е
ако някой има още въпроси - моля, чакам!
09 Август 2001 17:07
Laio - ot Ano 21. Znachi vaprosa mi zashto vsichki mraziat eyreite neshto ne mi zvychish ybeditelno - kaka taka mraziat vsichki dymata eyrein - da ne bi da si niamat dryga rabota. Ili moje bi istinata e dryga - da rechem che kadeto otidat eyrei - izbytvat ili iztlaskvat vsichki ostanali zastoto taka im ottarva - gledai Rimskata imperia - klane na neevrei v Aleksansria i drygade, gledai zaselvaneto na Eyreite v Palestina - vse ste pooklali farisei i drygi narodi poneje vi e xaresala zemiata im ( pak posle opravdania - ami gospod mi go obeshta) . Tova koeto iskam da kaja e slednoto - da ne bi i vie (eyreite ) da imate niakakva vina za tova koeto vi se slychva - shtoto nali razbirash ne moje vsichki da sa greshni pak edinia prav - ne e logichno. I sled kato vsichki drygi se machat da vi razberat i da sa tolerantni kam vas - pomachete se i vie da razberete drygite i da ste tolerantni kam tiah. A ne da viarvate na Talmyda deto pishe che samo eyreite sa bogopomazani a ostanalite sa 'goi' t. e. malko nad 'jivotnite'..
Kaji pone ti v gornoto viarvash li i ako ne poznavash li eyreicheta koito viarvat
09 Август 2001 18:55
За Анонимен.27.В Израел има една група религиозни евреи които са фанатици.Те са противници на мира и точно те искат да живеят в териториите.Заради тях страдат и другите евреи.Искам да поясна също,че по време на създаването на Израел през 1948г. арабите(т.н.палестинци) са призовани от съседните на Израел арабски страни да избягат защото когато дойдат арабските армии те ще убиват наред и за да непострадат тези араби те трябвало временно да напуснат тази територия.Евреите убеждавали арабите да не бягат,но малцина ги послушали.Както знаете арабските армии загубват войната и подлъганите бежанци остават на територията на съседните на Израел арабски страни.Нито една арабска страна обаче неще палестинците другите араби също ги мразят и ни ги искат.От там идва и проблема с бежанците.През 1967 г. след като Израел завзема Зап. бряг и Газа никой от населяващите тези територии араби не бяга.Сега виждате,че Палестинците имат вече почти 8 години държава дадена им от Израел,но те не са направили нищо за населението и.Те искат постоянно да водят война и някой да им дава.Вижте каде отиват помощите дадени за Палестинците-в ръцете на Арафат и приближените му!Властта не прави нищо за хората си освен да ги подстрекава срещу Израел.Арабите завиждат на Израел и се опитват по всякакъв начин да му пречат.Израел е също така и единствената демократична страна в района,а от демокрацията се страхуват всички тоталитарни държави.Управляващите среди там са против Израел и те насъскват населението против Израел защото винаги трябва да има някакъв враг,иначе населението ще се усети и ще свали омразните си диктатори.
09 Август 2001 19:22
Da vi kaza pravo ne vizdam bwdeste za Izrael osven kato dwrzava na evrei palestinci i na vseki koito iska da se zaseli tam! Ako pocnat da hvwrcat atomni bombi niama da ostane nikoi ziv! Palestincite sa mnogo intelegentbi i ne otstwpvat na evreite po predpriemcivost! Sporedmen sveta sledva da razshiri izraels iordanskata pustinia i sinai za da mogat i palestinci i evrei da dishat spokoino ! Iordania e cast ot palestina takwv e i sinai Da se prilaga USA konstituciata i ste vidite kak ste si ziveiat ne kato bratocvcedi ami kato bratia ! No zonata sledva da se razzorwzi i finansira ot Shejhovete i Bankerite !
Inace vrwstane na palestinci ne e vwzmozno ! No nikoi niama pravo da goni evreite ot ytam kwdeto te sa sega imam predvid celia sviat ! kavo e sveta bez evrei 1 Tova se otnasia i za cvsicki narodi -dolu etniceskite cistki !
09 Август 2001 21:50
Кракра,благодаря за адресът,страницата е готина,хареса ми.Да се върнем на въпроса-исках да ти кажа,че не харесвам много евреите,но ако някой иска да ми реже главата най-малкото е да го наритам.Днешният атентат доказва,че евреите сгрешиха когато им върнаха част от земите.Формулата беше земя срещу мир,но какво стана-арабите си получиха земите,а евреите не получиха нищо,даже стана още по-лошо за тях.Мисля,че проблемът е в религията,всички мюсулмани са еднакви,независимо дали са турци,афганистанци или албанци.Разправят,че имало добри мюсулмани,но аз не съм уверен.По твоята логика и чеченците са невинни жертви.
09 Август 2001 22:38
Не знам кой какво дъвче,
но дългосрочната военна стратегия на държавата Израел е дело на възпитаника на българската военна академия-генерал Моше Даян.Но всяка изкуствено създадена държава има проблеми, аналогични на еврейските.
Колкото до момчето Лайо - израелската икономика прегря, така че скоро може да ти се прииска да се върнеш в България.Ако те освободят от военна служба....
10 Август 2001 18:50
До г-н Доктора. Дпкторе, пак повтарям, че не заминах за Израел заради Българската икономика. Семейството ми тук все още преживяваше добре, макар и с много проблеми и трудности. Заминах заради разни фашистки елементи в това Българрско днешно общество. А моето мнение е че Израелската икономика има още много да прегрява и Българската да узрява, докато им се изравнят нивата. Трябва да се промени не само правителството, но и манталитета на много хора свързан с най-различни неща.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД