:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,690
Активни 465
Страници 9,135
За един ден 1,302,066

Сърбия иска оставката на шефа на ООН в Косово

Министърът на правосъдието на Сърбия Владан Батич е изпратил в понеделник отворено писмо до главния администратор на ООН в Косово Ханс Хекеруп, в което го нарича "директно отговорен за трагичното положение в Косово и Метохия" и го призовава да подаде оставка, съобщават днешните сръбски издания.

"Косово е било, е и ще бъде част от Сърбия. Тъй като Вие не приемате това, трябва да си отидете от Косово. Колкото по-бързо, толкова по-добре", се казвало в писмото, изпартено в агенция ТАНЮГ от Министерството на правосъдието на Сърбия.

Според Ройтерс Батич обвинил Хекеруп в поредица от грехове, последният от който бил решението му за насилствено закриване на югославска правителствена служба в Грачаница.

Батич обвинява Хекеруп, бивш министър на отбраната на Дания, че е прегърнал албанския сепаратизъм и не е отговорил на серията искания от Белград за подобряване положението на сръбското малцинство в Косово.

"Г-н Хекеруп, два принципа управляват света на демокрацията: принципа на отговорността и принципа, че няма незаменими хора. И тъй като сте пряко отговорен за трагичното положение в Косово, трябва да подадете оставка", пише Батич.

Според Ройтерс служители от администрацията на ООН в Косово се надяваха на по-добри отношения с Белград след падането от власт на Милошевич, но писмото на Батич е ясен знак, че напрежението остава.

От мисията на ООН за Косово ЮНМИК обясниха, че въпросното югославско бюро в Грачаница било открито без разрещение от международната администрация. Освен това ЮНМИК бил поискал югославските власти да закрият това представителство, но те не го направили. Освен това операцията по закриването на представителството била преминала по мирен начин.
1
502
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Август 2001 13:47
http://www.*************
Сайт за политически коментари има на адрес ...www.*************...Ако искате да разберете защо политиката е "мръсна" работа...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД