:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,963
Активни 777
Страници 9,408
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Трепачи

"Царят падна, президентът го вдигна". Това е заглавието-трепач на вчерашната "Democratsia". Иначе то не отразява нито движението на рейтингите (ще им се на сините, но е рано - още не е дошло времето), нито някакви физиологически явления ала Клинтън-Левински. Става дума за репортаж от посещението на Петър Стоянов в Киноцентъра, при което манекен (не Агов, а истински дървен манекен) с костюм на цар Борис (не оня Борис на Симеон, а по-оня, Първия) паднал, и лично президентът го вдигнал, тоест изправил... Ужас, пак двусмислено се получи.

А от "24 часа" дължат на главния европреговарящ в оставка Владимир Кисьов една екскурзия до морето! Няма да им струва скъпо, защото почивката е в станция на Министерския съвет. Часовете публикуват снимка, на която уж Кисьов на плажа на въпросната станция "обсъжда проблемите на евроинтеграцията". В кадър обаче фигурира Константин Димитров - посланикът ни към НАТО, който без съмнение не спира да обсъжда атлантически теми, пличкайки се в Черното море. С Агов няма объркване, точно той е на фотото по гащета.

Абсолютен трепач по сензационност вчера е челното заглавие на "Новинар": "НАСА: Краят на земята е на 27.11.2001 г.?" Информацията омесва тиранозаври, мадагарскарски скални рисунки на същества, наподобяващи извънземни, и космическо тяло с диаметър 130 км, което ще се сблъска със Земята на посочената дата... В такива случаи се казва - всичко, което помага на вестника да се продаде, е добро.

От същото мото е бил окрилян и "Република", който през последните два дни на първа страница обещава "сензационни журналистически разследвания", които, ако се зачетеш, май са си чисти колажи от стари дописки от други вестници.

А с какво ли щяха да си напълнят страниците "Монитор", "Труд" или "Стандарт", ако не беше рождения ден на мултитрепача Илия Павлов?! Или с извънземни, или със "сензационни разследвания"...
1
475
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Август 2001 22:05
Тук днес не е весело.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД