:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Започва пълна инвентаризация на фирмите с държавно участие

Държавата предлага да си купи обратно "Полимери"-Девня

Вицепремиерът: "Ако от АКБ не искат, ще им въздействаме
Държавата ще предложи да изкупи обратно "Полимери"-Девня, раздържавена преди няколко години от скандалния фонд АКБ "Форес". Това ще стане на среща между вицепремиера и министър на икономиката Николай Василев и надзорника на АКБ "Форес" Николай Банев в София.

"Наблюдавам това предприятие от 1997 година насам. Смятам, че то има отлично географско разположение и шансове, но се управлява изключително лошо", сподели пред журналисти Василев. В подписка на 300 работници от "Полимери", връчена на Василев във Варна вчера, се припомня случаят с изнесеното от завода японско оборудване, което бе продадено за една десета от цената му. Работниците се оплакаха на вицепремиера и за неполучаваните си от месеци насам заплати.

"Ако Банев откаже, можем да въздействаме. Ще започнем ревизия на всички ангажименти и преглед на дълговете на дружеството и ще вземем съответните мерки", заяви вицепремиерът.

В Министерството на икономиката пък е започнала пълна инвентаризация на фирмите с държавно участие, за да се провери как са отстоявани държавните интереси в тях, съобщи Василев.

Пълен списък на участията на министерски служители в бордовете на тези фирми бе обещан от Василев миналата седмица. "Причината за инвентаризацията е, че в държавата се е крало на всички нива и сега ние сме на лодка с пробойни и запушваме дупки", заяви министърът. Той отклонил вече предложение на Агенцията за приватизация за материално стимулиране за 156 служители в размер общо на 950 000 лева, докато не установи резултатите от дейността им.

Една от служителките на министерството - Ана Попова, представител на държавата в борда на "Ален мак", вече е дисциплинарно уволнена, защото не е използвала дадените й правомощия при вземане на решения на последното заседание на Съвета на директорите на "Ален мак" миналата седмица, съобщи Василев.



НАМЕРЕНИЯ

"Вероятно няма да се прави пълна ревизия на сделката за "Златни пясъци", при която в началото на 2000 година бе продаден основният пакет акции", обяви Николай Василев. Преразглеждане на сделката бе поискано от собствениците на яхти и от собствениците на приватизирани хотели на среща с вицепремиера. За решаване на многобройните спорове в комплекса ще се направи работна група, но след като се назначи ресорен за туризма зам.-министър и нов шеф на агенцията за приватизация.
 
Не отхвърлям възможността да се стигне до извънсъдебно споразумение с кредиторите на Варненска корабостроителница, заяви във Варна вицепремиерът Николай Василев (вляво). Вчера той беше на посещение в корабостроителницата и се срещна с нейното ръководство. Единственият шанс за бъдещето на предприятието според Василев е да се намери смел, енергичен частен стратегически инвеститор. Водят се преговори с български консорциум, с шведската фирма "Фисон Инвест" и американската компания "Хоуган Марин". Възможно е да се потърси съдействие и от Международната финансова корпорация и Европейската банка за възстановяване и развитие, каза вицепремиерът.
3340
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД