:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Туроператори и превозвачи си делят риска при чартърите?

 
Туроператорите и превозвачите да организират пул или консорциум, за да споделят риска при чартърите. Това предложи на провелата се през уикенда в Бургас работна среща с туристически агенции един от шефовете на авиокомпания "Данди" - Валери Доганов.

Според Доганов, който допреди две години беше шеф на държавната "Балкан", бъдещето на родните превозвачи е в кооперирането помежду им, тъй като само това може да ги направи конкурентноспособни. Тревожен бил фактът, че западните компании изпълняват вече и чартърни полети от или до пунктове в България, отбеляза той.

"Данди", която е едва от два месеца на пазара, скоро ще подпише договор за взаимно признаване на билети и за полети по съвместни програми с "Хемус Еър". Авиокомпанията лети от около месец до Бургас и Варна с взет на лизинг самолет Ан-24 (на тази архивна снимка при започването на полетите) и има 20 служители. Полетите от София до Варна обаче са слабо натоварени и вероятно сутрешният ще бъде отменен за сметка на рейсовете до Бургас, които от два ще станат три дневно.



Снимка: Пресфото БТА
644
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД