:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

РВД поиска да се блокират сметките на "ЛУКойл Нефтохим"

Главна дирекция "Ръководство на въздушно движение" (РВД) поиска вчера Бургаският окръжен съд да наложи запор на сметките на "ЛУКойл Нефтохим" заради борч от $ 897 804, 35. Парите не били платени още от 1996 г. Държавната фирма вече заведе дело в търговското отделение на съда за въпросната сума.

На 4 юли 1996 г. РВД подписала цесия с "Нефтохим", по силата на която се нагърбила да изплати всичките задължения на рафинерията към Агробизнесбанк. Договорката била "Нефтохим" да плати парите на фирмата в срок от една година. Това обаче не било направено. Шеф на бургаския клон на банката по това време бе бившият търговски директор на петролния комбинат Светослав Йорданов, който впоследствие стана втори изпълнителен директор на "Мултигруп", а сега оглавява "Петрол" АД.

От "ЛУКойл" настояват, че с няколко транша са върнали главницата и им остава да платят само лихвите. От РВД обаче се позовават на чл. 76 от ЗЗД, според който ако преведената еднократно сума не е достатъчна за покриване на главницата, се приема, че с нея са изплатени лихвите. На 1 юни 2001 г. държавната фирма отправила нотариално заверена покана до "ЛУКойл" да върне борча си до края на месеца, но това не било направено.
479
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД