:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 325
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българи искат да са строители в Тайланд въпреки трусовете

След серията трусове в Индийския океан кандидатите за строители в Тайланд не намаляват, а се увеличават, каза вчера Степан Поляков, шеф на "Паспорт медия" и автор на безвъзмездната инициатива. Нито един от определените 30 души в строителната бригада не се е отказал. Заминаването обаче се отлага за юли и щяло да е истински подвиг, особено за по-едрите строители, защото тогава е 40 градуса и е много влажно.

Българите ще изградят училище за около 1 млн. лева в пострадалата от земетресението област Тай Мон в Банатаб Ломол, провинция Панг Нга.

Първоначално идеята бе бригадата да замине на 3 март. Заради тежките преговори с БНТ обаче инициативата се проточи доста. Големите фирми, които ще осигурят материалите и технологията за обекта, държали на рекламата. В процеса на преговорите отпаднала първоначалната идея на Поляков за риалити шоу. БНТ се задължава да излъчи филм в две части и да прати новинарски екип, който да съобщава как върви строителството на училището. Към инициативата се включва и БНР, което ще излъчи радиопиеса в пет части. Част от нея ще бъде с риалити елементи, обясни Поляков. Шеф на бригадата ще е блусмузикантът Буги Барабата.
7
652
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
04 Април 2005 00:16
Ей, това наш'та лакомия е пословична-ша се натръшкат с инфаркти, ама нема да се откажат от големите пари!!
04 Април 2005 07:58



Не забравяйте и проектантите!Нашите инженери са едни от най-добрите в антисеизмичното осигуряване на сгради и съоръжения.
04 Април 2005 08:37
Знаят, че е опасно, но ще се избият да ходят там. И само да стане нещо - държавата им виновна. Така е и с военните, и с всички.
04 Април 2005 09:06
Ей Ежко, май не знаеш че ще работят без пари.
04 Април 2005 09:42
Българите сме известни с една много особенна черта на характера - мислиме си, че нещастието ще ни подмине, или, че на нас не може да се случи нещо лошо. Виждаш, че в Ирак се взимат заложници, но българинът отива с ясната мисъл, че това на него не може да се случи, ще го подмине. Същото стана и в Либия, всички държави изтеглиха медицинските си сестри от болницата в Бенгази, и ги изведоха зад граница, веднага като намириса на скандал, но нашите останаха там, с надеждата, че на тях няма да им се случи нещо лошо.
Това е народо-психологията - на съседа обраха колата, ама на мен няма да ми се случи!
И това не мога да разбера от къде идва, дали не сме богоизбран народ?
04 Април 2005 09:56
Purko,
това не е надежда, че няма да им се случи. Това е сляпото отричане на фактите! Познавам много хора, които изобщо не размишляват - "абе каквото стане, няма от сега да се притеснявам!".
04 Април 2005 14:30
"Българи искат да са строители в Тайланд въпреки трусовете"

Що за подвеждащо заглавие? Авторът иска да каже че хората са тъпи и само той вижда Опасността (с главно "О", а май той е малко се излага.
Я да ходи да провери туристическите резервации за Тайланд. Имало земетресение и вече никой да не стъпи там, а?
Има работа, на хората се плаща добре, защо да не отидат? Риска е много малък - първо да има ново разрушително земетресение (а впрочем в Тайланд жертви на земетресението НЯМАШЕ, имаше жертви на цунами) и второ - да засегне теб.
Много по голям риск като гледам има да стоиш на софийска автобусна спирка - мине не мине някой изверг я пиян, я без книжка гази.
Така че просто статията е тъпа - опит да се сътвори "новина" от нищото, като естествено се е получило "нищо"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД