:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Николай Василев: Нямам акции във фирми

"Продадох акциите си в чужди компании преди изборите", обяви вчера вицепремиерът Николай Василев. Той обеща, че до края на политическата си кариера няма да има участия във фирми. Василев обясни, че допреди шест месеца е бил акционер в "Булвенчърс", но след като е излязъл от фирмата, няма представа от делата й. По думите на вицепремиера заради това, че компанията се свързва с него, не е участвала в никакви конкурси за държавни поръчки, посредничество и т. н.

В някои чужди компании Василев имал непряко участие чрез пенсионни сметки.

Той обясни, че предложението част от приходите от приватизация да отиват във фонд за развитие на високите технологии не е минало, защото МВФ настоява да се закриват извънбюджетните сметки. Правителството не се е отказало от идеята, но как ще бъде реализирана, ще трябва да реши Министерството на транспорта и съобщенията.

Вицепремиерът препоръчал на шефа на АП Апостол Апостолов да вземе бързо решение за "Санданска Бистрица". По настояване на чешката "Енерго Про" тричленен състав на ВАС отмени решението на АП да закрие процедурата за продажба на каскадата. "В обжалване и дела губим пари и време. Казах му (б. а. - на Апостолов): "Ако сделката е изгодна, да минава, ако не - разваляй я", съобщи Василев.
452
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД