:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ферхойген ни вещае двойно разочарование за ЕС и НАТО

Има опасност от двойно разочарование догодина за някои кандидатки за ЕС и НАТО, макар и да няма съгласуване на действията между двете организации, прогнозира вчера еврокомисарят по разширяването Гюнтер Ферхойген, цитиран от Ройтерс.

"По стечение на обстоятелствата моментът на истината и за двата процеса (на разширяване) ще настъпи през втората половина на 2002 г. Има опасност от двойно отхвърляне на някои кандидати", каза той във Франкфурт, без да назове имена на държави.

От изявлението му обаче веднага се разбра, че става дума за България и Румъния, след като обясни, че обявените вече 10 фаворитки за ЕС ще получат догодина покани за присъединяване. Така от общата група кандидатки за ЕС ще отпаднат България и Румъния и само над тях ще тежи двойната заплаха да не бъдат приети нито в ЕС, нито в НАТО.

Ферхойген не подкрепи идеята на Франция да се направи компромис за двете изоставащи държави с цел да не се чувстват изолирани. "Няма да правим предложения, които да надвишават определените тавани", заяви той. Еврокомисарят не даде надежди за България и Румъния и за периода след 2006 г., който София и Букурещ си поставиха като реалистичен за своето приемане в ЕС. "Няма да правим никакви предложения, които биха обвързали Европейския съюз със задължения след 2006 г.", добави той. "След 2006 г. ще се нуждаем от нова финансова перспектива и тъй като за нея ще е необходимо единодушно решение, ще разберем тогава каква солидарност ще бъдат склонни да проявят сегашните страни-членки заедно с новоприетите държави", уточни Ферхойген.

Десетте фаворитки за ЕС са Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Латвия, Литва, Естония, Кипър и Малта.
3
344
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
24 Ноември 2001 06:06
KRAY na napraznite nadezhdi i mecti. Vsicko e povece ot yasno.
25 Ноември 2001 07:58
Edno e sigurno,Albania, Macedonia i Bulgaria ne mogat da budat v NATO,zaradi koridor nomer osmi-petrololoprovoda ot Burgas-Macedonia-Vlore.Vtozi sluchai,gorespomenatite durzhavi trjabva da otslabnat voenno(sacrashtavane na armiata) ,za da ne pravjat problemi s dostavkite na petrol za Zapada.Obeshtania za chlenstvo v NATO,i actualno chlenstvo-sa dve razlichni neshta ! Zapada e dosta usavarshenstvan v izmami i zabluzhdenia-ako oshte ne ste razbrali.
25 Ноември 2001 16:09
Вижте докато бешеминистърка хубавото Наде хер Гюнтер не ги говореше такива . Сгеши празноглавия горски не трябваше да прави министър това мръсно еврейче , а Юлиана Дончева или Нина Чилова , /Тогава и Гюнтер нямаше да плешти такива гнусотии по адрес на България , че иначе няма свирки
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД