:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
С 1:0 сините побеждават армейците

Жестоки побои на ЦСКА-Левски

Вътрешният министър лично укротява полицаи и фенове
Снимка: Ройтерс
Масови побоища между фенове и полицаи помрачиха вчерашния двубой ЦСКА-"Левски", завършил 0:1 след гол на Георги Иванов в 77-ата минута. Малко преди края червен картон за удар без топка получи Георги Кьосев от ЦСКА.

Мелето започна в началото на второто полувреме, когато сините запалянковци започнаха да трошат седалките на сектор "В". Униформените изчакаха 5 мин. и атакуваха агитката. 5-6 фенове бяха смазани от бой. Десетина полицаи с ожесточение ритат паднал на земята левскар. На гледката не издържа МВР шефът Емануил Йорданов, който напусна официалната ложа. По-късно стана ясно, че лично инструктирал подчинените си как да действат, за да не се стигне до кръвопролитие. След това на стадиона бяха вкарани още 500 униформени, които обградиха в плътен кордон терена.

Въпреки безпрецедентната охрана от полицаи, барети и частни охранители през целия мач към терена летяха седалки, които безпомощните съдии събираха, за да продължи играта. В трибуните пък горяха огньове и се взривяваха бомбички. Според очевидци и там има пострадали.

Преди мача 20-ина пияни фенове на двата отбора бяха задържани в Първо РПУ, след като потрошили на Орлов мост автобус N 76. Запалянковците, повечето от които "сини", се сдърпали по пътя от "Младост" и малтретирали шофьора. На Орлов мост обаче събралата се агитка на ЦСКА съзряла мелето и обсадила рейса. Последвало масово трошене на прозорци и бой. Намиращите се наблизо полицаи се намесили и задържали част от побойниците. Още 2 автобуса бяха разбити преди вечното футболно дерби.
 
Безпрецедентната полицейска охрана на мача ЦСКА-"Левски" не можа да укроти сините запалянковци, които хвърляха бомбички, изкъртиха седалките от сектор В и замеряха играчите с тях.
2168
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД