:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Сметната палата започва масови проверки за незаконни харчове

Муравей: Общините да си направят спомагателна каса

Местните бюджети излезли на "червено" със 175.5 млн. лв.
"Защо не се опитаме да създадем една спомагателна каса. Чрез нея общините, които в даден момент имат излишък от средства, ще подпомагат тези, които са с дефицит. Ще се въведе и вътрешна лихвена политика. Държавата, разбира се, не може да участва." Това предложи финансовият министър Муравей Радев на среща с представители на Националното сдружение на общините вчера.

Общините са приклачили миналата година с неразплатени заплати, помощи и други разходи за 166,5 млн. лв., каза министър Радев. И уточни, че само през първите два месеца на тази година дефицитът в местните потфейли е нараснал с 10 млн. лв. 98 общини дължат заплати и социални помощи.

От сряда Сметната палата ще започне проверки в 2/3 от общините, които да покажат защо неразплатените задължения непрекъснато растат, обяви шефът на институцията Георги Николов. Бюджетът ще превежда в аванс субсидията на тези общини, които докажат, че са във финансова криза по обективни причини, обеща г-н Радев. До средата на годината в местните каси ще влязат и всичките 19 млн. лв., които тази година са предвидени за издръжката на доболничната помощ.

Кметовете не одобриха идеята за спомагателната каса. Те обявиха, че при съставяне на бюджетите си ще стъпят върху приходите, които прогнозира данъчната администрация. Предлагаме, в случай че тези прогнози се окажат превишени, общините да се подпомагат с безлихвени кредити, които да връщат с бъдещи постъпления, обясни столичният кмет Стефан Софиянски. От сдружението искат още дълговете към НЕК и други доставчици да се покриват чрез собственост.
350
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД