:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пак отлагат полета София-Ню Йорк

Директният полет София-Ню Йорк, чието възстановяване бе обещано от авиокомпания "Балкан" за 13 април, все още не може да се уреди, съобщи източник от авиокомпанията.

Преди два месеца "Балкан" сключи код-шеър споразумение с "Узбекистан Еърлайнз", според което щеше да се използва узбекски самолет "Боинг 767-300", който да лети по маршрут Ташкент-Тел Авив-София-Ню Йорк два пъти в седмицата. За пътниците от България това щеше да е директен полет до САЩ, за който "Балкан" има търговски права и какъвто имаше до миналата година.

"Сега обаче се появи проблем с щатските авиационни власти. Те не считат, че узбекските екипажи имат всички необходими разрешения за кацане на американски граждански летища. В същото време екипажът между София и Ню Йорк не може да е български или смесен, защото това не е разрешено по узбекските закони. Все още обаче не обявяваме официално отлагане на полета, защото има надежда да се намери някакъв изход", каза източникът. Според друг източник обаче проблемът е, че "Балкан" и узбеките не могат да се споразумеят за цените и за задължителната квота пътници, които могат да се качват в София.

В новото лятно разписание на "Балкан", което влиза в сила от 26 март, полет София-Ню Йорк не фигурира. Няколко традиционни линии на "Балкан" пък ще се поддържат само по време на туристическия сезон.
5127
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД