:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Папата отказа бронирана жилетка

Мюезин прекъсва литургия на Йоан-Павел Втори във Витлеем
Ройтерс
Намиращият се в Израел папа Йоан-Павел Втори отказа да облече приготвената специално за него от местните спецслужби бронирана жилетка, съобщи израелският в. "Маарив". Тя била направена от леки материали и позволявала максимална свобода на движенията. Но идеята не се харесала на папата.

18 000 полицаи и 1000 войници охраняват светия отец при посещението му в Израел. Ортодоксален евреин бе арестуван вчера заради публично отправено смъртно проклятие към главата на католическата църква.

Литургията, която папата отслужи вчера във Витлеем, бе прекъсната от призив за молитва към мюсюлманите, проехтял от съседно минаре. Папата запази мълчание и потъна в размисъл, докато отшуми гласът на мюезина. Хилядите участници в литургията го аплодираха за тактичността.

Йоан-Павел Втори призова за помирение между евреи, мюсюлмани и християни. Той изрази надежда християните да останат в Светите места, където сега са само 2% от населението. Светият отец се срещна и с палестинския лидер Ясер Арафат, комуто изрази подкрепата си за палестинците.
514
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД