:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Препатила американка алармира: Не пътувайте в Либия

Американка, отвлечена и държана повече от 3 месеца в Либия, призова САЩ да не вдигат забраната за пътуване в тази северноафриканска страна.

Четирима представители на Държавния департамент предприеха вчера 26-часово пътуване до Либия, за да преценят риска за американските граждани, които работят или живеят там, независимо от 18-годишната забрана за пътуване, наложена от Вашингтон.

Сандра Симсън от Саксънбърг, Пенсилвания, която сега живее в Кайро, е била задържана в Либия през 1987 г. и въпреки че не е била обвинена в нищо осъдително, я е грозяла смъртна опасност. Тя е категорична, че забраната за пътуване на американски граждани трябва да остане. Според нея характерът на правителството на Муамар Кадафи не се е променил. Хаосът, който е съществувал преди, е налице и сега, твърди тя.

През 1987 г. Симсън пътувала с яхта от Италия за Гърция с покойния си съпруг египтянин, двойка белгийци и един германец. Те обаче попаднали на буря и след като останали без гориво, били принудени да потърсят помощ на пристанището в Бенгази. Там били задържани и освободени чак след три месеца и половина. Нейният съпруг останал в ареста 10 месеца.

Според Симсън хората, които са ги задържали, не са били някаква престъпна група, а представители на властите, които отвличали чуждестранни граждани в открито море и ги задържали продължително в Либия.
316
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД