:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Юлия Берберян утвърдена за треньор на жените

Капитанът на отбора ни за купа "Дейвис" напуска

Стефан Цветков в раздор с федерацията по тенис
Най-успешният ни капитан в историята на мъжкия тенис - Стефан Цветков, напуска поста си заради разногласия с федерацията (БФТ). "Ябълка на раздора" е отказът на БФТ да приеме условията му - всеки от тенисистите в състава да има индивидуален договор, а част от парите, идващи от Международната федерация, да отиват за покриване на финансовите им претенции.

"Фактът, че единственият поканен за капитан на отбора - Стефан Цветков, не се яви на двете заседания на треньорския съвет и на двете сбирки на УС на БФТ, лиши ръководството на федерацията от възможността да дискутира поставените въпроси", обясниха от федерацията.

"Не искам да коментирам нищо. БФТ отказа да приеме както моите искания, така и тези на тенисистите. При такива условия не може да се работи нормално", каза пък Стефан Цветков, който в момента е в чужбина.

До единогласие по този проблем едва ли ще се стигне, тъй като федерацията многократно е доказвала, че трудно отпуска пари за индивидуална подготовка на тенисисти и отбори. Максимата при нея е: всеки сам да се оправя, пък който оцелее.

От друга страна обаче, БФТ не искат да изпусне Стефан Цветков, който направо възроди мъжкия ни тенис. Очаква се преговорите да продължат, за да се намери компромис.

Ако Стефан Цветков напусне, вероятно ще го последват и асовете ни Орлин Станойчев и Милен Велев.

Депутатката от СДС Юлия Берберян пък бе утвърдена за капитан на женския тим на заседанието на УС. Майката и треньорка на трите най-успели имените наши тенисистки Мануела, Катерина и Магдалена Малееви ще ръководи и тази година тима, в който са поканени първите 8 състезателки по световната ранглиста.
683
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД