:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия ратифицира Договора за забрана на ядрените опити

Руската дума ратифицира вчера Договора за забрана на опитите с ядрени оръжия. Документът бе одобрен с гласовете на 298 депутати. "Против" се обявиха 74, а трима се въздържаха.

Комунистите изразиха безпокойство във връзка с подкрепата за този международен документ, който все още не е ратифициран от САЩ, Китай и други ядрени държави. Александър Котенков, представителят на президента Владимир Путин в Думата обаче разсея тревогите им като заяви, че договорът влиза в сила едва след като всички страни го ратифицират. Ако се вземе решение, междувременно мораториумът върху ядрените изпитания би могъл да бъде прекратен, посочи той.

Вчера Съветът за сигурност към президента одобри окончателната редакция на новата военна доктрина. В нея прагът за употреба на ядрени оръжия е снижен.

Русия си запазва правото да употреби ядрени оръжия "като отговор на широкомащабна агресия с конвенционални оръжия в критични за националната сигурност ситуации", се казва в новия вариант. Досегашната концепция допускаше това само в случай на "заплаха за съществуването на Руската федерация като суверенна държава".

На Русия ще са й нужни 100 г. за да унищожи химическите си оръжия, ако не се отделят допълнителни средства, за да се съобрази с Конвенцията за химическите оръжия, заяви държавната служба за боеприпаси Зинови Пак.
372
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД