:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ОТЛИЧИТЕЛНИ БЕЛЕЗИ

Какъвто поводът, такъв и букетът

С цветя могат да се кажат много неща, стига да познавате техния език. Но дори да нямате никакво понятие какво точно означават жълтите рози или алените гербери, пак може да сте в тон с добрия вкус. Важното е да не изневерявате на правилото - букет според повода.



Когато поводът е важен



или свързан с празник, букетът е пищен - независимо дали ще го поднасяте на някой или го вземате за дома си. И още нещо - в този случай не е задължително цветята да са според сезона. Подходящи са всички едри видове - лилиуми, амарилиси, гербери, лалета, анемони, гладиоли, антуриуми. Новото в аранжирането - само зеленина като допълнение. Сухите клони и растения са допустими само при букети, които ще красят масата за хранене. Не се използват и дребни видове за дооформяне на букета. Абсолютно забранени са всевъзможните опаковъчни хартии. Само прозрачен целофан, и то без никакви шарки. За сметка на това панделката е пищна, голяма и в основата на букета, а не между стръковете. Тази година е модно съчетаването на две нестандартни тоналности в композициите - бяло с жълто, жълто с оранжево, циклама с червено и т. н.

Ако букетът е предназначен за



рожден ден на собствената ви дъщеря,



дъщерята на приятелката или малко момиченце - до 12 г., - цветята да са с къси дръжки. Най-подходящи са полските, но идеална работа вършат и минибукетчетата. Те се правят от един стрък - роза или анемона, чието стъбло не бива да надвишава 7-8 см. Растение със ситни светли цветчета го обгражда като облак. В този случай е позволено букетът да е в хартия, перфорирана като дантела, която да не надвишава средата. Панделката е малка и в цвета на основното растение.



Когато сърцето ви е спечелила 20-годишна девойка,



изненадайте я с пролетни цветя или орхидеи. Добре е да изберете растения в нежни тонове - розово, лилаво, синьо, бяло. И в никакъв случай жълто. Много девойки харесват жълтия цвят, но не и когато го получат като букет от приятеля си.



При неприятен повод или кончина на близък,



се носят четен брой цветя. Видът няма значение. Те не се опаковат. Панделките също са забранени.

Когато отивате на гости при познати или



приятели, с които не сте се виждали отдавна,



не забравяйте букета. Той не бива да е пищен, както и прекалено малък. Най-добра е композицията с овална форма и растения в три контрастни цвята - бяло, червено и жълто или бяло, розово и синьо. Може да използвате цветна хартия и панделки около дръжките и между цветята.



При женско събиране на кафе или следобедно парти



непременно зарадвайте домакинята с цветя. Това е един от малкото случаи, в които не прави лошо впечатление поднасянето на букет от жена на жена. Изберете сезонни цветя само от един вид - лалета, анемони, фрезии. Допълнете с малко зеленина. Не опаковайте, но привържете букета с панделка от плат.



Бизнессреща с жена



- не се престаравайте! По принцип само мъжете поднасят букети в този случай. Удачен избор е самотната роза без опаковка. Тя не трябва да е червена или бяла. Най-подходящи са кремавите.



Ухажорски букет



- независимо от възрастта на жената цветята трябва да са розови или червени. Композицията не бива да е претрупана. Стигат само три стръка, без опаковка, но с панделка в същата тоналност. Не е задължително да се поднасят рози.

И на финала - най-сложното.



Цветя за собствената съпруга



Изборът наистина не е лесен. При всички случаи букетът ще я зарадва независимо от вида. Но все пак най-добре е да поднесете на половинката си любимите й цветя. Това е май единственият повод, при който е нормално да се подаряват жълти растения. Розите по правило винаги радват женското сърце, особено тези с дръжки около половин метър. Друг вариант е да изберете букет според характера и вида на дамата. Червените цветя са за страстни жени и брюнетки. Белите са за нежни дами и блондинки. Розовите - за романтички, пъстрите - за жените с чувство за хумор, лилавите - за студените, спокойни дами.
812
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД