:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 316
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Пробив в теорията

Плуваме на югозапад. Морето е спокойно, вятърът, който ни люля на Дарданелите, утихна. Ако времето е все такова, до седмица сме в Брайтън. Да седна на работната си маса, да систематизирам последните находки, а те са толкова много и така вълнуващи. Вече втора нощ не мога да заспя. Стоя до илюминатора, гледам звездите в нощното небе, вълните се разбиват в носа на "Бийгъл", хвърлят пръски в стъклото, а аз буквално не съм на себе си - какъв пробив в Теорията за произхода на видовете! България - какво неочаквано и разтърсващо развитие!

Що се отнася до онзи вид, движещ се на два крака и с почти човешки силует, но иначе покрит с гъста козина дотолкова, че едва се виждат изпълнените с безумен блясък очи - ясно, става дума за индивиди от хомо сапиенс, които години наред зимно време си изключват парното отопление, тъй като не могат да платят. Тук всичко е в потвърждение на Теорията - променената жизнена среда предизвиква съответните мутации. Все пак те все още не са довели до пълно оскотяване - този вид все още общува посредством членоразделна реч, а нерядко (?!) контактът с него е възможно дори на приличен английски.

- Одират ни кожата с цени, данъци, винетки, акцизи, такси и какво ли още не! - говори и търси бълхи из козината си един от тях. - А за парното какво да ви кажа? Карат ни да им плащаме дори след като сме си изключили всички радиатори!

Що се отнася до одраните кожи, без да искам да прозвучи, че одобрявам подобни практики, защото в случая все пак става дума за човекоподобни, нека кажа, че тукашните финансови среди може би имат някакво основание да търсят и пазарна реализация на одраното с цел да купят нови беемвета на министри, депутати и прочее слуги на народа, тъй като нерядко става дума за окосмение, пред което визонът, самурът и астраганът напомнят пластмасови покривки за маса.

Разбира се, бих могъл да спомена и за странните същества с очи разположени от двете страни на главата, силно издължени крайници, завършващи с копито като на газела, които притичват ужасени по улиците и с плашливи подскоци се скриват в някой вход. Ясно е, че тази мутация се е получила поради живота в среда, където се налага непрекъснато да се оглеждаш откъде върху ти ще налети пиян шофьор, корумпиран полицай или стрелящи се бандити. Няма да говоря и за вида с огромна гуша и човка с торба като на пеликан - това е местната порода депутат. Необходимостта да се прибере колкото се може повече през четирите години депутатство е извикала на живот и съответните органични изменения.

Но най-зашеметяващият пример, онова, което не ми дава да затворя очи вече втора нощ, това са онези странни маймуноподобни същества, които вееха опашки, скачаха от дърво на дърво, люлееха се по лианите, пулеха се един на друг и в един глас крещеха:

- На маймуни ни обърнаха! Едно обещават преди избори, съвсем друго правят, щом захапят властта!

Значи възможен е и обратен ход на еволюцията? Движението не е само от по-прост към по-сложен организъм?!

Откритието е невероятно! Трепетно очаквам да се прибера в лабораторията си и да проверя и осмисля и тази хипотеза!

Напред, "Бийгъл", давай, приятелю!
126
659
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
126
 Видими 
06 Ноември 2005 21:23
>>><<<
И преди имаше писма от Бигла, сега вече и теория...
06 Ноември 2005 22:16
Ха-ха


Темата е много благодатна, благородна и благонравна. Виждам широко поле за екранизация !!!
06 Ноември 2005 23:31
Браво Много добро
07 Ноември 2005 07:42
фък... баба ми веска от село асеновци готвеше прости, но богатски манджи... имаше обилно мръвки, мазня, запръжка... баба ми пенка от сопот пък готвеше бедняшки, но софистикейтид манджи... дори и на едни най-шибани яйца с лук би турила я маслинка, я чесънец, я туй-онуй... ливнала би и глътка-три уайно... ако има, ъфкорс... и двете си беха супербаби... господ да им помага... научиха ме, аднака, шибаните баби, да тургам спайс във сека манджа... и повечко енърджи... а тоз тук тавариш май без баби е израсъл... ни запръжка има, ни зест, ни мръве... на копикат блъска...
07 Ноември 2005 08:24

Таварищ Блиндяй, пришло время да се сагласит с табою.

Малко още пиперец, солчица, табаско и къри, и коняк, и горчица и винегр.
И щеше да е муци!

07 Ноември 2005 08:28
Честит ни празник на Великата октомврийска социалистическа революция, другари!!!
Нека тайно глътнем по стаканчик водка, за да не усетят миризмата демократите.
07 Ноември 2005 08:46
другарке, мадам... от край време се знай че с вази сме на същий идеологический фронт... но трепем различни врагове... ешкуулсуун...
а на тов. гамаре, както и на вся астальная сволачь бих рекъл наздаровя...!
да будет воср...!
07 Ноември 2005 08:55
фък...никакво тайно, таваришчи... шлинкайте я водката явно, открито и чесно...
07 Ноември 2005 09:16
прескачам.. като бубка втори коловоз.. художествено опакования еволюционен напън за смешки.. които обезателно требва да се залепи с канцеларско лепило на средношколския ни стенвестник.. същото това лепило тогава ного ми напомняше горчица.. докарваше го даже и на миризма.. едно към едно.. беше си направо двойник.. както девети септември на днешния воср.. който верно следва да се посрещне.. но със залп от домати.. а сичко можеше да е по различно.. тогава.. ако оня руски император не беше скръндза.. и не се стискаше за есенен дворец.. летен има.. зимен има.. а за пролетен и летен се стиска.. и още ноември се свира у зимния.. ако имаше есенен ония въшливи болшевики щеха да останат с пръст в уста.. влизат у зимния и кво.. студ.. паяжини.. липса на тец.. никаква храна и топли напитки.. нема император.. нема гявол.. ядец..
07 Ноември 2005 09:36
невроятна как всегда...!
07 Ноември 2005 09:38
Чети историята Сестро, чети - да би чела, щяла би да знаеш, балшевиките какво дирели в Зимния дворец. Не царя, царицата и малките царкинчЕта, а временните мушморочета от петроградския аналог на Р134 Щото царкинчЕтата отдавна са били отведени в слънчевия град Свердловск на почивка...



А наздраве, за здравето на Йорий, дето пръв се сети, и за светлата памет на бабите Блиндяеви, поотделно и последователно за всеки, обаче.
07 Ноември 2005 09:48
фък... такова... за бабите мерсим... ама не сме съгласни с туй за царкинчетата.... баш тех са искали да чукнат таваришчите, ама наместо в свредловске са пратили тов. троцки е мехике....
07 Ноември 2005 09:50
иърз ъгоу...
07 Ноември 2005 09:54
Те не само са искали, те са ги и и чукнали, царкинчетата, обаче, на друго място, и по друго време... а ровно 88 лет назад са искали да чукнат дебела временна жопа в Зимния...и са я чукнали.Чукчи.
07 Ноември 2005 10:44
уърдът беше че таваришчите са похотливи... подкрепяш иль нот...?
07 Ноември 2005 10:48
Такива са. Желаели са да чукат на всички фронтове. А кой не е?
07 Ноември 2005 10:54
танчето дончева похотливците от вси страни затва не я окметиха.. порноиндустрията в нейната партия дори я саботираше
07 Ноември 2005 10:54
фък... дон'т ноу... аз съм...
07 Ноември 2005 11:04
Добър ден и успешна седмица на всички!!!
Още като зърнах пиздонима на обръщение на автора нъпънат от претенции за оригиналност си рекох , че реконтрата сабахлям ще е ей тъй колкото да изкарат некой лев и си мисля , че съм прав... нейсе... нека жувей афтора и да си изпива рахат хонорара...По повод кулинарията ще си позволя да цитирам преподобният фелдкурат Ото Лацина , който заспивайки в арестантския вагон е промърморил:... сосът не тябва да си пресоли , препипери , преджинджифили...

П.П. Пустите му софиянци вече втори ден ходят едни такива ... накметени , накметени, говорят тежко и поглеждат лошо... аре честито ви... , пък ако решите да го отсвирвате бат Бойко - Варна е насреща ... ша ви го отсвирим и ша го пратим посланик у ФЕБЕРЕТО, к`ат си го харесват толкуз ногу..

Редактирано от - керпеден_1 на 07/11/2005 г/ 11:10:41

07 Ноември 2005 11:07
така е, понеже, освен похотливци, таваришчите са и прононсирани саботьори...
07 Ноември 2005 11:15
фък... проблемът с таваришчите е кат земеш да правиш бузинесс с тех... инак са кротки...
07 Ноември 2005 11:20
керпи.. сметаш че за подобни смешки.. секаш си преял с киселици дето се вика.. дават и хонорар айде стига бе.. човека не е станал още чак такова филантропично създание.. иначе и аз вервам по принцип в доброто начало.. ма по рационално е в случая да дадеш.. ако имаш двайсе лева примерно.. на некой да събере шумата от тротоара пред блока.. докато новиа кмет активизира сичките метачески сили и структури по чистотата требва да газиме купчини шума.. станахме и ние шумкари..
07 Ноември 2005 11:21
...а от шумкарството до саботьорството е адин шаг, таваришчи...
07 Ноември 2005 11:23
и шагал така си е мислел
07 Ноември 2005 11:25
фък... шумата в събота... я сбрах.. и разни майкъфончета.... видех....
07 Ноември 2005 11:26
ръ...
07 Ноември 2005 11:37
майкфъкончета... не ги знам отгде се земат тез девички.....
07 Ноември 2005 11:38
Не бях са сетил за тоз шумкарски ефект... сабахлям в морската градина гледам пълно с манг... пардон роми , събират шума... викам си "Арно , развиваме се ... едно време шумкарите се ровеха из шумата и най много да откраднат некоя пита кашкавал или да онодят будна другарка... " Преставяте ли си ако крадяха жица и релси.... малииий и пази боже Манго , пардон Роман -шумкар... Ужасът на неродения , дето казва един добър и храбър войник...
07 Ноември 2005 11:42
фък... туй онождане на будни другарки...
07 Ноември 2005 11:56
Керпи, един въпрос по една по-стара тема може ли? Значи, ако съм филетирал маламудя и съм го оставил да се осолява по твоята рецепта, колкот дни да го държа в сол, за да узре? Пак ли две седмици?
07 Ноември 2005 11:59
Льоха, туй за "будните" другарки е отглас от тракийски заемки във варненския говор на Керпи. "БуднА" (с ударение на края) ще рече "някоя", в смисъл коя да е, будна или заспала...
07 Ноември 2005 12:13
Докторе, стига и една , за да си го консумираш пресносол . Става , ама не е същото .... но не е лошо , освен това са губи и матрял при филетирането , но могат да се изпият десетина оки вино...
07 Ноември 2005 12:19
Благодаря ти много. Да знаеш, никакъв материал не се загуби при филетирането! Като хирург от военнополева болница съм с филетиращия нож!
07 Ноември 2005 12:24
фък... значи се пак го филетирА... а се кълнеше че ше го ядеш със сол...
тов. ацка наврно ше притури дума-две относно солеността...
07 Ноември 2005 12:30
Тов. ацка вероятно втори ден гньете най-голямия трюфел, открит вчера около град Козенца, Italy (вж. Монитор), и не й е до нас. Бе ти няма ли да спиш днес, таваришч?
07 Ноември 2005 12:31
Сол? Не прекалявайте със солта по възможност, а насладете се на рибата докато е прясна...
Здравейте, бе!
07 Ноември 2005 12:32
Здрасти. Разбра ли за Трюфела?
07 Ноември 2005 12:36
фък... нема сон за назе... цел ночь с китаийцами (от индия) месиджами учились что делать... а подир час-2 поемам маленкий блиндяйчик, щото мама му заминава за бостъня...
07 Ноември 2005 12:38
трюфо... или тартюф...?
07 Ноември 2005 12:38
в бостоне вовки по вулыцям бегяють... а не може ли мама да поеме маленький блиндяюйчик за две недели, а папа-блиндяюй да посети страната на пресносолния паламуд с научно-познавателна цел? а? тъкмо и виното ще е станАло..
07 Ноември 2005 12:40
гунсеремус, тов. ацка....
07 Ноември 2005 12:40
Бе, все е нещо Докторе... следващият път ще го направиш както трябва.... и да не забравиш при консумацията , червен лук ... на едри търкалета....
Аце , здрасти.... пъкда имаш късмет да те нагостя със салата от пресносол карагьоз направо ще забрави и ацетон , и мацетон...

Редактирано от - керпеден_1 на 07/11/2005 г/ 12:42:13

07 Ноември 2005 12:44
фък... по таз тема бачкаем отпереди блиндяйчика.... ама фъкин момс се намират таскове...
07 Ноември 2005 12:46
А бе, днес да не сте на диета... обяд мина... а сте още на ордьовъра...
07 Ноември 2005 12:46
малей... дедо керпи кви ги суче...
07 Ноември 2005 12:47
е, ако не стане, все ще намерим някой да пътува накъмто агайшчината...ще го натоварим с два солени паламудя в газета завити, и с един пукал от станАлото...
07 Ноември 2005 12:50
фък... тук и за закуска е рано... но верно... я да турим една кокошка на тейбълът... тлъста, домашна и с розави гащи...
07 Ноември 2005 12:51
Керпи, непременно! Няма да пропусна за нищо на света.
Докторе, конкретно за този разбрах сега от теб, но вчера посетих изложба на трюфели, нагледах се на всякакви екземпляри. Наядох се с кестени, пих едно такова особено вино, казва се Канайола. И така. Значи тази държава е особено опасна за линията на човека.
07 Ноември 2005 12:52
Льоха дедо Керп е като един корморан ... няма наяждане на риба и морски дарове... ша кажеш, че не съм от Ямболско, ми от Японско...

Редактирано от - керпеден_1 на 07/11/2005 г/ 12:55:45

07 Ноември 2005 12:55
"като корморан"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД