:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ШУРОБАДЖАНАЩИНА

"Корс" - пеещото семейство

За пръв път три сестри и един брат оглавяват класациите
СНИМКА: ОРФЕЙ МЮЗИК
"Breathless" вече не тече само от крана на чешмата. Това парче не слиза от MTV и радиоефира. Преди няколко седмици оглави класацията за сингли на Великобритания, измествайки глобалния хит на Еминем "The Real Slim Shady". "Breathless" се изпълнява от групата "Корс". В нея са три сестра (не по Антон Чехов) и един брат. Семейните групи не са рядкост в музикалния бизнес - такива са "Мамас енд дъ Папас", "Инексес" и безславно изчезналите "Уилсън Филипс", на които някой по-паметлив меломан спокойно би могъл да припише "Breathless" (песните по върховете на попкласациите често си приличат). Но за пръв път такава роднинска комбинация оглавява английския чарт. "Breathless" е от третия албум на "Корс" "In Blue" (четвърти, ако броим и излезлия миналата година "MTV Unplugged").

Лицето на семейната група е красивата Андреа - вокалистка и флейтистка на състава. Сестра й Каролайн Кор удря барабаните и припява. Шарън свири на цигулка, а единственият мъж в квартета Джим осигурява китарното и клавирното звучене на групата. Песните им са в стил неоромантичен поп, неособено запомнящи се, но затова пък радиофонично. Сестрите и братът Кор неотдавна погребаха майка си, но това не им пречи да трупа парички със сладникавата си, мелодична музика с етноелементи.

Пилотният сингъл "Breathless", както и още две песни в "In Blue" са написани от хитмейкъра Джон "Мът" Ланг. Освен съпруг и ковач на славата на Шъная Туейн, канадецът е изстрелял към славата още десетки групи.

Успехът на многодетното семейство от Дъндалк, Ирландия идва през 1995 г. Още дебютът им "Forgiven, Not Forgotten" се продава в 2 млн. копия. Вторият им диск "Talk On Corners" сдоби ефира с натрапчиви хитове като "Only When I Sleep" и "So Young". Засега в "In Blue" не се очертава наследник на "Breathless", но никога не е късно семейната мина "Корс" отново да нацели златната жилка. Все пак в момента те са най-успешния поп-експорт на Ирландия след "Ю Ту" и Шънейд О'Конър.
4327
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД