:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Бивш вицепремиер разкритикува кабинета "Костов"

Божков иска нови хора да поемат държавата

Правителството е длъжник на младите, изтъкна членът на синия НИС Михайлов
Бившият вицепремиер Александър Божков очерта мрачни перспективи за България и настоя управлението на държавата да се поеме от нови хора. Той се изказа пред представители на 15 страни на семинар в София, организиран от младежкия съюз на СДС и Европейската младежка демократична общност.

Нови хора трябва да поемат ключовите постове в политиката, в бизнеса, в администрацията, в цялото общество, изтъкна Божков. Той цитира прогноза, че през 2000-2008 г. средногодишният растеж на икономиката ни ще бъде едва 1.68%. През 2008 г. брутният продукт на човек ще е само с 18% повече от 1998-а и ще е под нивото на 1989 г. - едва 89%, каза ексвицепремиерът, отговарящ за икономиката до миналия декември. Административни бариери спъват бизнеса, гонят чуждите инвеститори и пораждат корупция. Правителството не насърчава износа, разкритикува Божков.

Както е известно, ексвицепремиерът и бивш главен преговарящ с ЕС се разследва за скандални сделки с компенсаторни записи. Той бе отстранен от кабинета в края на 1999-а, след като премиерът Костов каза, че трябва да напуснат всички, за които се говори, че са корумпирани, а те не могат да "отразят" обвиненията.

Към критиката вчера се присъедини и членът на НИС на СДС Михаил Михайлов. Правителството е длъжник на младежта. На местните избори младите показаха червен картон на управляващата партия, като не отидоха да гласуват, и това е най-голямото предупреждение за нас, изтъкна той.
347
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД