:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 310
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Канят австрийци да инвестират у нас

"Винер цайтунг" препоръчва на австрийските фирми да инвестират в инфраструктурните проекти, енергетиката и туризма на България. От януари до май австрийският износ за България е нараснал с 4,6 процента, съобщава вестникът.

"След като преодоля балканската криза, България отново напомня за себе си в качеството си на кандидат за членство в ЕС", се казва в статията, посветена на страната ни. Вестникът припомня, че за текущата година се прогнозира икономически растеж от 4 процента и инфлация от 2,8 процента. Населението обаче в по-малка степен подкрепя идеята за членство заради съществуващата бедност, безработица и обвинения в корупция, цитира вестникът австрийския търговски представител в София Херман Хагшпил.

Според "Винер цайтунг" сред приоритетните цели на България са повишаването на жизненото равнище, ускоряването на реформите и въвеждането на съвременна система за социално осигуряване.
222
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД