:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правят резервоари за вода между блоковете в София

Специални резервоари за питейна вода ще има в част от кварталите на столицата, съобщи зам.-кметът на София Иван Гечев. Съоръженията ще се ползват от живеещите в квартала при случай на авария или планово спиране на водата. По 5 литра вода безплатно за всеки 12 часа сухи чешми ще може да се точи от резервоарите, според сключения вчера договор между общината и консорциума "Интернешънъл уотър" за концесия на водата в столицата.

Където не може да се построят такива резервоари водата ще се доставя с цистерни, каза още Гечев. Идеята за резервоарите дошла от Великобритания, където всяка сграда има авариен резервоар.

До началото на месеца ще започне работа новият стопанин на водата в София - "Софийска вода" АД. Общината е акционер с 25% в новото АД, а 2/3 от акциите се държат от британската "Интернешънъл уотър" ООД. Новото АД ще стопанисва само водопреносната мрежа, а общинската фирма ВиК ще стопанисва минералната вода в София и ще поддържа коритата на реките.

152 млн. долара ще инвестира новия стопанин на водата за оправяне на водопроводите. Тези пари ще се дадат за 9 години. За първите 5 години инвестициите пък трябва да са 65 млн. долара. "Договорът гарантира, че цената на водата няма да се покачва цели три години освен ако няма много висока инфлация", обясни кметът Стефан Софиянски. 52 стотинки е цената на водата сега.

Три големи ремонта ще започне още след две седмици "Софийска вода". Ще се ремонтират водопроводите в "Надежда" 2, бул. "Гео Милев" и ул. "Резбарска". Догодина пък ще започне изграждането на водопровод и канализация в кварталите под "Витоша" - Бояна, Драгалевци, Симеоново, Бистрица.
1354
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД