:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

 
Над 7000 военни, сред които и 2600 ветерани, участваха във военния парад по случай 60-та годишнина от победата над фашистка Германия. Руският президент Путин наблюдава парада на Червения площад в Москва заедно с президента на САЩ Джордж Буш, президента на Франция Жак Ширак, китайския лидер Ху Цзинтао, премиера на Италия Силвио Берлускони, германския канцлер Герхард Шрьодер и др. Българският президент Георги Първанов също бе в Москва.
260
861
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
260
 Видими 
09 Май 2005 23:44
Като няма хляб, поне да има зрелища в Русия...
10 Май 2005 00:14
това беше наистина едно шоу, но дали трябва да си избива комплекса държавата Русия!
Все пак първият немски представител на правителството участва на този парад, балтийските републики и Саакашвили не бяха там. Тук Путин трябва да помисли, че Буш утре е в Грузия
10 Май 2005 00:33
шоу беше за теб, защото нищо не те свързва с Тези Хора.
А това е тяхната болка, тяхната мъка, техните жертви, техния героизъм и страдания, претворени в бит и култура, и в изкуство. И тези символи и знаци ще бъдат доста дълго техни.
А първо, те са много, Тези Хора, второ, има и мнозина, свързани доста тясно с тях.
За цялото това множество това не беше шоу, а нещо друго.
10 Май 2005 00:50
Наистина кофти за Путин.
Сракшвили и Балтийските лилипути ги ням в Москва. ( Макар, че дамата от Рига май беше там ако не се лъжа )

Prismexulnik , ще ми светнеш ли - ВЕЛИКИЯ ХЕРцог на Люксембург и Кралицата на Ниската страна бяха ли на срещата

Исках да ги видя, да им се порадвам, а пък видях само как Буш и Ширак се натискат, кой да е по близо до Путин. Ширак от дясно му говори нещо, Буш угият от ляво го дърпа за рамото.

Приятелят Шрьодер от вчера не оставя на спокойставие Путин със своите извинения. Путин едвам се отърва да се срещне с президентите от СНГ.

Мярнаха се и шефовете на КИТАЙ , ИНДИЯ , ЯПОНИЯ и други маловажни за Prismexulnik и takoko страни.
Кофито от ООН-е и останалите 50-60 глави на страни сигурно сте ги забелязали.

Ама със урода Сракашвили, Прибалтийските Лилипути, ВЕЛИКИЯ ХЕРцог и Кралица Беатриче щеше да е много по зрелищно за руснаците. Те си падат по такива зрелища. Имаха навремето доста велики князе и императори . Ама отдавна не са виждали Велики Херцози и Кралици на кралства големи колкото 2 колхоза.

Пада им се на руснаците, като нямат ХЛЯБ, да ядът НЕФТ, ГАЗ и Черни, Цветни и Редки МЕТАЛИ.

А утре Сракашвили ще ссе прегръща с Буш. И ще го черпи грузински чай и портокали. Те са толкова високо качество, че даже бедните руснаци не ги купуват. Сигурно Буш ще му харесат, и ще почне да ги внася в САЩ. Портокалите стават и за лимони, и за оцет. Чаят могат да го ползват вместо трева. Дори в Холандия, където са специалисти по прахчетата и тревичките.
10 Май 2005 01:04
Абе В ред ли сте. Този ден е паметен. Руският войник се е бил не за да звладее източно европа, това са го направили политиците , не без съдействието на вашите нови ИДОЛИ - Америка и Англия, той се е бил за свободата си. 26 милиона жертви - руснаци , само 6 милиона евреи и 6 милиона немци. Няма руско семество, което да не е оставило близък по бойните полета. Вас вярно трябва да ви пратят в концлагерите, само антикомунизмът ви е в мозък. Но Слави добре го подреди ФИЛИП ДИМИТРОВ - срам бил 9 май!!! То щото не са го поканили навярно. Но той бил десидент, стоял в мазето и се борил за демокрация
Да живее руският войник и неговата храброст!!!!!!!

СВЕРТЛА ИМ ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИ ГЕРОЙ!
10 Май 2005 01:11
Руска пошлост и лицемерие на парад!
Бягат и се подлизуркват на силният!Жестоко малтретират слабият.
Германците ги ометоха за 2 мецеца..
Жестоко си отмъстиха на малоброините Литва, Естония, Летония, Грузия, Чечения...България..
10 Май 2005 01:28
Особенно се отличиха с ДИВАЩИНАТА и ЖЕСТОКОСТТА си ЛАТИШКИТЕ СТРЕЛЦИ - личната гвардия на Лев Давыдович Бернщейн ( Троцкиий ), Джугашвили, Берия, Фэликс Эдмундович, Урицкиий, Петерс, Микита Хрущов, Кръстьо Раковси и създателят на РСДРП - Димитър Благоев. За всеки от тия уроди Русия трябва да плати както се полага на Прибалтика, Пролша , Грузия и Украйна.

Германците така го ометоха, че още им държи влага. Вече 60 години от края на Голямото Омитане.
10 Май 2005 01:33
Извинявам се, забравих да спомена най- големите уроди - генералът от съветската армия - Джахар Дудаев и полковникът от съветската армия - Масхадов. Те вече си получиха компенсацията от собственния си народ.
10 Май 2005 01:46
Министър председателя на Холандя Ян Петер Балкъненде беше... Дадоха по Телевизията тук. Абе нали ти писах като отговор на твои постинги, че Кралица Беатрикс прави това, което Правителството Одобри, бе!... В Холандия властта не е Централизирана... А хляб има...И зрелища от друг сорт. Аман от тези 27 милиона загинали Руснаци - Две трети са избити от Наказателните отряди на НКВД зад фронтовата линия при отстъпленията и останалите в ГУЛАК от Сталин.., 9 милиона загинали Германци (2милйона избити военнопленници от Руснаците), 340 000 загинали Американци във втората Световна Воина и т.н.. Хаиде да гледаме в Бъдещето, бе! Миналата година в Нормандия (при годишнината от Дебаркирането) казаха че това ЧТЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНОТО ЧЕСТВУВАНЕ за да не насажда омраза сред младото поколение и да се ЗАБРАВИ миналото... Руснаците все се ровят в миналото, защот нямат Хубваво Настояще! я си караи Фолксвагена, Душко! Кои загинал и победил - мир на праха му...
10 Май 2005 02:03
Присмехулник, не се гаври с празника на руснаците. Холандците също го уважават, макар и да не знаят колко важен е той за бившите съветски народи. Днес в офиса слушахме 'День победы' на Лев Лещeнко, имаме и един немец - и той слуша.
10 Май 2005 03:40
Дали пък руснаците не узряват за идеята колко силно въздействие има едно бутафорно шоу. Ако кагебешката върхушка разбира това, съвсем скоро ще видим на червения площад един великолепен amusement park "Godvshtina Bobedы" . Най-страховитият ролокостър може да се казва "Курската битка", катапултите да ги кръстят "Катюша", а влакчето на ужасите - "С Коба в ГУЛАГ". Естествен център на ентертейнмънта ще бъде мавзолея, където с малко допълнителна електроника ще представят смразяващо кръвта шоу "Среща с юбиляра - The Mummy III". На изпроводяк всеки посетител ще получава умалено копие на спаската башня, от която на всеки кръгъл час ще излиза Ленин и ще казва своето прочуто "Ку-ку!"
10 Май 2005 03:47
Днес пропуснах, но утре ще си закача на сайта запис на парада по случай Денят на Победата. За лично ползване
10 Май 2005 06:52
TJ ако наистина закачиш запис ще съм ти благодарен, защото по CCN не дадоха всичко и прекъсвха парада с реклами и тъпи коментари, а за съжаление нямам сателит
10 Май 2005 07:02
roti
10 Май 2005 08:02
вие говорите като че само руснаците са дали жертва в тази воина. този парад в очите на немеца изглежда другояче . аз лично инак симпатизирам на руснаците , но европа вече цели обединение а не разцепление , защото празнества по случеи 9 ти маи е едно а демонстрация на сила е съвсем друго!
10 Май 2005 08:26
Сега е моментът ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си препрочетем Виктор Суворов...
Натиснете тук
"Все сошлись на одном. Война в Европе закончилась, но капиталистическое
окружение осталось."
... 24 июня 1945 года.
... Красная площадь.
Оркестр - тысяча триста труб и сто барабанов. Гром и грохот. Величайший военный парад в истории человечества..."
10 Май 2005 08:31
Едно е с години да се води война на твоя територия, друго е близо до границата ти - през Ламанша и трето да участвуваш и помагаш активно през океана. Така, че господата кресльовци е по-добре да млъкват поне в такива дни. (Мръсни думи по техен адрес. )
10 Май 2005 08:31
Душко,

Като споменаваш латишките стрелци, ще кажеш ли нещо за латвийските ( и литовски) СС-части ?
10 Май 2005 08:33
oIo , Върхът на ""силно(то) въздействие има едно бутафорно шоу "" ще бъде, ако накрая мирните, нищо неподозиращи майки и деца посетили шоуто бъдат бомбардирани като мирните жители жителите на Хамбург и Дрезден, облъчени и изпепелени като гражданите на Хирошима и Нагасаки и накрая обляти с напалм като мирните виетнамски селяни. С мъжете могат и да се повеселят като със затворниците в демократичен Ирак през 21 век. Това ще бъде истинско супершоу.
vasil levski "" вие говорите като че само руснаците са дали жертва в тази воина "" - това разбира се не е вярно. Нали за това бяха и поканени и дойдоха множество държавни глави. Дойдоха ветерани от цял свят. Например ветерани от британските конвои за Мурманск. маршируваха в града. В Москва имаше военни музиканти от армиите на бившите съюзници. Никой не им забрани да си свирят ждаз на Червения площад. Слава богу, времената на Микита Куку-рузников Хрущов са отминали.
10 Май 2005 08:33
Хм, да четем Суворорв, казваш ?

Ами защо да не четем и Чърчил - войната свърши, сега трябва да отделим коунистическата част с "желязна завеса" от Европа.
10 Май 2005 08:43
ако искаш мир готви се за воина
римска сентенция
10 Май 2005 08:44
е така е Душата ама , както казваш са дошли с кавали и свирки а не с кремаклиики.защото на нас ни доиде до гуша от перчене и показност , ние правим ли военни паради по случеи победите краи Сливница или Шипка питам аз ?!
10 Май 2005 08:46
Ама къв е тоя Суворов, бе братя! Ей ви го Душко, него ще четете - човекът е спал под ядрени гъби и дишал напалм, чедо на Дрезден и Чернобил - абсилютно автентична чугунена отливка. Трудно е да станеш нарицателно, ама след параграфа, Душа, твойя ред идва.
10 Май 2005 08:48
аз искам само да кажа че военните паради са отживелица от 20ти век
10 Май 2005 08:52
Хорската простотия край няма - парадът не беше военен - показаха техника от войната, показаха оцелелите ветерани, показаха уважение към всички, които са дали живота си, за да спре това безумие. Това не беше само руски празник - бяха поканени всички, това че някои не са отишли и са дрънкали глупости си е за тяхна сметка - това са както ги нарекоха лилипутите на новото време. Но всички големи хора бяха там и никой не си позволи да се подиграва с неща по-големи от него.
10 Май 2005 09:02
Но всички големи хора бяха там и никой не си позволи да се подиграва с неща по-големи от него.


Кеф ми е от хамериканците. Душат братушките бавно, полека, късат парче по парче от империята, обаче на 9 май Буш е първа пушка на парада. Нищо, че след това отива да помага на Грузия да изхвърли руснаците, а преди това помагаше на Украйна да свали проруския режим. Иначе те нека си правят ретро паради. Може да им се понадигне разклатеното самочувствие.
10 Май 2005 09:12
Гарване и ти птицо проклета на чии гроб тъи грозно грачиш?! се казва в стихотворението .да не се обидиш де щото не искам да те расърдя , ама това с простотията нали не се отнася за мене отявленият родолюбец?
10 Май 2005 09:36
раздавали са безплатно водка и самогон на парада.
нов лозунг: водка и зрелища
10 Май 2005 09:40
Който наистина иска да научи нещо може да погледне и http://www.9may.ru/ (на руски). Струва си. За латернаджии – дето едно си знаят и него си баят - няма смисъл, нищо няма да разберат...
10 Май 2005 09:47
Чета и не вярвам на очите си!!!
В тоя форум било пълно с идиоти бре?!?!?!
Как може едни 20 годишен пикльо, който дори няма собствен дом, да разбере, какво е това да се бориш за живота на близките си /родината си/?
Друго си е най-голямата цел в живота ти да бъде намирането на пари за дискотека и долнопробни дрешки внос от Китай!
Тогава живота е прекрасен!
А руснаците са изнесли цялата война на гърба си и когато съюзниците са направили десанта в Нормандия е било все едно, дали ще има десант или не.
Единствената им подбуда да го направят е, че европа е щала да се превърне в СССР.
Какви глупости говорят някои?!?!?! Със или без Англия и САЩ, руснаците щаха да победят, останалото са пълни тъпотии.
...
А относно хляба в Русия...умирам от смях...тези хора са доста пред нас и то от доста време.
10 Май 2005 09:49
А относно хляба в Русия...умирам от смях...тези хора са доста пред нас и то от доста време.

Ами тичай за виза и заминавай да се радваш на просперитета им... На място...
10 Май 2005 09:59
ЪФ1, . Казваш го точно и на място. Това е истината.
10 Май 2005 10:14
Заметки на полях книг В.Суворова.

Кто начал мировую войну?

Термин "мировая война" не имеет определения в международном праве. В результате под ним можно понимать все что угодно. Но должно же быть, как ни будь границы! "Мировая война" как минимум война между двумя великими державами. Возьмем пример первой мировой войны. 28 июля начинаться война Австрии и Сербии. 1 августа начинается война Германии и России. Заглянем в учебники истории - 1 августа - начало мировой войны.

*****


Мнението е редактирано поради

препостване на дълъг текст вместо даване на линк към първоизточника
Натиснете тук

Редактирано от - bot на 10/5/2005 г/ 12:48:21

10 Май 2005 10:17
патриарх Никифор,
сега вече и ти си ми смешен, щото със средната работна заплата у нас, в големите и средните руски градове ще умреш от глад.
Нали се сещаш, че средните руски градове са поне 2 пъти колкото София?
Това да не ти е 1990 година?!?!?!
10 Май 2005 10:32
Парадът в Москва няма нищо общо със загиналите във ВСВ и с ветераните. Това си е жива вода избиване на комплекси на КГБистите, натрупани в Афганистан в Чечения, Сев. Корея, Куба и др. точки на света. Избиване на комплекси, в резултат на неуспех в съревнованието със запада за господство над света. Шоу, насочено на баламосване на озверелите от глад и алкохолна халюсинация мужици, жертви на комунистическата върхушка.

Западните гости и медии се "усмихват под мустак" и ръкопляскат на допотопното шоу, остатки от стари империалистически страсти на миналия век. По такъв начин, г-н Путин НАПОМНЯ на младите поколение на запада, (които вече не си спомнят или забравили враждата между комунизма и запада), че Русия е вечен враг.
10 Май 2005 10:43
Добре де, ако оплакваме руските войници, защо не кажем и една добра дума за немските? Те нямали ли са деца и семейства?
Какво като са загинали 26 милиона руснаци? повечето от тях заради Хитлер ли са загинали или заради Сталин? Защо англичаните не са дали 26 милиона жертви?
Тези паради наистина са безсмислица. Или поне докато няма и такива, в чест на загиналите немски, английски и американски войници във ВСВ.
10 Май 2005 10:52
Колкото по-силно джавкат палетата, толкова по-скоро ще се събуди руската мечка. Жалко, че някой от вас не са били пълнолетни преди 60 години и не са се намирали на територията на онзи с мустаците.(Следват мръсни думи по техен адрес.)
10 Май 2005 10:54
Нещо от линка на Графа.

В 79 населенных пунктах Израиля праздновали 60-летие Победы

ТЕЛЬ-АВИВ, 10 мая - РИА "Новости", Ратмир Орестов. Торжества по поводу 60-й годовщины Победы над фашистской Германией прошли в понедельник в 79 городах и населенных пунктах Израиля.

По сообщениям местных властей, парады и шествия, митинги и концерты, другие праздничные мероприятия проводились органами местного самоуправления совместно с ветеранскими организациями. Организованные по всей стране торжества носят беспрецедентный по масштабам характер.

В торжественных парадах в Иерусалиме, Хайфе, Ашдоде, Кармиэле и Беэр-Шеве плечом к плечу с ветеранами войны маршировали их внуки, проходящие службу в израильской армии, курсанты военных училищ. В большинстве школ прошли "уроки мужества", в ходе которых перед учащимися выступили участники войны с фашизмом.

"В день, когда во всем мире празднуют разгром нацистской Германии и отмечают Великую Победу в войне против символа зла, ненависти и расизма, мы воздаем хвалу героизму еврейских воинов, сражавшихся во Второй мировой войне", - заявил премьер-министр Израиля Ариэль Шарон.

Выступая на государственной церемонии в Латруне, он напомнил, что полтора миллиона еврейских воинов в звании от рядового до командующего армией сражались в составе войск антифашистской коалиции. Десятки тысяч евреев воевали в партизанских отрядах в Восточной Европе и в антифашистском подполье Западной Европы и Северной Африки, отметил Шарон. Он подчеркнул, что в боях погибли около 250 тысяч еврейских воинов, 200 тысяч из которых были солдатами Красной Армии.

В качестве образцов воинской доблести и героизма глава правительства назвал Героя Советского Союза летчицу Полину Гельман, воевавшего в составе британских войск подводника Томми Гольда и американского танкиста Раймонда Зусмана. Шарон также особо отметил вклад в Победу Семена Лавочкина, сконструированные которым истребители одолели немецкие "Мессершмитты".

Премьер-министр подчеркнул, что многие ветераны после войны приехали в Израиль и вместе с другими репатриантами из стран СНГ "внесли весомый вклад в развитие общества, культуры и экономики Израиля". "От своего имени, от имени израильского правительства и всего еврейского народа хочу сказать вам спасибо за ваш героизм, за ваше мужество", - заявил Шарон.

Торжественная церемония чествования ветеранов Второй мировой состоялась также в мемориальном комплексе "Яд ва-Шем". В ней приняли участие министр обороны Израиля Шауль Мофаз и посол РФ в Израиле Геннадий Тарасов.



10 Май 2005 11:16
Мм, даа, можем да си чешем езиците колкото искаме, но не е ли по-добре да видим какво казват хората, които са запознати с някои малко познати документи и факти

Още едно доказателство, че политиката и бизнесът (дори и в най-изявените демократически страни) нямат нищо общо с морала.

http://www.9may.ru/war_press/m16004
10 Май 2005 11:17
Крез,
от тези близо 27 милиона загинали около 18 милиона са цивилно население. Как мислиш!?Те заради Хитлер или заради Сталин са Загинали!?!?!?
Крайно време е да се престане със слюнката и с типичните нашенски повратливи и недостойни движения. Почитта към новите ни приятели не е нужно да минава през оплюването на бившите. Иначе, както чудесно го беше казал един наш писател "от въртене на задника ни, никой не е виждал лицето ни".
10 Май 2005 11:17
Крез McDuck, руските войници аз не оплаквам – отдавам им заслужена почит и благодарност за подвига. Немските войници мога само да съжалявам. А дали съветските войници са загинали заради Хитлер или заради Сталин е безсмислено да Ви обяснявам, щом Вие сам не го разбирате.
Колкото до англичаните (и американците) – да, тяхните жертви са неизброимо по-малко. Но и работата, която са свършили е също толкова по-малко, нищо, че след това са отпред на софрата. А цялото им поведение си е типично за тяхната имперска политика – тия балъци нека се трепят, ние ще почакаме да грогясат напълно и тогава ще пристигнем да ги бутнем с по едно пръстче...
Отначало са смятали, че цялата работа ще трае няколко седмици, след това те ще се оправят с Хитлер. После чакаха края при Москва, после при Сталинград. Докато стана “Вах, втасахме я!” И се юрнаха, когато можеше спокойно и без тях – и пак се наложи да се молят за помощ на Сталин...
10 Май 2005 11:50
*****


Мнението е редактирано поради

използване на транслит (български език с латински букви)
Натиснете тук

Редактирано от - bot на 10/5/2005 г/ 12:51:00

10 Май 2005 11:57
На всички дето плюят празника бих задал един въпрос:
Какво правеха наредени един до друг и изправени на крака висшите представители на
Русия и Германия; САЩ и Япония; Франция и Италия и много други, които преди 60 г са били и от различните страни на "барикадата" ?
Хората ни показаха какво е демокрация и с почитането на ветераните и с празненствата по всички държави. Даже в прибалтийските държави, където е забранено носенето на Руски и съветски униформи и ордени и медали, никой не пипна ветераните от войната и не им попречи да празнуват.
Замислете се малко преди да плювате!
27 милиона жертви само от страна на СССР. Това е равно на заличаването на една сравнително голяма европейска държава !
10 Май 2005 11:59
Това са три и половина днешни Българии.
10 Май 2005 12:06
Кеф ми е от хамериканците

Равине, и язе сум хамериканец, искаш ли да ти направим голем кеф, да те не заеба у клесунгеро?
10 Май 2005 12:09
Държавата, която през ВСВ е дала най-много жертви, като процент от населението е Полша ~ 18%. Не всички от тях обаче са били избити от немците След това е Югославия със 1, 7 милиона (въпреки, че цифрата е спорна), от които обаче 1, 0 млн. са убити от други югославяни.
Цивилното население в СССР (а не на Русия) е умряло предимно от глад, доколкото знам аз, но може и да греша. При всички положения обаче "заслугата" за тези 26 милиона жертви съвсем не е германска. Първо това съвсем не са само руснаци, както реве пропагандата, а също така няколко милиона украинци, белоруси, дори естонци и латвийци, които са се сражавали на страната на Хитлер. Второ, Ако допуснем, че тези 26 милиона са унищожени само от немците то тогава защо същото клане не се е случило във Франция, Холандия, Белгия, Норвегия, .... ? Франция е окупирана от Хитлер от 1940 до края на 1944, защо не е дала 26 милиона жертви? По някакво "чисто съвпадение" държавите, с най-много жертви във войната са освободени все от Червената армия


Както и да е, такива "сметки" са си чиста проба лумпениада. Тъпашко е обаче да се спекулира с тях и то от политици. Във форумите може.
10 Май 2005 12:15
Честит 9 май на България! Честита победа над българския народ, особено на президента който отиде да празнува в Москва!
Само през 1945 и 1946 г. със или без присъда са убити или безследно изчезват повече от 4700 българи. Масови избивания има в Прилеп, Битоля, Скопие, Велес, Куманово, Щип, малешевските села, Кавадарци и пр. В същото време са арестувани и хвърлени в затворите и лагерите над 15 хил. души, обвинени като „сътрудници на българския окупатор", за „обида" на „македонската чест" и че работят срещу единството на нова Югославия.<br>

http://www.kroraina.com/knigi/44/uvod.htm l

След погрома на германците при Сталинград в началото на 1943 г. Македония изведнъж бе почувствувала, че дните на нейната свобода са преброени. Всеки ден ставаше все по-ясно, че робството отново се връща с помощта на оръжието на големите световни сили. Илюзиите, че крайното зло – връщането на омразната Югославия, ще бъде избегнато по някакъв начин, изчезваха.<br>

http://www.kroraina.com/knigi/kc/cyrn24_a .html

През октомври 1945 г. в България пристига американският журналист и анкетьор Марк Итъридж, пратеник на президента Труман. При срещите си с Цола Драгойчева и Антон Югов той получава сведение, че числото на убитите след 9 септември е около 10 000. Но от направените анкети и собствени проучвания той стига до извода, че тази цифра е значително занижена. Според него убитите не са по-малко от 30 000, като 2000 от тях са били „избити чрез народния съд”.<br>

http://www.kroraina.com/knigi/pm/pm_13.ht ml


Редактирано от - bbeast на 10/5/2005 г/ 12:19:52

10 Май 2005 12:22
Вчера бях много впечатлена от концерта на Червения площад.
Като проява на един Дух. Споделих даже, че на фона на тази проява разни форумни плювки ми изглеждат като микроскопични пръсчици, почти нищо.
И така е. Нито едно от дълбокомислените мнения отгоре не може да изтрие впечатлението ми от всичко това, което звуча в ушите ми и минаваше пред очите ми в продължение на 2 часа. Това е, което остава в крайна сметка, всичко друго се забравя, и сметки, и изчисления, дори болката от загубата на близките, и тя е отминала вече.
А нощеска, некъде към 3 часа, в едно безсъние, щракнах дистанционното, и какво - военния парад в 3 ч. през нощта. Много се бях възгещисала, че го пропуснах сутрината поради проспиване. Та в 3 часа през нощта го гледах с кеф и звучаха бодри военни маршове, за ужас на съседите ми.
Мнозина млади люде, проштудирали Суворов с хъс, го размахват под път и над път тия дни, не само по Форумите. Да им имам източника - и информационен, и духовен....
10 Май 2005 12:24
Крез,
айде за последно, защото имам чувството, че умишлено се правиш, че не разбираш дори какво цитираш, т. е., какво е населението на най-пострадалите държави. Според фюрера - тор(славяни).
Вчера един колега съвсем правилно пожела на всички русофоби:дано не се случва на Вас, или на децата Ви сблъсък с морала и демократичността на "големите цивилизации"...защото тогава...на някого може и да му е омръзнало.
10 Май 2005 12:33
Ако става думи за жертви сред населението, най-големи загуби са понесли Украйна и след това Беларус. Там са загинали почти по 1/3 от населението.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД