:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Втора премиера на балет "Арабеск"

Кога: утре, 19.00 ч.
Снимка: Костадин Чернев
С "Кармина Бурана" започна американското турне на балет "Арабеск".
Втора премиера ще направи балет "Арабеск" на най-новия си спектакъл - "Кармина Бурана". Трупата се завърна неотдавна от успешно 10-дневно турне в САЩ, където бе именно с това представление плюс още няколко други. Разликата между първата и втората премиера е само в изпълнителите. Първата премиера на спектакъла бе на 23 ноември. Турнето в САЩ стартира именно с "Кармина Бурана" - на сцената на Коронадо тиътър в Рокфорд, Илинойс, пред над 2500 души публика.

Утре на сцената на театър "София" от 19.00 ч. ще видим Теодора Стефанова, Светослав Велинов, Константина Ханджиева, Милен Петров, Трифон Митев (гост-солист от Софийска опера), Станислав Димитров, Ангелина Гаврилова, Веселина Ханджиева, Десислава Мъркова, Кристине Енков, Марина Попова, Стефка Табакова, Леандър Янис, Николай Илиев, Петър Петков, Чан Тхе Чунг. "Кармина Бурана" е по музика от прочутата оратория на Карл Орф. Хореографията е на Боряна Сечанова, а художник на костюмите е Цветанка Петкова-Стойнова.

Мотивът за изменчивата природа на Съдбата е водещ както в стиховете от средновековния сборник, които вдъхновяват Карл Орф да създаде "Кармина Бурана", така и в интерпретацията, която представя Боряна Сечанова. Намерен е съвършеният танцов израз на песните, чиито изключително поетични средновековни текстове са витални и иронични. Танцьорите с цялото богатство на своята съвременна чувствителност улавят с телата си ироничността на ситуацията, в която човекът живее с вярата, че е господар на живота си, докато е направляван и манипулиран от прищевките на Съдбата.

Във втората част ще бъде показан и възстановеният спектакъл "Болеро" по музика на Морис Равел и хореография на голямата Маргарита Арнаудова. Художник на костюмите е отново Цветанка Петкова-Стойнова.
2
3144
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Ноември 2005 07:49
...за сведение на момчурляците...
...балерините чичовите, от класическия балет нямат нищо общо с танцьорките на слави и т.п...
...разликата е и в това че те са много по-достъпни от чалга-колежките си, които се отзовават само на пари при които искат повечко...
27 Ноември 2005 15:19
О-о-о, ужас ! И тука е пълно с чичковите червенотиквеничковчета
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД