:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Суперстар

Наш кадър отсне кадрите на президентския календар

Велислав Николов
Велислав Николов, топфотографът на любимия ви вестник, отново се разщрака най-достойно по високите държавни кулоари. Кадрите, както е известно, решават всичко, а нашият кадър Вили реши кадрите на президентския календар! Вили е отснел картините и е аранжирал стегнато 12-те листа за всеки от месеците на следващата 2006-а - така важна за присъединителния финален спринт на България към ЕС. Месеците от годината са съчетани с по едно платно на големи наши художници, красящи институцията. Димитър Гюдженов, Златю Бояджиев, Ярослав Вешин, Никола Танев, Дечко Узунов, Бенчо Обрешков, Владимир Димитров-Майстора, Енчо Пиронков, Светлин Русев, Иван Мърквичка и Цанко Лавренов са създали платната, които следва да възпитават във високопатриотичен дух нацията (президентската картичка с акварел от Дечко Узунов също е оформена от Велислав).

Съответстващи са и добре подбраните цитати от големи национални фигури към всеки лист - от надписа на хан Омуртаг през Паисий Хилендарски, Васил Левски и Иван Вазов, та до Димчо Дебелянов и Иван Хаджийски...

"Няма по-топла стряха от бащината и по-успокоително небе от родното" - е казал Пейо Яворов и този цитат краси страницата за април догодина.

Дали тогава ще се тешим с него, ако ни отложат за ЕС, или ще си го гледаме с умиление, докато си хвърляме шапките от радост, че влизаме и е дошла пролетта, отсега не знаем.

При всички положения през декември догодина ще можем да си кажем: "България обаче навсякъде ще я нося в сърцето си и ней ще бъдат всички мои мисли и чувства" (Константин Величков).

Велислав тази година заедно с доцент Красимир Стоилов направи и чудесния сборник "България в багри и тъкани", отпечатан в Чехия. Което ни наумява нов лозунг: "Нашите негативи най-позитивни".

Дерзай, Вили!
 Януари в президентския календар е "Аспарух при Дунава" на Димитър Гюдженов.
 Ноември. "Отец Паисий" от Иван Мърквичка.
1
3056
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Декември 2005 12:23
Откъде изпокахте тази фалшива картина за о. Паисий? Отец Паисий не е доживял и 60 години, а Мърквичка го измислил старец на библейска възраст. Все пак историческите платна трябва да са достоверни. Може ли дъртак да обикаля неуморно българските земи и да разнася Историята си? Не!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД