:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Булброкърс" влиза в управата на БТК

СИБанк вече ще има представител и в съвета на директорите
Инвестиционният посредник "Булброкърс", който консултира държавата при продажбата на остатъчния дял от 35% от акциите на БТК на борсата, влиза в управителния съвет на компанията. Изпълнителният директор на "Булброкърс" Иван Ненков става член на управителния съвет, съобщиха от телекома вчера.

В управителния съвет влизат още представители на компании, които са допринесли за продажбата на акциите на борсата срещу компенсаторки. Инвестиционното дружество на СИБанк - "СИЕСАЙЕФ", което се представлява от изпълнителния директор на банката Данаил Каменов, също влиза в управителния съвет на БТК.

Според информационната система "Дакси" собственици с равни дялове на "СИЕСАЙЕФ" са шефът на СИБанк Цветелина Бориславова и Светослав Божилов. Дружеството е регистрирано на 2 март. В управлението му влизат и членът на УС на "Булгартабак холдинг" Евгени Пальов и Данаил Каменов.

Третата промяна е назначаването на новия изпълнителен директор на БТК Денис Уолах за член на управителния съвет.

Новите назначения са на местата на напусналия бивш шеф на телекома Уилям Ейлуърд, Урс Камбер, който премина наскоро в надзорния съвет на БТК, и на Красимира Стоянова, шеф на правната дирекция на транспортното министерство, която представляваше държавата в съвета. Златната акция на държавата в телекома се държи от зам.-министъра на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев.

Иван Ненков и Данаил Каменов са предложени от миноритарните акционери на БТК, каза говорителят на компанията Ясен Гуев. Клиенти на "Булброкърс" купиха през март 5,45% от акциите на БТК, а СИБанк е собственик на около 10%.

На 24 юни тази година общото събрание на акционерите на БТК трябва да реши и за промяна на надзорния съвет, който от 3-членен става 5-членен. Сред новите попълнения в него е отново човек на СИБанк - членът на управителния съвет на трезора Антон Андонов. Другото ново попълнение е Урс Камбер. Сегашният шеф на надзора Золтан Тот ще бъде заменен от Тамаш Наги. Наги е служител на "Адвент Унгария", а Урс Камбер е представител на мажоритарния собственик - "Вива венчърс". Петият надзорник е Камен Киров, който представлява държавата.

Вчера акциите на БТК поевтиняха с 1,83%. Търговията с тях на фондовата борса почна на 443,14 лв. за акция и приключи на 435,04 лв. Изтъргувани са 16 013 акции.
3
1910
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Май 2005 10:37
На новото лого на БТК да сложат корона или да напишат Спас Русев&Co.
18 Май 2005 11:42
Баси информацията има тук... Явно въпросното инвестиционно дружество - CSIF, си е съвсем лично на Цв. Б.Б. - Бориславова и Светослав нам-койси. Тогава за каква СИ Банк иде реч въобще?!
А и CSIF верояотно идва от Цвети + Светльо Investment Fund или подобно
Касички...
18 Май 2005 16:18
Защо като чета статията си мисля за Иван Костов и Иво Прокопиев, и за марионетките им?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД