:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

20 000 китайци останаха без вода заради химическо замърсяване

20 000 жители на китайското село Гуанин в провинция Съчуан останаха без вода, след като река Юеси бе замърсена с флуор, аминонитрат и фенол, писа в. "Пекин таймс". Местните власти са спрели водоснабдяването на селото заради замърсяването. Попадането на отровните вещества във водата се дължи на отпадъците, изхвърляни от местна фабрика и ерозията на почвата. Заради отровното изтичане няколко предприятия в района са били затворени. Юеси е приток на река Мин, която се влива в най-дългата китайска река Яндзъ. По данни на правителството повече от 70% от китайските реки и езера са замърсени. Най-голямото индустриално замърсяване в Китай стана в края на миналата година, когато експлозия във фабрика в провинция Цзилин доведе до изтичането на 100 тона бензол в река Сънхуа.

Хиляди боливийци пък останаха без покрив, след като езерото Титикака преля, съобщи Ройтерс. Проливните дъждове, които паднаха в Южна Америка, станаха причина за преливането на езерото. Ежедневно нивото на водата в езерото се покачва с около 2,5 см. Наводненията са унищожили практически всички земеделски площи в района. Природната стихия е взела най-малко 20 жертви, а президентът на Боливия Ево Моралес обяви извънредно положение.

Северната част на Кения е обхваната от голяма суша и жителите на страната са принудени са се редят на огромни опашки пред водоноски, за да получат 20 литра вода, писа междувременно в. "Ню Йорк таймс". Суша измъчва също Етиопия, Сомалия и Джибути. От декември досега десетки хора са починали от големите жеги, липсата на вода и храна в района.
11
1278
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
18 Февруари 2006 00:37
При милиард население това е хилядна част от промила бре. Кво им пука, нали се развиват икономически
18 Февруари 2006 07:04
Ако китайските комуняги признават че 75% от водите им са замърсени!
То вероятно 100% от водите им са замърсени!
Извода е че при комунистическо управление Китай никога няма да влезе в света на проспериращите и цивилизовани народи!
Ако народа им не свали тази комунистическа шайка китаеца ще си остане прост, болен и гладен!
18 Февруари 2006 11:22
Никой не забелязва, че селото е водоснабдено? Важното е , абе те се развиват икономически, ама се и замърсяват...щото са каманистни... Пропаганда в стил БКП, 1953 година. Ха Ха.
18 Февруари 2006 13:33
“Таймс”: Смъртоносно радиационно лъчение е било изпуснато в Англия
18 февруари 2006 | 03:26
Агенция "Фокус"



Лондон. Смъртоносно радиационно лъчение бе изпуснато в Англия, от радиационни материали, които са били превозвани от Лийдс до Уиндскейл в продължение на няколко часа, отбелязва вестник Таймс. Изданието пише, че всеки, който е облъчен пряко с подобни лъчи, се разболява и до два часа – умира.
18 Февруари 2006 13:58
Е, Параграфе, дъл шъ съ оттървем от FL, или Оло вече е здал багажа, оти днес не съм го засекъл по руско-китайската писта... Ха Ха.
18 Февруари 2006 16:55
Параграфе, от "облъчване" за два часа не се умира!
Много пишеш!Малко знаеш!Много лъжеш!
18 Февруари 2006 17:00
Параграфе, виде ли, плюе, значи е: "още" жив... Ха Ха.
19 Февруари 2006 06:04
китаиските комунисти са иззели функциити на световен пролетарият и ще напълнят света с червени боклуци и червени номенклатурчици които не разбират нищо от тибетската книга за живота и смъртта
19 Февруари 2006 14:18
Фрактал, що ли е пък туй, ама нейсе и като как така са иззели"функциите", тия китайци бе чоджум или като нЕма кво да кажеш теглиш една майна на световния пролетариат, а такъв според идейните ти кукловоди, отдавна няма...и удряш една кола... Ха Ха.
19 Февруари 2006 15:42
milcho ti teglish maina na svetovnia proletariat i se pravish na komunisticheski elit nomenklatikurchec ako ne beshe kitaiskia proletariat sega kompiutrite oshte shtiaha da sa pravec
19 Февруари 2006 17:22
Да, много лошо е в Правец да се правят компютри, и затуй ни спряха твоите кукловоди, сега изнасяме млада женска плът и "си изчувахме такива геоанализататори, като тебе... пишещи на латиница... Ха Ха.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД