:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от "България" 1

"Българската следа" в атентата срещу папата е като "Досиетата Хикс"

РОЙТЕРС СНИМКИ
2 декември 1983 г. Йоан Павел Втори се среща в затвора Ребибия в Рим с Мехмед Али Агджа, който стреля срещу папата на 13 май 1981 г. През 1979 г. Агджа е бил в Ливан в лагер за обучаване на терористи. Шеф на лагера е търговецът на оръжие Франк Е. Търпил, изпълняващ поръчения на ЦРУ. Американският разследващ журналист Сиймор Хърш описва групата около Търпил като мрежа от бивши военни и агенти на ЦРУ, обучавани за мокри поръчки.
Писал съм и съм говорил по много теми без една: атентатът срещу папата на 13 май 1981. За мен това беше тема табу, понеже усещах, че истината е някъде отвъд, както казват в "Досиетата Хикс". Ще се опитам да запълня тази празнина в моите писания за събитията, които станаха през живота ми. Информационният ми повод е следният:

Тези дни напразно се очакваше комисията "Митрохин" да излезе с окончателен доклад, в който да се казва, че зад покушението над Йоан-Павел Втори са били българските тайни служби, които са действали по поръчение на съветските. Тази версия за покушението е и най-логичната, което не означава, че е вярната. Във всеки случай тя се вписва добре в лентата на събитията. Католическата църква беше най-влиятелната опозиционна сила в комунистическия блок, чието сриване започна в Полша. Ерго - съветските тайни служби са искали да отстранят папата, ключова фигура в събития, които те, в някаква степен са предвиждали и са искали да предотвратят.

Формалният повод комисията "Митрохин" да не огласи окончателния текст на доклада си бе, че се били събрали само 19 от общо 40-те парламентаристи, включени в комисията (необходимият кворум е 21).

Месец и половина преди това германски медии отново разтръбиха мнението на Валеска фон Рокес, която живее в Рим и навремето беше кореспондентка на сп. "Шпигел". Тя твърди следното: Да, пръстът на Мехмед Али Агджа натисна спусъка, но пръст в покушението имат ЦРУ и някои видни фигури във Ватикана.

Валеска фон Рокес е автор на книгата "Заговорът срещу папата", съдържаща документи от следствието и интервюта с Агджа. Според Валеска фон Рокес атентатът е "най-дръзката от всички тайни операции". Целта минимум била светът да се увери, че СССР е империя на злото, а целта максимум - в Полша да избухнат вълнения, които да предизвикат съветска военна интервенция.

Али Агджа, след като уби Абди Ипекчи (главния редактор на либералния турски вестник "Миллиет"), бил в лагер за обучаване на терористи в Ливан, припомни в. "Берлинер цайтунг". По това време лагер-школата за терористи - южно от Бейрут, била управлявана от търговеца на оръжие Франк Е. Търпил, изпълняващ поръчения на ЦРУ. Американският разследващ журналист Сиймор Хърш описва групата около Търпил като



мрежа от бивши военни и агенти на ЦРУ, обучавани за мокри поръчки



Агджа пристигнал в лагер-школата през пролетта на 1979. Той бил в групата за елиминиране на кюрди и левичари.

Имало ли е такава група? Да. През 1997 турска парламентарна комисия потвърди нейното съществуване. Тя била създадена през втората половина на 70-те по модела на италианската "Гладио". "Гладио" била обучавана в различни страни от НАТО, включително в Германската федерална република. Бойците от "Гладио" били рекрутирани в средите на десните екстремисти за борба с комунизма.

"Колкото и да е пикантно, има и следа, която води към Ватикана", продължава "Нойес Дойчланд".

През 1981, в хода на процеса Агджа каза, че атентатът е свързан с третата тайна от Фатима (според официалната католическа версия Света Богородица се явила на три португалчета през май 1917 г. и пред тях направила предсказания, едно от които е за покушение над белодрешковец или жрец в бяла одежда). Ала как така, още през 1981 Агджа е знаел за поличбата, която Ватиканът разсекрети едва през 2000? Мистерия.

Дълги години следях емисиите на Ройтерс и останалите световни агенции. Измежду стотиците хиляди телеграми се натъквах на някои, които на пръв поглед тривиални в общия информационен поток, сякаш попълват



частици от един наразгадан и вероятно наразгадаем пъзел



Тези частици са недостатъчни, за да сглобим целия пъзел. Ето ги:

На 17 юни 1982 беше намерен Роберто Калви, висящ обесен, с тухла в джоба под стар лондонски мост (Blackfriars bridge sits astride the border that connects the Masonically named "Square Mile" of the City of London to the rest of the Capital city). Ритуално убийство привидно, но после се установи, че в банката на Калви (Banco Ambrosiano) липсват $1.3 млрд., голяма част от които се оказаха прехвърлени в банката на Ватикана.

През 1947 светът се готвеше за трета световна война. Преди това през "Мишата дупка" (the Vatican run "Ratline") Ватиканът извел в САЩ, Англия, Канада, Австралия, Нова Зеландия и най-вече в Южна Америка 30 000 нацисти, между които гестаповеца Klaus Barbie ("Касапина на Лион"), Gustav Wagner и Franz Stangl (коменданти на концлагерите на смъртта Sorbibor и Treblinka), Adolf Eichmann (главният архитект на холокоста), Dr Joseph Mengele ("Ангелът на смъртта" от Auschwitz), Martin Bormann (дясната ръка на фюрера) и много други, включително 8000 есесовци (цялата елитна Галицийска дивизия), получили в Англия "free settler" status.

Тук отварям една скоба: Моля да ми простите, че изписвам толкова много имена и географски названия с латиница. Но, нали знаете, че и в БАН, горките, тези дни умуват как да транскрибираме. Освен това искам да улесня онези читатели, които се ровят в интернет. Аз лично много се затруднявам, когато трябва да предам нещо фонетично на кирилица, или, като го видя на кирилица, да отгатна как е било на латиница, че да го намеря в интернет.

След това малко отклонение, жалък опит за оправдание от моя страна, позволете ми да продължа за "Галицийската Waffen SS". Тя била поставена по-късно под чадъра на SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe), като операция "Stay Behind" на първия директор на ЦРУ (Allen Dulles). "Stay Behind", в смисъл че разгърне ли се съветско нашествие на Запад, хиляди калени бойци да действат като партизани в тила на противника.

Поради растящото влияние на италианската компартия (до 35% от гласовете),



през 1956 в Италия започна операция "Gladio"



- 15 000 вербувани и обучавани на о-в Сардиния от американски и британски инструктори.

През 1972 започна превантивна операция - серия атентати, целящи да отблъснат италианците от левицата. Изпълнителят е "Gladio" (невинаги), а мозъкът е "П2" (Propaganda Due)."

П2 беше невидим кукловод, екстремно дясна, почти фашистка, оглавявана от Джели (Licio Gelli), един от "Черноризците" на Мусолини и негова лична свръзка с Waffen SS и с Херман Гьоринг. Към 1974 (според информациите, които имах възможност да чета) в П2 са членували към 1000 души от политическата, военната и икономическата власт в Италия: 4 министри, 3 шефове на разузнаването, 160 висши офицери, 48 парламентаристи, шефът на генералния щаб, посланици, банкери, индустриалци и издатели в медиите. През същата 1974 Джели се срещна с Хейг (Alexander Haig, преди това върховен главнокомандващ в НАТО, след това по времето на президента на САЩ Ричард Никсън председател на обединените началник- щабове). Джели се срещна и с Хенри Кисинджър, тогавашния съветник по националната сигурност на САЩ. Двамата обещали на Джели, че ще получи допълнителна финансова подкрепа за ръководената от П2 операция "Gladio".

Същевременно Джели се обърнал към Роберто Калви, който също членувал в П2 и който беше председател на Banco Ambrosiano, най-голямата недържавна банка в Италия през ония години. Калви започнал да източва пари от Banco Ambrosiano, препирайки ги през Ватиканската банка и през IOR (Istituto per de Religione).

Предполага се, че Джели е държал Калви в ръцете си - т.е. имал е с какво да го изнудва, защото преди това през 1967 към П2 се присъединил бившият шеф на италианските тайни служби заедно с 150 000 досиета, между които и на високи фигури в италианското общество.

Дали по идейни мотиви, дали защото е бил притискан, Калви продължил да източва собствената си банка, довеждайки я до фалит. През това време друго събитие разтърси не само Италия, а и цялата западна демократична общност: В началото на 1978 премиерът Алдо Моро бе отвлечен, след това убит от "Червените бригади", една революционна просъветска група.

Години по-късно изплуваха улики, че в убийството на Моро диригентът е бил П2 и че както в "Червените", така и в "Черните" бригади са били инфилтрирани агенти на САЩ, които фактически са дирижирали бригадите.

Четири години по-рано, през 1974 г., Алдо Моро (по това време външен министър) посети САЩ. Давайки си сметка за големия процент италианци, гласуващи за италианската компартия, той беше за предизборно споразумение с комунистите, на които да се обещаят министерски кресла. Посещението му в САЩ се провали. Тогавашният държавен секретар Хенри Кисинджър му каза, че САЩ оценяват подобен ход като погрешен и опасен (profoundly dangerous and mistaken). По други, неназовани канали, Алдо Моро бе предупреден от своите американски домакини, че ако той се коалира с комунистите, ще плати скъпо за това. Домакините намекваха какво биха могли да предприемат срещу него ложата П2 и нейната военна организация - мрежата "Gladio" - ако той не се откаже от намеренията си. После жената на Алдо Моро свидетелства, че той се завърнал от САЩ разтреперан за живота си.

(Следва в утрешния брой)
174
8192
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
174
 Видими 
21 Март 2006 22:24
Какво казваше Валери? А, да: "Що ли ме научи мама да чета?"
21 Март 2006 22:29
А може ли да попитам, защо вчера Анчето беше писало, че филмът "9 рота" е на Сергей Бондарчук. Никой не забеляза поредната грешка на това моме! Фьодор, Анче, Фьодор! Син на Сергей, ако не знаеш!
21 Март 2006 22:35
Не Чингачгук все же
21 Март 2006 22:38
The truth is out there...
the final sentence in the X-files.
Бате Джимо, Вие сте по-възрастен от някои от нас с 30 години.
Значи, (ара - както се казва на един стар европейски език), трябва да ни разкажете всичко това.
Или както се казва на един друг стар европейски език, който Вие сте учил някога:
Fiat veritas, pereat mundus!
Да бъде истината, пък ако ще и светът да се продъни!(в свободен превод)
21 Март 2006 22:43
Имаше такава песен..."...на час по лъжичка, на ден по паничка..."
Тъй де...
21 Март 2006 22:48
бат Джимо громи!
На никои не му е лесно след като 20-30 години не е вярвал на комунистите да си признае че заглавните статии на "Работничееско Дело" всъщност не са пропаганда а са доста обективни и аргументирана критика към така наречения демократичен свят. По добре късно отколкото никога.
21 Март 2006 23:02
Дмитри пак е изровил силно вмирисан политически труп.
21 Март 2006 23:13
аз бих изчакал, за да видя до коя 'свежа' телесна част ще доведе гангренясалия крак изложен тук, * но искам да кажа, че това с кирилицата е наистина тъпо. - Vъпрос на мързел ; -)
*нали не се приема всичко буквално
21 Март 2006 23:13
Да бе
Подробностите
А патоса ...къде е?
Изглежда няма такъв
Би било по-интересно точно ДИ да каже
Айде стига бе
Не се получи
Майната ви
...
Ама не
Не сте ни хванали ..тогава
А днес и няма как, разсипахте се и изтляхте се
Остана само мирис
21 Март 2006 23:14
Да-а, като гледам Джимата се готви на стари годинки да става кореспондент на БТА в Белорусия. Тренира. Напъва тирантите, припомня си доброто не много старо време, когато за всичко беше виновно ЦРУ, а КГБ и ДС бяха като едни ангелчета небесни. Тогава Джимата си показваше важно носа по телевизията и ги почваше едни алабалистики за тайните операции на ЦРУ, за бюджетния дефицит на САЩ, за близкия крах на капитализъма и прочие бабини ти деветини. Тия "истини", които ни ги е поднесъл днес ще да са издърпани от архива му зад шкафа. Поотупал е прахуляка, па е седнал и е "осъвременил" матрялчето като го е начукал на клавиатура на компютъра си. Иначе призракът на ЦРУ е пак тука и е пак същият. Бау!
21 Март 2006 23:34
Браво!
Ама не помага, Джимо!
Колкото и факти да извадиш, с колкото и логика да ги свържиш - все тая! На тъпи зевзешки кратуни пак ще им се привиждат БКП-та, КГБ-та и прочее призраци...
21 Март 2006 23:34
Моля да ми простите, че изписвам толкова много имена и географски названия с латиница. Но, нали знаете, че и в БАН, горките, тези дни умуват как да транскрибираме. Освен това искам да улесня онези читатели, които се ровят в интернет. Аз лично много се затруднявам, когато трябва да предам нещо фонетично на кирилица, или, като го видя на кирилица, да отгатна как е било на латиница, че да го намеря в интернет.


1. Отказът от транскрибиране на имената е непростим, Джимо, особено пък за виден представител на гилдията на преводачите като тебе. Още повече, че повечето от имената са добре известни (Алън Дълес, Мартин Борман и пр.). А и защото неусетно се оформя една опасна тенденция за отказ не само от превеждане, но и от транскрибиране на имена и термини. Направо си ги пишат на латиница, както е с филма "Walk the Line". Е, като иде човек, който не знае английски, как ще каже за кой филм иска билет? На жестомимичен език, вероятно? Също толкова голяма простотия е отказът от превод при филма на Алън Паркър, оставен като "Къмитмънтс".

2. В БАН, по-точно в Института по български език, не умуват за транкрибирането на чужди имена на български, а за транслитерирането на български имена на латиница. Засега не се справят добре, но нека изчакаме окончателния вариант.

3. За търсачите в Интернет името може да се дава в скоби след транскрипцията; за по-опитните от тях не е никакъв проблем да си го намерят и без това помощно средство.
21 Март 2006 23:35
Папата с тежко разклатено здраве дойде специално У НАС да оневини на място България, съзнавайки може би, че друга възможност няма да има. Когато си тръгна от Пловдив дъжда спря и изгря слънце и той изглеждаше сякаш беше оздравял.

Браво Джимо – слънцето изгрява за тези които казват истината и плаши тварите работещи във мрака.
*
Dominus, досега не беше казвал такава глупост.

Редактирано от - Gan(ю)гоТрий на 21/03/2006 г/ 23:40:08

21 Март 2006 23:35
АЕ бре, като го изчетох с кеф Джимо ми е интересно защо досега не сте разбрали какво иска да ви каже и защо ще продължи следващата седмица ?!?
Уф много требе да се чете за да се разбере най-главното ! Ма как да го видите като търсите сензации в написаното ?!?
А сензацията е не толкова какво ще ви разкаже във факти дето се знаят не само от него , а и между редовете ! Бъзика е голям и го поздравявам !

Моля да ми простите, че изписвам толкова много имена и географски названия с латиница. Но, нали знаете, че и в БАН, горките, тези дни умуват как да транскрибираме. Освен това искам да улесня онези читатели, които се ровят в интернет. Аз лично много се затруднявам, когато трябва да предам нещо фонетично на кирилица, или, като го видя на кирилица, да отгатна как е било на латиница, че да го намеря в интернет.
21 Март 2006 23:46
Незнайко,
Ти като толку чете що не земеш да ни транскрибираш най-главното, дето си го видел между редовете бе, брат, ами си ни оста'ил да се мачиме като орчаи на припек на Джимовата нивка.
21 Март 2006 23:50
Я Д-р Тормозчиян оно пишем за едно и също нещо !
По-добре ми кажи как ще накараш Европейците да си сменят и транслитерират на Български техните си имена и улици че тогава да говорим за нашите ?!?
Пример френски
RUE CON
Транслитерация на Български
Улица ГЛУПАК !
ПП- Така ли трябва да пише на френската табела че Българчето като идва да знае какво е значението на думата СОN ????? И защо не са задължени досега да правят транслитерация на български , та ако щеш и на джагатайски ?!?


Не е сериозно, ами е смешно ! Има такава улица , и ако знаеш какво има още заеби . Ма където и да съм ходил по всичките улици всичко е на франски и няма абсолятно никакви транс какви щеш !
Това става на големите пътища и означения на градове и села и нищо повече !
Ако знаеш във койъ град или село има транслитерация или там както го мислиш ми покажи снимки - иначе не вервам !
21 Март 2006 23:54
Партийния певец Дмитрий нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил. Добре, че и ние четем вече свободно новините та можем да си правим изводите. Преди имаше само "Всяка Неделя" и Руската Телевизия.
Стига лъжи Дмитрий!
21 Март 2006 23:54
Е как да ви транскрибирам като не поемате нищо . Така сте се разсъхнали че чак и обръчите на фирмите ще ви се разпаднат скоро време след месец !
22 Март 2006 00:00
Незнайко, ти намекна и за друг важен проблем. Как трябва да се преведе и транскрибира юнашкия вик “Джа-джаа!” от епоса(сиганския) както и “След мен джагайци! – нашто знаме е месаля.”
22 Март 2006 00:06
Виж Gan-ю,
само глупаците претендират, че никога не говорят глупости.
&
Колкото до атентата срещу Папата - никога не съм вярвял в способността и подлостта на българите да го извършат. Затова за мен такъв проблем не е стоял. Системното извеждане на показ на един от антибългарските митове ми е силно неприятен. Все едно имаме гузна съвест.
&
Затова, с твое позволение (а и без него) аз ще продължа да разглеждам темата като "силно вмирисан политически труп", а ти си в правото да твърдиш, че това е тъпо.
22 Март 2006 00:17
"включително 8000 есесовци (цялата елитна Галицийска дивизия), получили в Англия "free settler" status."
Тия щом са от Галиция ще да се евреи, а след като в същото изречение е умешан и Ватикана значи англичаните са отново католици.
Преди неколко дни един тапунгер беше написал за Ватикана тъкмо обратното - че били антихитлеристки настроени.
Тука съвсем заприлича на дюкяна на др.Иванджийски - на прва страница пише едно, на пета друго, ама все ЦРУ-то и техните началници(намиг-намиг) виновни.
После витязите ги нанизват на свешченното "праваславно"(*) капьо и ги разнасят за срам и пазор па цял свят.
(*) Да се чете кагебейско(значи еврейско) и балшевистко(тоже еврейско)
22 Март 2006 00:21
Димитри, голямата част от фактите са изнесени от Йона Андронов (дадени му естествено от КГБ. Тогава го ненавиждах и не вярвах, че фактите са вярни. )След 89 ми попаднаха много и разностранни материали, които покриваха абсолютно тезата на Йона Андронов.
Последната смехотворна пушилка е с така наречените дневници на Митрохин.
Първо това не са документи, а ПРЕПИСИ, КСЕРОКОПИЯ и СОБСТВЕНО РЪЧНО ВОДЕНИ ЗАПИСКИ. Дори да е имало и най-малката твърда основа потвърждаваща ясната намеса на Съюза и България, само месец след бягството на деловодиделя от КГБ западната преса щеше да гръмне както никога.
Но..
Съжалявам, че ще се повторя или потретя.
Разговор в кабинета на Андропов по повод папата наистина е имало, но той е бил само сред четиримата най-висши отговорници на съветското разузнаване.
Наистина е използвана фразата "физически контакт" - фраза която се използва когато евентуално някои трябва да бъде ликвидиран ( или с отрова - продължителен контакт или с други средства, когато трябва да бъде убит незабавно.)
Това обаче си е останало там - дори и разговорът не е бил довършен докрай.
И това го знаят американците защото ген. Калугин им е в ръцете и имат засичаща се информация от няколко страни.
ВНИМАНИЕ - ЩЕ ГО НАПИША С ГЛАВНИ БУКВИ - НОВАТА АКЦИЯ Е ПЛАХА НАДЕЖДА ДА СЕ ИЗМИЯТ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ И ДУШИ НА ХОРА ОТ ЗАПАДНИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ. ЗАЩО ТОЧНО СЕГА ЛИ - ЗАЩОТО СМЯТАТ, ЧЕ В ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ НОВИ ДЕМОКРАЦИИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ПРИГЛАСЯЩИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ НАЙ-ВИСШАТА ВЛАСТ, КАКТО И МЕКОТЕЛИ И ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ.
Е това е цялата работа - препоръчвам на западните разузнавания да ни помогнат за разкриването на убийците на Георги Марков ( ама тях това не ги интересува щото те са чисти за него и не им се хвърлят средства да се занимават с наши проблеми.)
Виж когато е за изпиране на техните гащи, средства няма да се жалят.
22 Март 2006 00:29
В този смисъл си прав. Но политическите митове(трупове) трябва да се осветляват. Едно, че историята трябва да се знае защото тя не остарява и друго, че идват нови поколения които освен митове трябва да чуят и разкази на съвременници. Дмитри като най-старши и разкошен разказвач има какво да каже.
22 Март 2006 00:33
Според мене от архива Митрохин май излезе, че резидента на ЦРУ в Рим по онова време бил и агент на КГБ, така че пръста на ЦРУ в атентата да е всъщност пръст на КГБ.
22 Март 2006 00:39
Архива на Митрохин - ръчно преписани копия на десетки хиляди страници първокласен архив на ПГУ (външно разузнаване) на КГБ от полк. В. Митрохин, архивист и таен дисидент. Вж. материалите за него в тема "Русия!". В много европейски страни бяха стъздадени парламентарни комисии за изучаване на архива, разкрил с невиждана точност цялата агентурна мрежа на КГБ на запад до 80-те години.
22 Март 2006 00:40
Ган- така е за Джимо . Даже като го четох си върнах годините кога беше водеш на забравих какво по БТ! Така правеше и тогава и цял час ме моташе къде иска ?!? Затова си го харесвам като журналист още ! Ма то това е красотата на професията журналист не колумнист !

ПП - Не е по темата но ми е смешно , и аман от ревльовци !
Въпреки ниското качество на живот обаче 85% от българите имат собствено жилище без ипотека.
22 Март 2006 00:46
Зевзек
22 Март 2006 00:48
Бот,
време е да се намесите.


Би ми било трудничко в 1 през нощта (EET) :-)

Редактирано от - bot на 22/03/2006 г/ 08:27:33

22 Март 2006 00:48
Полезно четиво на ДИ Цукерманите и шабес-гоите им смърдят, защото плъшоците се крият от светлината. Изродчетата се дразнят, че западните калтаци и бандити не успяха да ни припишат чрез съда в Рим атентата срещу папата. сатанисти и изроди, те грачат и смърдят.
22 Март 2006 00:59
ДИ е нагазил в дълбоки води, а не може да плува! Винаги съм твърдял, че майсторлъкът е в детайлите и че ДИ не ги владее. Уикипедията да не я чете, тя е за олигофрени и чичо пичовци.
Комисията "Митрохин" е нескопосно активно мероприятие на ЦРУ. ДИ е прочел n-вагона книги, но не и тази на Василий Митрохин и Кристофър Андрю. Верно, много е скучна за лаиците, пък и дебела почти 800 страници. Ако беше я прочел щеше да му е ясно горенаписаното.
Освен това какъв главен архитект на холокоста е Оtto Adolf Eichmann? Та той е само организатор на транспорта на евреите. Верно участвал е в срещата във Ванзее, посветена на окончателното решаване на европейския въпрос, но по скоро като наблюдател, поканен от Хайдрих, който е ценял прецизността на изпълнението му. Нищо не му е ясно и за Waffen SS. Каква елитна дивизия е тя събрана от украински отрепки и дезертьори? Смачкана като нахална муха още при първия бой с Червената армия при Броди. Иначе са елитни да безчистват и тепат мирно население. Ами като са получили в Англия "free settler" status, как тези хиляди калени бойци ще действат като партизани в тила на противника. Та нали са фрий, освен това се изпозаселиха в Канада и САЩ и когато източно европейските страни ги търсеха като военно престъпници, демократите не ги екстрадираха!
Това за Мартин Борман го просто го пропускам. Само ще допълня, че Химлер е командвал СС, а не Гьоринг. Дебелият командваше Луфтвафето.
Червените бригади не бяха просъветски, а маоистки терористи във връзка с немските Баaдер-Майхоф...
Изобщо ДИ слабо се справя с търсенето на информация в мрежата. А темата по която пише е твърде сериозна и отговорна за да се изхожда неподготвен. Още е много рано, за да излезе истината наяве за мръсните операции на ЦРУ. Апропо ДИ е омешал операция на ЦРУ с НАТО, а бе ...**** (собствена цензура) да дава утре следващата порция информационна ентропия!

Редактирано от - Captain Buddy на 22/03/2006 г/ 02:17:58

22 Март 2006 01:09
Кептън Бъди със малка поправка Баадер-Майнхов са си чисти УЛТРАЛЕВИ КОМУНИСТИ ! Или а да ги наречем по съвременно АЛ-КАЙДА !?!? Или още по просто ТЕРОРИСТИ ! Сори но има неща дето не само ДИ знае и ТИ , но и други де ?!?
То дума дупка не прави но белег остава !
22 Март 2006 01:30
Колко е заплатата в Беларус, казват 40 долара
22 Март 2006 01:45
Пейчо Честита пролет и напролет !
22 Март 2006 01:53
Честита и тебе готин, мислех, че спиш кефиш се, дъбееш. Подарявам ти една дума, жив опис

Редактирано от - Пейчо Пеев на 22/03/2006 г/ 02:06:21

22 Март 2006 02:03
То не се спи когато те закачат ! Освободих се от жената сега иде ред на тия дето ме нерват тука !
Та Бъди нема да се сърдиш но цял свят знае за Баадер Майнхов че са крайнолеви екстремисти и изпълнявали заповеди не мои при всички случаи !
Може и да знаеш френски - ако не само картинките ще ти говорят а това не е малко ! Имам още 50 линка но не ми се превежда за да видиш кои са тия !
Най -интересното е че са биле у затвор във ГДР и оттам започват всичките проблеми и техни както и по света , и не забравяй че там е имало ЩАЗИ ако не е било ДС ! Не отстъпвам от думата си когато ти казах че са предшественици на АЛ -КАЙДА ! За мене всички са червени и крайнолеви терористи !
Натиснете тук

ПП- Забравих може и да послужи този линк за много неща - даже и че ГДР-работниците отказват да работят по 5-годищния план спуснат от комунистите и как е задушено това въстание със съветската намеса 1953 ! Така че умната Франция и сайтовете и знаят много повече отколкото предполагаш ! Има всичко което може да оспорваш че е истина ако го кажа АЗ !



Редактирано от - nesnaecht на 22/03/2006 г/ 02:15:27

22 Март 2006 02:08
Ето за Митрохин - долния край на страницата.
22 Март 2006 02:12
Джимо (Дмитрий - обърни внимание на името!) е един от малкото умни комунисти, обигран шестак, идеологически промивач на мозъци. По телевизията изглеждаше винаги обаятелен и убедителен. Разказва умело макар и понякога да ползва тромав, трудно смилаем изказ. Спокоен, не си губи нервите, симпатичен, подсилващ с големи очила интелекта си, идеологически, прокомунистически диверсант. Боравещ много добре с руския, който му е много роден език, но също така и със западни езици е факт, който го отличава подчертано от плеядата омръзнали ни до болка политически ком.агитатори. Той не сочи с пръст гнилия капитализъм, не заклеймява империализма, не се пеняви с лозунги а ла "Долу САЩ!". Той е много по-обигран и начетен от цялогодишната продукция на АОНСУ през най-плодовития период на това учебно заведение. Макар и изключително ерудиран, той не се рзличава много по триковете си от сръбските цигани, които разиграват фарса-игра "Тука има, тука нема". При тази игра, един от играчите - добрият "разкрива" мошеничеството на "лошия", след което идва при теб - зяпачът и ти казва "Брато услужи ми с няколко долара да го накажа този идиот отсреща, този мошеник!" Тактиката на Джимо е същата: започва историята от далече, хвърля идеологическото ласо върху заблудената кегла, след това ускорява разказа и вмъква различни имена и събития в него. Умело разбърква манджата и за подправки добавя нечути от събеседника му термини и цитати от задгранична литература. Умесва имена, факти, езикови изрази, цитати...Зрителят е шашнат, читателят - опулен. Бре, че умен човек! Да, ама не! На Руския паметник има един надпис "Не нам, не нам....етами номерами". Друже Джимо, хубаво описваш далечни събития, интересно преразказваш филми като Кръстникът 3-та част и др., но знай, че има и хора, които те слушат, макар и не в захлас. Има и хора, които те четат, но и в междуредията. Отговори моля те на два по-лесни въпроса: 1. Как така Кисинджър, който е един от водещите ционисти в САЩ ще се прегръща с есесовците? и 2. Обясни моля ти се нещо много по-лесно! Какво точно е правил Мехмет Али Агджа три месеца в х-л Ню Отани (Японският) в края на 1980 г., заедно с Орал Челик и други? Не отричам, че той може да се е срещал и с други служби. Но мен ме интересува неговият престой в България. Иначе спасибо, но не поймйот (Извини жалкия ми опит за транскрибриране на руски букви!)
22 Март 2006 02:13
Лели-ии! Тука станало като пресконференция на Боян Трайков. Милиционер, роднина, милиционер, роднина. И една пияна шопара.
22 Март 2006 02:19
Комунягите искат да прикрият варварската си природа на убиици и заговорници.Но защо?...
Нали идеологията им на класова борба и унищожаване на "империализма" зовеше за физическо "ликвидиране" на враговете им!...Подготвено(и последвано) от масови пропаганда и лъжи.
Това беше гордостта им!Така се издигаха в партиината иерархия по примера на събратята им от хитлеровите СС.
Субсидиране на държави терористи, атентати на черкви беше упоритата им активност!(Атентата на Св.Неделя, и той ли беше организиран от ЦРУ?)
Българите атентатори на папата не бяха наказани съдебно само защото
италиянското разузнаване, както всяко разузнаване, не представя документи и не се явява като свидетел за да не компрометира тайините си служби!
При тези условия гражданският съд е неспособен да докаже явният факт за българското участие в атентата.
Съдебна присъда за КГБ и българските им изпълнители няма да има!
Но обществената присъда на цялият цивилизован свят е:
Българските комунисти, които още са на власт, са диваци и престъпници!



22 Март 2006 02:24
Г.н Иванов е ерудит, теолог, мислещ човек, обича поезия, тук е минал в нисък полет
22 Март 2006 02:44

Чичо Докторе, името на г-н Иванов не е Дмитрий, а Димитри.

Ето по въпроса от самия Димитри, горкият, сигурно му е писнало да се обяснява с какви ли не тълкуватели на иначе хубавото му име с гръцки, повтарям - гръцки произход.


След като ми разказа как се ръкувал с Адолф Хитлер и как ръката му били влажна и студена, а той още не бил станал личен преводач на Сталин, Валентин Бережков си държеше на своето: "Щом мислите, че и двамата са изверги, мислете си го. Няма да споря с вас, Дмитрий Константинович."
Не съм Дмитрий Константинович, а Димитри. Кръстникът ми Спайч от Добрич (летец-изтребител Димитър Списаревски, който свали една американска "летяща крепост" над София и втора с таран над Панчарево) като военен човек държал всичко да е точно. Кръстил ме на дядо ми Димитри Тракидис, чийто някогашен имот все още се казва Траката. С гемийката си той превозвал кюмюр (дървени въглища) за Турция. След едно клане избягал от остров Лесбос, който аз никога не съм виждал, макар да беше ми излязъл прякор Джимо лесбиеца. Дядо ми Димитри завел 16-годишната си варненска булка Венета, бесарабска българка, да я представи на лесбийските роднини и тя, за да си покаже кухненските умения, поискала калкан, а в онова море нямало и тя казала, че те нямат риба, и за лесбийците това било кръвна обида, и те казали, че българите са хондрокефалос (дебелоглави), макар че тя говореше и четеше на френски, български, руски, румънски, гръцки и турски. Тогава дядо Димитри вдигнал платната на гемийката и повече не им стъпил. Това не го обясних на Валентин Бережков; оставих го да ме нарича Дмитрий Константинович, понеже неговите истории бяха по-интересни от моите:



Пусти транскрипции! Объркана работа, верно, дори за уманитарите!


Редактирано от - Сибила на 22/03/2006 г/ 02:51:35

22 Март 2006 02:54
Докторе, не го питай как е, а с какво се е насмъркал И се пак... за някои проблясъци - браво на него ! И аз вече мога да си лягам
22 Март 2006 02:54
Ниско прелитащи църни шопари. Какво ли можеш да очакваш от тях, освен да излезат от ранното си детство.

Но всяка старост е завръщане към наивитета на младостта. Честита младост!

Редактирано от - Сибила на 22/03/2006 г/ 02:55:10

22 Март 2006 02:59
Azia, а аз сега мога да съм щастлив! Срешнах те във форума! Срешнаха се и се познаха, чакай, че нещо се размечтах!
22 Март 2006 03:02
хм... църни шопара се появил? Очакваме хелоуин и папазки. Един по един моля, не се блъскайте. Стъкълца и близалки ще има за сички. Да влезе флейтистката
22 Март 2006 03:05


Чичо докторе, какъв ти 99. Тва е Църни Шопара, отдавна изметен от сий почтен форум за "сквернословие", както написа самия Димитри.

Но защо да говоря аз вместо Димитри, Димитри е сладкодумец .

И носи майтап, разбира се - не инфантилно - злобен.



Форумът е като литературен салон, озарен от усмивката
на разума: един ме нарече бутиков автор, друг полюбопитства мога ли поне веднъж без задръжки да напсувам нещо или някого; някои ми пускат въдици, на които понякога се хващам, отговарям им с контравъдици, на които едни се хващат, други - не. Важното е, че нито хлевоустите, нито лаещите дават тон на форума. Тези дни им сложиха един намордник на име bot. Той филтрира псувните. Не зная дали bot е само електронна автоматика или не. Нито зная добре ли е да го има или не.


[i]Форумът е обществено пространство, добре е да се държиш цивилизовано, да не усмърдяваш въздуха. Никаква смелост не е да наплюеш някого, който не може да ти отпори един невиртуален шамар.


22 Март 2006 03:06
Бе вие друга работа си немате освен да се замлатвате и ДА НЕ СИ пиете пиенето ! Ами това и господ не приема камо ли аз ?!?
22 Март 2006 03:08
A-a... и аз съм една от тях Питай ме какво работя - пък ако мога да ти oтговоря ... Докторе, целувки, усмивки и лека нощ на всички, които имат намерене да спят!

Редактирано от - Azia на 22/03/2006 г/ 03:13:04

22 Март 2006 03:16
Ееее , Сиби свестния човек не може да се скрие в гащите си ! Гол ще излезе по улиците но ще покаже че е свестен !
А Джимо не е гол има много неща да съблича докато остане гол ! Па като остане гол нема от какво да го е страх никой нема да може да му вземе нищо ?!?
22 Март 2006 03:16
1. Сибила, тази вечер още един път благодаря за информацията! Аз имам абсолютно същото отнощение за свободата на изказванията.
2. Азия, ти хубаво ще спиш, ама аз няма да мога да спя след това, което ми казваш преди да си легнеш...И все пак, Лека Нощ!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД