:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Машина за плуване показват на "Стройко"

Тодор АТАНАСОВ
Дълга опашка от бусове и камиони се изви около НДК и причини задръстване по булевардите "Витоша" и "Пенчо Славейков". От днес в двореца и около него започва поредното издание на "Стройко".
Машина за плуване, която струва ориентировъчно около 22 000 щ. долара (без ДДС, транспортни разходи и инсталации) ще бъде показана за пръв път в България. Как "плуващият" тренира, стоейки на едно място, може да се види на "Стройко 2000". 26-ото издание изложение се открива днес и ще продължи до 28 март.

Подобни машини се използват във физиотерапията, за трениране на спортисти и т.н. Съоръжението е многофункционално, лесно се сглобява и разглобява. Често се инсталира на океански лайнери, в малки хотели или във фитнес-салони и спа-центрове. Машината за плуване се ползва с голяма популярност в Русия и в Англия, обясниха от фирмата-вносител "Diversities", щата Тенеси-САЩ.

Нови архитектурни блокчета по сплит-технология, които се произвеждат с американски машини и ноу-хау, ще покажат от базираната в Русе фабрика "Беско". Изграждането на сградите с подобни блокчета не налага те да се измазват впоследствие.

За поредна година в рамките на строителния форум банките ще предложат различни преференциални условия по жилищните кредити, които отпускат. От Пощенска банка, която е банката на изложението, ще предлагат облекчена процедура за кандидатстване и предварително одобрение на кандидатите за 2 дни. От банката отпускат жилищни заеми без лихва през първата година, а през остатъчния период тя е 7.9%. Максималният срок за погасяване на кредита е 30 години, а размерът може да бъде до 100% от стойността на сделката за имота. Възможност за изплащане на кредита за срок от 25 години, ако е предоставен в евро или швейцарски франкове и период от 20 години, ако сметката е в лева, предлагат от HVB Bank Biochim и Хебросбанк. В рамките на изложението за клиентите са предвидени преференции. Комисионната за разрешаване и отпускане на ипотечните заеми ще бъде намалена с 50%, което понижава до 0.75% еднократната такса върху размера на кредита. Облекчените условия по ипотечните заеми са валидни при подаване на искането в рамките на изложението или до месец след това.
8
2079
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
22 Март 2006 00:58
Почти същия ефект се постига с едно въже за два лева.
22 Март 2006 02:10
....а можете и двата лева да си спестите ако си откраднете 2 метра многожилен кабел. Супер е.......
22 Март 2006 02:40
Тази машина за плуване по своя принцип на деиствие ми напомня на родината ни.И в България така последните 17 години имитираме демократизация а все на едно място стоим та даже по някои показатели се и се движим назад.А цял свят ни гледа сеира отстрани сякаш сме в аквариум ама за нас си е живо блато...
22 Март 2006 06:25
А пък и ако вземете да пуснете ток по кабела е-хее
22 Март 2006 07:58
Сещам се за машината за хранене на Чарли Чаплин в Модерни времена...!
22 Март 2006 10:52
Машината e с формата на малък басeйн. Тя e снабдeна с помпа, която създава тeчeниe, срeщу коeто можe да сe плува на място, обясни Стивън Суърим, прeдставитeл на фирмата, която щe внася урeда.
Машината струва 22 хил. долара. - това пише в 24 часа за това ЧУДО невиждано.
Колко ли обикновенни българи ще могат да си позволят такъв фитнес уред в хола ?
22 Март 2006 18:03
пхреди 8 години пак там , пак същата машина показаха ----ама журналистката е била малка тогава .... и се е интересувала само от кукли ...и струваше 12 000 долара .
23 Март 2006 12:13
От тогава цените на горивата и билетчетата за градския транспорт поскъпнаха двойно.
А това, както знаем, се отразява директно върху цените на басейните с помпи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД