:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иран имал ракети, които могат да носят ядрени бойни глави

Снимка: РОЙТЕРС
Мащабни учения на иранския флот се проведоха в Персийския залив и Арабско море с участието на 17 000 войници и 1500 водни съда. Целта е да се подобрят отбранителните възможности на Ислямската република срещу заплахи за нейната независимост и териториална цялост.
Иран разполага с ракети, които могат да носят ядрени бойни глави, писа британският в. "Дейли телеграф", като се позовава на военни експерти. Специалистите са стигнали до този извод, след като са направили подробен анализ на последните опити на Техеран с балистичната ракета "Шахаб-3". Според агенти на западни разузнавателни служби Иран получавал помощ от руски и китайски експерти за разработката на военно оборудване. "Дейли телеграф" прогнозира, че това ще засили натиска върху Иран да прекрати програмата си за ядрени изследвания.

Посланикът на САЩ в ООН Джон Болтън заяви, че администрацията на Джордж Буш обмисля едностранни дипломатически и икономически санкции, за да накара Иран да се откаже от амбицията си за ядрени оръжия. Налагането на подобни санкции може да стане, ако Съветът за сигурност не предприеме наказателни мерки.

САЩ планират да намалят ядрените си арсенали с 2/3 до 2030 г., предаде Интерфакс. Това е заявил пред Конгреса Том Д'Агостино, един от шефовете на Националната агенция по ядрена безопасност към Министерството на енергетиката на САЩ.
112
2318
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
112
 Видими 
08 Април 2006 00:21
А, тука ли ще е пата-кютата за днес???
08 Април 2006 00:38
Американците затънаха в Ирак, дето му бяха наложили пълно ембарго от 1991 г., за Иран сигурно направо ще се удавят.
08 Април 2006 01:01
Добрутро! То това за Шахаб-3 се знаеше още като ги конструираха, само дето нямаха ядрените глави. А Жоро Мозъка за пореден път доказва че е тъп но упорит. С едностранни мерки (за които не им трябва ООН) ще им накриви шапката. Но поне ще е с измити ръце пред напиращите за експорт на демократични ценности, че не се ослушва. Вече май е късно либе за китка. Да са си правили сметката по-рано и да бяха пуцали по Ирак и Иран едновременно. Вече почти не се говори за война, за да не се червят че не я започват. Облога за войната май ще го спечели ЗИП. Прогнозираше че война няма да има и май натам е тръгнала работата.
08 Април 2006 02:07
Седалгине, това дали ще има война или не, не го решава Буш. Решава се от много по-високо място - тези с големите па4ки в зелено. Според мен те имат сметка от война. Никой от тях не може да си представи един ядрен Иран. Просто няма място за избор. Разбира се, става дума само за въздушни операции.
08 Април 2006 03:08
SedalginNeo аз съм с USA2-2 по въпроса че Дабаля си има Тексаски господари и те решават ще се пуца ли. Но също така си мисля като тебе че няма да си играем на фуниики, защото заради Иран нефта се вдига твърдо нагоре. Не съм го питал Дабалято но ми се струва че господарите му са в петролния бизнес и те само изгода имат да се вдигат цените без да се застрашават кладенците - win win situation. А хилядолетната персииска цивилизация е толкова напреднала че им обещава още да вдигат цените за да накажат западните икономики - трепач!
08 Април 2006 03:35
Mi da. Tiq Iran4ani za kvo im e Qdreno orujie? Ne mogat li prosto da pribirat pa4kite ot petrola i da si jiveqt jivota? Ili sa prekaleno tupi
08 Април 2006 03:42
Воина нема да има но щте има воена операция.За две седмици яко бомбадиране по ядрените цехове и петролните кладенци.Така ште ги направат за ташак че да просат за парче хлеб.Нема петрол за продаване нема ништо за ядене.Човек и животно наи лесно се дресира с глад.
08 Април 2006 03:43
Смея да се присъединя, колкото и драстично и трагикомично да греши, юседвенадвето е по-скоро прав за щеимането. Войната е в плана и дори графика и засега няма особено надеждни сведения за разкандардисване. Отделен въпрос какви ще са последиците, но това е друг разговор. Тъпото се е откарал веке на глуа кучка в задника и няма друг изход, в последните обществени питаници си печели рекордно нисък рейтинг, според един от анкетираните Буш бил вече затънал в лайна над главата. Но, преди да вдигнат форумна пушилка, спорещите могат да пожелеят и ще спечелят, ако погледнат това заявление на Рон Пол в камарата на представителите, един вид инвентаризация на положението на състоянието. Освен това, твърде интересно като позиция на републиканец и тексасец, нали.
08 Април 2006 04:38
И да има бомбардировки, няма да са преди юни. Тогава ще има пробен взрив на 700 тона конвенционален експлозив. Как си представяте 700 тона бомба? С влак ли ще я карат в Иран? Това е всъщност тест на ефекивността на тактически ядрен заряд (0.6 килотона) срещу подземни укрепени инсталации, без да има ядрена експлозия. Така че докато не мине пробната експлозия вероятно ще почакат. То и избори важни има наесен, така че аз бих очаквал по-скоро октомври, като пропагандната кампания би започнала веднага след лятната ваканция.
08 Април 2006 04:59
Знае ли някой дали УСА има самолет да вдига във въздуха 1000 тона?
А бомбардирането на кладенците има още един полезен ефект: ще ударят силно Китай.
08 Април 2006 05:10
"Only 40 percent of the public approves of Bush's…(abcnews)
Владимир Путин е с най-висок рейтинг сред руските политици, като 47% от хората одобряват работата му.(SEGA)" А следващия след Путин има 17% одобрение.
Япаяпа, да виждаш някаква огромна разлика между Буш и Путин?
08 Април 2006 08:19
Ако дадем територията си за бази на САЩ ще разберем дали имат бомби защото ще паднат на нашите глави.
Ще го допуснем ли?
08 Април 2006 09:10
Mary, тебе бомбата отдавна те е цапнала по тиквата, така че не се коси
08 Април 2006 09:11
Мари, вие ве4е сте го допуснали. Никой не ви пита.
08 Април 2006 09:12
Тука е пата-кютата Йезуите Като обсъждаме само непосредствените технически аспекти на проекто войната срещу Иран- казваме А , но без Б. УСА 2 казва - "само въздушни операции". Демек повтаря конкретиката на заплахите на Вашингтон към иранците , щото , има , значи , затъване в Ирак и няма ресурс за сухопътна инвазия и т.н.....Това е много теоретично.Едно време в разгара на Студената Война американците на няколко пъти пробутваха идеята за "Ограничена ядрена война".От Москва ги убеждаваха , че няма такъв филм. Всичко или нищо. И може да загубиха войната икономически , но по отношение на тези проекти за "ограниченост" се оказоха прави.Така и сега - не може да има вариант на "ограничени въздушни удари " върху ирански ядрени обекти . Иран не е саддамовски Ирак от 90-те, над който си летяха и бомбеха по всяко време.Всеки въздушен удар срещу Техеран ще доведе до пълномащабен отговор на иранците по всички локуси минорити на US-israel. Сухопътна инвазия на ирански части в Ирак, тотално въстание на 15 милиона шиити в Южен Ирак, унищожителни ракетни удари по Израел , по ам.части в Ирак , Оман , С.Арабия , о-в диего Гарсия , Афганистан.Блокиране на Ормузкия проливИнтифада в целия Близък Изток и изобщо в мюсюлманския свят.Координирони отговори от враговете на Буш в Латинска Америка , Азия -срив на петролния пазар... и т.н. и т.н. Защо да не обсъждаме и последиците , Япата?? В крайна сметка - нас българите не ни интересува толкова конкретиката на кютека Иран-САЩ , колкото последиците - военни и икономически за НАС
08 Април 2006 09:34
Муктада, абе те 4ервените стратези така говориха и по време на войната с Ирак. Това ще направи Саддам, онова ще направи. Кажи ми, какво от това, което ми изброяваш, не можеше да направи Саддам? И особено ми хареса, дето иранската армия щяла да навлезе в Ирак. Абе тя армията на Саддам не беше по-лоша от иранската, ама нещо не се полу4и - бягаха по бели гащи. "Блокиране на Ормузкия проливИнтифада в целия Близък Изток и изобщо в мюсюлманския свят." Защо Саддам4о не блокира Ормузкия пролив? Защо не се полу4и интифада в "целия свят"?
Ако иранската армия влезе в Ирак, това ще бъде нейния край. Просто ще ги избият от въздуха. Идеална цел - движещи се големи групи от хора и техника. А не виждам как "Великата Иранска авиация" ще им попре4и.
Муктада, ти си губиш времето в 4етене на военни книжки за пионер4ета, но то само с 4етене не става, иска се и главата ти да го смели и разбере.
А пък за това, 4е арабите - шиити ще възстанат срещу УСА заради кефа на персите-шиити - ето това е върхът.
08 Април 2006 09:36
Иран е мотика и щатите здраво се натискат да я настъпят.
08 Април 2006 09:39
Извинявай, Муктада, 4е забравих най-големия ти бисер:
"Координирони отговори от враговете на Буш в Латинска Америка , Азия"
На тези българи само международни заговори са им в главите. Ето виж какво писа друг преди време в този форум:"Ниско обазование, субкултура, нежелание за образоване, мързел, безхаберие, овчедушие, стаден манталитет, склонност към сензации, вяра в конспирации - все неща, които са присъщи на средностатистическия български простак." Та про4ети още веднъж: клонност към сензации, вяра в конспирации. Твой портрет.
08 Април 2006 09:45
Я, Малкия МуК се е "загрижил" и пак рисува "апокалиптични" сценарии, как "хамериканци" ще затрънат до ушите в говна!
Не се безпокой Муки - няма да се случи.
Няма да има война и бомби - ще се справят с малоумните атояласи с време, външен политически, икономически и вътрешен социален тормоз.
08 Април 2006 09:50
Сравняването на саддамовски Ирак след 1991 и сегашен Иран е смешно. Може го прави само някой , койт не е в час. Ирак след 1991 беше една победена , наполовина окупирана страна. Ембарго. Срината военна сила. Освен това Ирак е три пъти по-малък от Иран, равнинен терен. Политическото му ръководство беше разколебано , уплашено от първата Война в залива, неспособно на съпротива. Иран е 80 милино СИЛНО МОТИВИРАНО население.Икономиката му е несравнимо по-голяма от иракската. Ресурсите - също. Няма ембарго, имат множество съюзници и доброжелатели наоколо.И най-вече - имат ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ за пълномащабен сблъсък с Америка, това което иракчаните не искаха до последния момент през 2003. А що се отнася до четенето накнижки, то помага. Но за УСА 2 , на първо време , преди книжките , да вземе атласа по география - да разгледа къде са Иран , Ирак , кой може да затвори Ормузкия пролив , кой не може /щото не граничи с него / и да не пише смешки.(снимка: натиснете тук)

Редактирано от - Muktadasaxkoburgidiotski на 08/04/2006 г/ 09:59:16

08 Април 2006 10:06
Хе-хе , дърто магаре , че те американците вече СА в големите лайна Това се знае и във Вашингтон, където магаретата/демократите/ вече кроят капата на Буш и хунта. Натиснете тук И готвят Хилърито за кампания 2008. То затова Тъпият бърза да създаде още някоя световна бъркотия, току виж чрез нея - закърпи рейтинг. Няма да стане. Липсва ресурс.
08 Април 2006 10:32
USA2-2 и Лопатар, нали и аз това казвам:
...Но поне ще е с измити ръце пред напиращите за експорт на демократични ценности, че не се ослушва...

Естествено че зад политиката и решенията и му стоят определени кръгове, на които се опитва да угоди, но същевременно е наясно (по-точно някой му е разяснил), че работата е дебела и ще стане голямо мазало. Опитва се да балансира, един вид - абе мъча се да ви свърша работа, нали виждате, правя всичко възможно че и повече даже.
Като погледне човек как се забатачиха в изцедения от десетилетно (и кусур) ембарго и ограничения Ирак, не може да не им е ясно какво би им се случило при нападение на Иран.
Здрасти Муктада! Това "няма такъв филм" си е направо самата истина. А и сценария няма да е далеч от апокалиптичния. В Ирак влязоха с пехота, превзвха го и пак нищо не контролират. Смятай как ще си постигнат целите в Иран само с въздушни удари. А Иран със сигурност ще действа по посочения вече начин - на друг фронт, с други средства, тактика и стратегия - там където има шансове за успех и трудно може да бъде спрян.
08 Април 2006 11:06
Или , както му казват по-на север "асиметричен отговор" Мархаба Седалгине
08 Април 2006 11:50
Съгласен съм с USA, че иран не може да започне мащабно сухопътно настъпление срещу Ирак, но едно въздушно , при това не санкционирано от ООН нападение, ще развърже ръцете на аятоласите за партизанска война в Ирак при сигурна подкрепа на шиитите Нали никой не отрича , че освен марионетното правителство никой не подкрепуя окупацията в Ирак Нападнат без санкция Иран ще се чуства свободен да отговори с диверсиии в тила на коалицията , която го е нападнала , става дума дори и за цивилни обекти Не забравяйте, че ядрените им обекти имат за цел развитие на енергетиката-поне това е официалната версия-е то и американците твърдят , че са в Ирак заради демокрацията , не заради петрола Тогава в С Арабия са за да подкрепят средновековният режим на Саудитската династия
08 Април 2006 11:57
Иран има всичко, Америка няма нищо - разбрахме!
08 Април 2006 12:02
Отговорите на Muktadasaxkoburgidiotski и SedalginNeo на въпрова на USA2-2 за сравнението между силата и армиите на Ирак и Иран са много точни.

Наистина каква е разликата между Иран и Ирак ?

Ще дам няколко разлики , БЕЗ да ги подреждам по значение.


1 ) Ирак има мно0О0ого малка брегова линия - почти никаква.
Как с такава минималкна брегова линия можеш да поддъраш някаква флота, подводници и да блокираш Омурзкия пролив ?
Ще допълня - В началото на войната Ирак - Иран , САЩ и Франция поддържахаприятеля си Садам срещу Хумейни.
Садамовите самолети ( руски и френски ) извоюваха големи успехи , понеже Иранските самолети останали от Шаха бяха американско производство.
Тогава Садам предложи МИР - като поиска от Иран неголяма територия по брега на Персийският Залив , и беше готов да даде такава по големина територия на север в Кюрдистан например.
Разбира се Хумейни не е глупак и НЕ се съгласи с таквава размяна.


2 ) Муктада го е казал за санкциите и състоянието на иракската армия.


3 ) Населението на Иран е 3 пъти повече от това на Ирак, и е почти 100 % ШИИТИ.
Голяма част от иранските граждани са араби, но са си ШИИТИ.
Сравнете - Ирак - само 1/3 са от любимите на Садам араби - сунити , останалите са Шиити и Кюрди, които не са готови да се бият за за Садам.


4 ) география - Ирак е Идеален за удари от самолети. И идеален за окупация.
Гладка като тепсия страна, няма гори , слънчево и ясно време през цялата година.
Сухопътната армия няма къде да се скрие, няма възможност за партизански действия .
Самолетите имат идеална видимост, денем и нощем със съответните прибори.
Хвърляш бомбите върху всяка попаднала група от хора - свадбари , патизани, керванджии и ги избиваш.


Партизански действия са възможни САМО в планински или гористи области.Така е било през Втората Св. Война, така беше и във Виетнам и Афганистан.
Иран е относително планинска страна, която е трудно да бъде контролирана от окупаторите.
08 Април 2006 12:30
ЗДрасти Душко! Абе чат-пат в Ирак се появяват пясъчни бури, ама вместо да осигурят сянка, само създаваха проблеми на янките - особено на оптиката. Карай, нали трябва да има и разнообразие. Започвам да се прикланям към вероятността да няма война. Току виж здравия разум надделял, колкото и да е кът зад голямата локва.
08 Април 2006 12:40
Дрън-дрън! Пак "война с тероризма", "заплаха" за Америка и прочее Тъпотии за Тъпи американски кратуни от филма "Wag the dog"...
Има обаче и признаци на поумняване: http://www.tvnewslies.org/index.html
08 Април 2006 13:20
Душко ти за перси да си чувал нещо??Кажи на някой иранец това че повечето от жителите на Иран са араби и гледай какво става.
08 Април 2006 13:53
Ядрените им глави са скрити много добре при химическото оръжие на Ирак!
08 Април 2006 14:41
Муктада обича Америка Липсва ми оная хубава Америка , която беше изградена в детските ни спомени , оная доброжелателна Сила , която има всичко добро , дето липсваше тогава при нас.... Оная Америка на добрия пример за всички, на тържеството на Доброто над Злото , на Маккена , Вин от "Великолепната седморка" , на хуманизма от филмите за Виетнам... Признайте , че тая Америка е мъртва. /Нещо в този дух ми каза една баба от гръцки произход, живяла целия си живот в САЩ, в Чикаго - преди 6 години . Нещо подобно внушава и зевзекът Майкъл Мур, тоя симпатичен анархоконсервативен левичар... Сегашна Америка е една отблъскваща картина за целия външен Свят. За разлика от Звездников , аз ЗНАМ - Америка има ВСИЧКО .Материално. И същевременно - Америка няма най-важното -симпатията на Света. Ей това е проблемът на Америка, дали ще са иранските Шахаби , корейските ТаепоДонги , или китайските тайконавти , но рано или късно /по-скоро рано/ Америка ще се сблъска със сила , която не и е по силата. И тогава и формално ще приключи "Американския златен век ". А иначе , де факто , той вече приключи на 9/11.
08 Април 2006 16:09
USA-2,
Не се прави толкова на американец -емигрантче си оставаш, с цялата определение на понятието. Ирански ракети не знам дали могат да стигнат до САЩ, но иранските топки във всички случаи могат да те застигнат. При този развит IT сектор днес....
08 Април 2006 17:07
мукта, и буш и кери 4е и нашия сакс на един гуру се кланят.които и да доиде, пак ще си търси антитезата и полигон за новите бомби.явно е истина, 4е вси4ко се подпира на 4ервената порта.лошото в слу4ая е, 4е ако си прав и америка залитне ще повле4е и половината свят.
08 Април 2006 18:56
Към gudjonsen!
Ти моята глава я остави!
Но нали имаме деца, след време ще имаме и внуци.
Какво ще им завещаем? Една отровена земя ли?
Аз имам глава, а ти ако имаш тиква... си е твой проблем! Направи си тиквеник и... да ти е сладко!
08 Април 2006 18:58

Чудно ми е, защо забравяте за много важното, щом се предполага само въздушното нападение на Иран ( пределно ясно, че сухопътната операция не е възможна), а това е следното: Иран e получил от Русия зенитните ракетни комплекси „Тор-М1” , способни да унищожат крилатите ракети и авиобомбите. Оръжието има отбранително значение , но точно това и притеснява американците. Официален представител на Гос.Департамент Ричард Баучер се изрони: „За руснаците съвършенно непродуктивно да продават оръжието на съседите си , които заплашват САЩ”. По моему той малко се е отклонил от същността на въпроса, а би трябвало да каже директно: „Съществуването на Русия не е продуктивно за САШ”.
08 Април 2006 19:16
Отидох на веб-сите на "Строго Секретно", за да видя, аджеба, няма ли редактора Халваджийски да ме светне: ще има ли война с Иран или не? Изводът му е безспорен: или ще има, или няма да има. Според него положението на УСА по вси4ки линии е така траги4но (само от обеднения Уран армията ве4е има над 200 000 болни или умрели, макар 4е е само 135000), 4е сериозно си мисля да се преместя я в Белорусия, я в Куба.
Ама вие защо сте живи? Я вижте какво пише Халваджийски:"тази висока радиация е минала и над България с такава интензивност, че реално над Балканите е била извършена ядрена бомбардировка.". Как сте оживели след ядрена бомбардировка? Особено като се има впредвид, 4е радиацията е при4инена от U238, който не е радиоактивен (ама кой ти гледа такива подробности).
Ина4е и той повтаря вси4ките разкази за страшната и непобедима Иранска Армия. Идете го съдете за плагиатсво, 4е преписва от Муктадата и Душко.
08 Април 2006 20:25
Хазмукаридиотски=Хайванджийски=психопат... .
08 Април 2006 20:25
Хазмукаридиотски=Хайванджийски=психопат... .
08 Април 2006 20:42
Колкото и да се стараеш , не можеш да надминеш мерната единица 1 "ГАСПАРИН" Това е най-голямата мерна единица за тъпащина , и тя е равна на твоята такава. Но , ако се клонираш - ще стане 2 по 1 гаспарина
08 Април 2006 20:48
Муктада, тя твоята приятелка Димитрова пише:
"Иран e получил от Русия зенитните ракетни комплекси „Тор-М1” , способни да унищожат крилатите ракети и авиобомбите." Вярно ли е, 4е могат да унищожат и авиобомбите, както си падат от самолета? Ти си експерт по руските оръжия, кажи.
08 Април 2006 21:02
Нямам удоволствието да познавам Димитрова , но от Форума съдя , че често сме съмишленици по редица теми. И в случая тя е абсолютно права . ЗРК Тор М1 е предназначен да поразява всичко що лети със скорост до 700 м/сек. Натиснете тук От тая гледна точка унищожаването на авиобомби /особено планиращи такива , които напоследък са основен боеприпас за US - ВВС/е дори по-лесно от унищожаването на крилати ракети. Така , че написаното от Димитрова е факт.
08 Април 2006 21:06
А за 400 000 (четиристотин-те хиляди) бомби нищо не казвате? Не е грешка: Експлодирали в атмосферата.
Потвърдени от японците (Университета в Осака).
--Подлеци!
08 Април 2006 21:14
Тъй като познавам военно-техническата /не/компетентност на някои спорещи, трябва да внеса пояснение. ЗРК Тор 1М няма да хаби 165 кг бойни ракети за стария тип свободно падащи бомби. Такива , впрочем , американците използват само срещу врагове като талибаните в Тора-Бора. Иначе предпочитат по-модерните планиращи бомби , които позволяват бомбардировачът да ги пусне от голяма височина и разстояние от целта , след което бомбата планира /и може да бъде коригирана в полиета си/ , с което напомня в известна степен на крилата ракета. Ако се касае за бомбардировач и свободно падащи бомби, ясно е - ТОР М 1 ще атакува не бомбите му , а самият бомбардировач непосредствено над целта.
08 Април 2006 21:30
Като се твърди, че USrael няма да удари Иран, се предполага, че решенията във Вашингтон се вземат по рационални методи и с оглед стратегическите интереси на САЩ. А това не е така. Във Вашингтон управляват ционисти и шабес-гои, които нито се интересуват от дългосрочните ползи и вреди за САЩ, нито мислят рационално. За тях великата и силна държава е само инструмент за постигане на ирационални талмудистки цели като например да се възцарят юдеите над света, да ползват благините на народите, определяни като полуживотни. Ирационалните цели се постигат с ирационални средства, които не се прилагат в съображение със загубите и жертвите. На ционистите (талмудистите днес) не им стига да живеят в сигурност и охолство, те искат друго - да са господари на гоите, които да тъпчат и тормозят. За целта използват всички позиции в дадена държава, до които са се добрали. Накрая, разбира се, хората в държавата се обединямат срещу тях и ги прогонват със или без частично изтребване. Повтаряло се е много пъти в много държави. Но в резултат на този огромен опит не са настъпвали никакви промени в политиката на талмудистите, само са модифицирали техниките за добиране до властта в друга държава, имала глупостта да ги приюти. Там, където не са успявали своевременно да се отърват от тях, държавата и населението й са понасяли страшни загуби. В момента виждаме това в бившата Руска импария, една изключително богата страна с кротко и покорно дори население беше буквално изкормена и съсипана за около 70 години юдокомунизъм, разновидност на ционизма. Не е трудно да се забележат явните признаци на разложение на САЩ и американското население и очевидните лоши перспективи на тази иначе богата и хубава страна.
USrael няма какво да предложи на света и човечеството, освен да му пие жизнените сокове и накрая да го унищожи. Вашингтон не може да приеме дори да участва в собствената си програма - глобализацията, свободното движение на капитали, стоки и хора. Вашингтон иска да контролира тези потоци единствено в своя полза и във вреда на другите. Но другите не се съмняват в това, какво иска ционистки Вашингтон! Тъпните за демокрацията, за правата на човека, за либерализма и американските ценности не вършат никаква работа, никой не им вярва. USrael не може друго, освен да плаши и да бие от разстояние. Не може и да спре да го прави, защото ще гръмне отвътре. Без постоянна война извън собствената страна, не може да потиска собственото си население. Ако то не гледа стреснато навън, ще се огледа вътре в дома си, ще види как ционистите го използват за собствените си цели и удоволстие във вреда на манипулираните от ционистката пропаганда янки с промити мозъци.
Следователно ударите върху Иран са въпрос на време. Според мои разсъждения вероятността им е над 70%. Ще бъде поредната идиотска глупост, ще има още по-вредни за САЩ последствия, но натам води ирационалната ционистка логика. В Афганистан, където уж победи демокрацията, талибаните пак действат по техния си самоубийствен начин. В Ирак нищо не се подрежда по рецептите и според заявленията на Вашингтон. Русия все по-малко се подчинява и все повече рита по кокалчетата ционистките управници в Груция, Молдова, Украйна и Прибалтика. В Латинска Америка ври и кипи антиамериканизъм. Китай настъпва на икономическия фронт, наежва се и политически. Времето работи срещу USrael, той не може да чака и да инкасира поредица от малки загуби, които прерастват в по-големи и по-болезнени.
Затова ще ударят Иран и то силно. А Иран, по всичко личи, има няколко ядрени заряда. И достатъчно решимост да се брани с всички средства. И предостатъчна подкрепа от почти всички страни и народи. Фактите са безспорни: никой не е нападал САЩ, докато САЩ през времето на съществуването си над 250 пъти са нападали други държави с цел да ги ограбят или ощетят по някакъв начин. Дори японското нападение над Пърл харбър е било грижливо провокирано и очаквано като повод за завземане на още по-големи пространства в Тихия океан. Лъжите и манипулациите се изчерпиха, остана само грубата сила и тя ще бъде използвана, колкото и нерационално да е това.
За огромно съжаление.
08 Април 2006 21:43
поморииски, явно много се интересуваш много от USраелските конспирации.про4ети малко по съвременна информация-http://teosfera.narod.ru/links konspiraci.html
08 Април 2006 22:03
Повтарям и разширявам въпроса: знае ли някой дали в УСА или Руската Армия има самолет, който може да пренесе 700 тонна бомба? Муктада, това е по твоята специалност: руските оръжия.
08 Април 2006 22:07
Муктада, Колко такива Тор - ракети има Иран? Защо няма с тези ракети да се свалят самите самолети е ясно: не могат. Но дали ще им стигнат ракетите да унищожат вси4ките планиращи бомби на УСА?
08 Април 2006 22:11
дреме им на УСА колко бомби ще прихванат.колкото пове4е-толкова по големи пе4алби за хората в сянка.нали това е целта-по голямо производство.ако не си го разбрал, потърси малко инфо.
08 Април 2006 22:37
Мен нещо ми се чини, че Иранските икономически санкции над САЩ може по-да са успешни.
08 Април 2006 22:47
хахаа много си прав.вероятно ще последват след евентуален конфликт.продаваи доларите
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД