:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 247
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ху Цзинтао успокоява духовете в Америка

Китайският президент Ху Цзинтао привършва четиридневното си официално посещение в САЩ без особена полза, поне за Америка, коментира в. "Лос Анджелис таймс". Целта му бе да убеди събеседниците си, че страната му не е заплаха за Вашингтон, пише друг авторитетен вестник - "Интернешънъл хералд трибюн".

Джордж Буш посрещна вчера госта във Вашингтон. Двамата лидери трябваше да обсъдят широк кръг въпроси - от силно критикуваната валутна политика на Пекин и други търговски проблеми, през агресивния начин, по който Китай разширява доставчиците си на петрол, до иранската и севернокорейската ядрена програма. "Това, което за Джордж Буш са вражески държави, за Ху Цзинтао са източници на петрол", обобщава "Интернешънъл хералд трибюн" разминаването в политиките на двете държави. Друг също така тежък за преговори въпрос е била иранската ядрена програма. Пекин е против спешни и по-твърди действия срещу Техеран. Различни са подходите на Вашингтон и Пекин и по въпроса с амбициите на Пхенян.

Президентът на Китай разгледа предприятията на софтуеърния гигант "Майкрософт" в Сиатъл и обядва с неговия собственик Бил Гейтс. Според "Майкрософт", това е първото посещение на Ху в частна западна компания. В графика на китайския ръководител беше включена и обиколка из заводите на корпорацията "Боинг".

Препоръка

Пекин да даде по-голяма свобода на валутата си, за да може по този начин да се контролират пазарът и инфлацията, препоръча Световната търговска организация. СТО разгледа вчера пазарната политика на Китай на форума си в Женева. "Китай не е готов за рязка промяна в курса на юана", заяви президентът Ху Цзинтао преди срещата с Джордж Буш.
7
1870
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
21 Април 2006 01:48
Ху Цзинтао ....A, бе липсва ми една буква в края на личното име...
21 Април 2006 03:24
...искаш да кажеш, на фамилното.
Първото име на китайците е фамилно, второто е лично.
21 Април 2006 03:54
Китайците се оказаха по- мъдри не само от руснаците, но и от много други. Повече от ясно е, че в Иран се преплитат икономическите интереси на Китай и Щатите, но както се вижда Китайците нямат нито желание, нито възможност за отстъпление. Предстоящата агресия на Иран може да взриви и без това крехкото международно равновесие и световната финансова система. Бензинът у нас скоро ще надхвърли два лева, но по упорит кретенизъм нашите политици чупят всички рекорди. Ние ще си затворим двата реактора по " политически" съображения и икономическият колапс ни е в кърпа вързан. Като прибавим и обещаното отнемане на социалните пенсии на циганите, които сигурно надхвърлят обема на пенсиите, то картината ще стане съвсем неспасяема. Американците ще ни наблюдават отблизо с нескрито чувство на снизходително презрение. Вероятно така са гледали на Сергейчо и турските политици поканени на ДПС конгреса. Колкото и да ми е болно, но ние сме наистина долна презряна рая , щом всичките ни политически издънки показаха все една и съща дебилна тъпота.

21 Април 2006 04:47
Кога най-после нефта ще прескочи 100-те долара за барел, та да се поразтоварят магистралите от мушмороци?
21 Април 2006 04:49
Иванов, тук си много то4ен:
"Американците ще ни наблюдават отблизо с нескрито чувство на снизходително презрение." Не само отблизо, и отдале4е.
21 Април 2006 09:08
Сигурно им е обещал още много кредити.
21 Април 2006 16:53
Не знам дали китайците ще успокоят духовете в Америка, но със сигурност тревожат духовете в държавата Израел
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД