:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,654
Активни 455
Страници 9,099
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Твърдо, по румънски

Пу, дявол да го вземе, много ни е яд на румънците, че им дишаме прахта по евродрума! Чак вече и "Румъния ни учи как да борим корупцията" - в "Новинар" го прочетохме това. Тяхната правосъдна министърка Моника Маковей сега раздава акъл на нашите. Намерила била цаката на магистратите и знаела секретите на Секуритате.

Ние обаче си мислим, че други фактори играят в румънското общество. Нали помните, че техният мирен преход пусна кръвчица на семейство Чаушеску. Егати респекта, гледахме тогава и не вярвахме на очите си... Обаче сега в Румъния няма показни убийства, Европа ги гали и ласкае и т.н.

Ама хората са си с традиции в жанра "ликвидиране на опърничавия държавник" - в рубриката "На тази дата" ("Дневник") научаваме, че вчера са се навършили кръгли 60 години, откак "Румънският диктатор Йон Антонеску е обесен".

Така трябва да се действа - безкомпромисно!

Не че всички трябва да изкараме на стадиона, ама поне срещу неодушевени предмети на престъпление може да се прояви повече твърдост. Примерно в "Новинар" имаме такава новина от ретротип: "Лято 2006: Багери на плажа". Както се казва - сефте... Ами ако пратят срещу багерите танкове? Мачкай, гази, троши, ликвидирай! Тогава мераклиите за бизнесмени и багеристи неминуемо ще намалеят.

Заплахата сметките за парното да станат още по-големи е описана в цялата преса. Това възбуди за дейност самия национален омбудсман, който досега не се е отличил с хиперактивност - "Гиньо Ганев: Как правите сметките за парно?" ("Дума").

Така нищо няма да излезе. Хич да не ни баламосват с перлената вана на бившия шеф на "Топлофикация". Сега, когато новият шеф няма да се къпе в нея, ще поевтинее ли парното? Няма. Далаверата не е в една вана и в едно джакузи, колкото и да е нахално да се притежават такива луксове. Какъв ли е румънският опит по въпроса?
984
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД