:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,258,833
Активни 154
Страници 25,342
За един ден 1,302,066

Проверката на царската болница приключва до 20 дни

До 20 дни ще приключи проверката, която трябва да установи има ли нарушения на закона около детската клиника, която е българската връзка в корупционния скандал, избухнал в Италия. Ключови за резултата вероятно ще се окажат материалите от Италия, които прокуратурата още чака.

"През последните дни са преглеждани стенограмите от заседанията на кабинета на Симеон Сакскобургготски, на които е одобрен строежът на болницата," съобщи висшият прокурор Камен Ситнилски. Ще бъде направена оценка и на позицията на съответните лица от изпълнителната власт, които са били ангажирани с проекта.

Преписката за педиатричната клиника е образувана през 2004 г., но по нея не е работено, тъй като бившият главен прокурор Никола Филчев е задържал сигнала за злоупотреби.

Симеон Сакскобургготски заяви, че е "свръх злоба и свръх непочтено" да се замесва семейството му в подобен скандал.



Още - в "България"
24
2550
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
26 Юни 2006 00:49
/:/ "...Симеон Сакскобургготски заяви, че е "свръх злоба и свръх непочтено" да се замесва семейството му в подобен скандал."
......................................... ......................................... .....................................
ТЪЙ, тъй! А га замесваха съпругата на Сидеров и доведения му син Д. Стоянов в разни измислени "скандали" беше "почтено", а!
ЛИЦЕМЕР/и/!!!...

Редактирано от - paragraph39 на 26/06/2006 г/ 09:50:18

26 Юни 2006 02:16
И кво като я приключат тъз проверка?
Нали в България няма действаща правораздавателна система???
Смешници жалки
26 Юни 2006 02:40
Спокойно. Нищо няма да намерят. Всичките власти са тяхни, да не мислите че искат да си забият автогол.
Ех, де да беше Иван Костов на власт, щеше да им е*е м*йките
26 Юни 2006 03:50
Но понеже Иван Костов е политически труп, той няма да има никакви дивиденти от това. Па и да не забравяме какво ставаше по времето на същия този Костов. Някой да влезе в затвора?
26 Юни 2006 05:35
Проверката на царската болница я приключва до 20 дни
26 Юни 2006 07:59
За каква болница става въпрос??? Т.е. на кого и за какво ще търсят отговорност...
26 Юни 2006 08:17
Ще намерят, щи намерят! Сега му е времето! Нещо трябва да отчетем пред ЕС, 01, 01, 2007 е утре!!
26 Юни 2006 09:38
Няма ли кой да осветли форумците правен ли е опит правителството на международния мошенник Симеон да ни натресе тази болница, и те ли са се отказали или опозицията чрез парламента е прекратила сделката? До къде са стигнали преговорите и кой е участвал в тях?
26 Юни 2006 09:41

Ъ-ъ!!Нищо никой няма да намери!Никой не е виновен!Никой няма да бъде обвинен!Никой няма да бъде осъден!НИКОЙ!!Ако ще от това да зависи не влизането на България в ЕС а съдбата на самия ЕС.Има едни неща по-силни от други.Основен житейски закон...
26 Юни 2006 09:53
На зла "свръхкрадливост" - зъл свръхзлобен прът !
26 Юни 2006 10:05
Съвременна детска боница за София, а поради естеството на нашето здравеопазване разбирай и България, е крайно, пищящо необходима и срам за българските власти, които я строят от 1977 г.! Жалкото е, че с тази нужда се реализират користолюбиви интереси.
26 Юни 2006 10:19
Какво ще рече царската болница?! Собственост на царя ли е, или просто така е кръстена? Щото ако е на царя, то говори много лошо за него: Дойде си, върна си имотите без да се интересува за нищо друго. Е верно беше един мандат министър-председател, ама нищо не свърши през този период.
26 Юни 2006 10:33
“Гардиън”: Фармацевтичните компании са опасни за здравето, сочи доклад


26 юни 2006 | Агенция "Фокус"

Лондон. Фармацевтичните компании застрашават общественото здраве чрез мащабни маркетингови злоупотреби, от скрито убеждаване на потребителите, че са болни, до подкупване на лекари и публикуване на фалшифицирани резултати от лекарствени изпитания, пише английският “Гардиън”.
Вестникът цитира доклад на “Консюмърс Интернешънъл” – световната федерация на потребителските организации. Докладът разкрива злоупотреби, допускани от фармацевтични компании във Великобритания и цяла Европа. “Безотговорните маркетинг практики оформят сериозен, широкомащабен проблем в цялата фармацевтична индустрия”, се казва в доклада, който разследва 20 големи компании, сред които “Мерк”, “Астра Зенека”, “ГлаксоСмитКлайн” и др.
Много хора в Обединеното Кралство може да се чувстват сигурни, тъй като имат доверие на своите лекари относно това с какво лекарство да се лекуват, но всъщност място за доверие няма, след като компаниите харчат два пъти повече пари за маркетинг, отколкото за клинични изследвания – за 2005 г. 60 милиарда долара за маркетинг срещу 33 милиарда за изследвания.
Например “ГлаксоСмитКлайн”, най-големият производител на лекарства във Великобритания, е разследван от германските и италианските власти по обвинения в подкупване на доктори – поне 1600 лекари в Германия и над 4000 в Италия, като общата сума на незаконните облаги се смята, че възлиза на 228 милиона евро за периода 1999 – 2002 г.

26 Юни 2006 10:51
Като всяка зделка на последните правителства и тази ще се окаже законна, а дали е изгодна - съдът не казва. Не му било работа!
За морал в цялата работа дет са намесени пари - въобще не остава мядто.
26 Юни 2006 10:54
И какво толко ще проверяват 30 дни? Нещата са ясни още от парламентарната подкомисия: силно мирищеще корупционна сделка, одобрена от МС. Похарчени 700 - 800 00 лв до момента. Нямало виновни ли?
26 Юни 2006 11:23

Я вижте какво става СЕГА в La gazzetta del mezzogiorno днеска:
http://www.lagazzettadelmezzogiorno.it/Gd M_dallabasilicata_NOTIZIA_PROV_01.asp?IDN otizia=162098&IDCategoria=1

Както много хора предполагаха, на този прокурор му е наложено наказание за нарушаването на правилата и пускането на телефонограмите по медиите.
И правилно. Според мен:
1. Телефонограмите не доказват нищо друго, освен че онзи боклук Черани плямпа глупости.
2. Дори и да съдържаше някаква сериозна информация, пускането на телефонограмите насред медийната корида, ги изпортва сериозно с оглед на евентуалното им бъдещо използване в съда.
Който иска да разбере как може би работи сериозният италиански полицай, сериозният италиански следовател и сериозният италиански прокурор, по-добре да гледа довечера, утре и вдругиден вечерта сапунката-кримка "Отдаденост" по БНТ.
На тази медийна канонада целта й не е да се стигне до истината, до справедливостта и до триумф на правосъдието.
Целта е да се дискредитира и без друго непопулярния Виктор Емануил, за когото даже и баща му е знаел, че не е много стока...
И още повече: целта е да се дискредитира в България и извън нея една сериозна проатлантическа и проевропейска партия, и да се отмъсти на нейния лидер.
3. По темата: Все пак по-коректно би било списващите "СЕГА" да напишат, че става дума не за "болница", а за "проект за болница".
Когато говорим за корупция, трябва да правим разлика за нещата, които се изразяват с минало свършено време и в настоящето можем да видим неопровержимия резултат от тях и тяхната фактическа наличност, и нещата, за които може да се говори само в условно наклонение на бъдещо предварително време.

Редактирано от - Една размишляваща на 26/06/2006 г/ 11:31:43

26 Юни 2006 11:33
Не може "Пирогов", "Майчин дом" и други болници да просят дарения за кувьози и елементарна за "белите" страни апаратура и в същото време да се прави проект за 7* болница за безумни за бюджета на страната пари! Това дори не е "на гол корем-чифте пищови", а "на гол корем-чифте базуки" И на всичко отгоре един куп комисии трябва да нищят законността на сделката?!!! Не е нужно да си правен корифей, за да разбереш за какво иде реч
26 Юни 2006 12:20
Е, анджелиото,
Точно защото съм родила и двете си деца в "Шейново" и буйният ми син на няколко пъти е попадал в "Пирогов", като майка съм убедена, че поне една хубава поликлиника би трябвало да има все някога.
Но най-вероятно няма да има никога, защото кой кога ще се заеме да инвестира в подобно нещо, щом като за една държавна педиатрия, която е щяла било да се появи в бъдеще и в нея е щяло било да има апаратура и всичко необходимо, се създава такава истерия.
Е, какво пък...
Първият път, когато родих дъщеря ни, в Шейново през 1994 година, в една стая бяхме 14 родилки...
Вторият път в края на 1996 година, когато родих сина ни, в една стая бяхме осем родилки...
Хайде, няма да влизам в подробности за това какво са представлявали държавните гинекологични клиники, особено до 1996 година, че е обедно време и да не разваля апетита на някого.
Имам поглед и върху детските отделения на няколко столични поликлиники. Навсякъде е мизерия и мръсотия.
Ама по-хубава държавна неонатална и педиатрична помощ няма и няма да има, нито в София, нито извън нея, за да не би - сакън! - някой инвеститор да спечели нещо.
А инвеститорите винаги печелят. Дори и когато става дума за малко триетажно жилищно блокче.
26 Юни 2006 12:27
Злобари непочтени!!! Човек да не си спастри некой милионец, да не си реституира некоя планина, да не продаде некой кубик дървесина който му е бащиния и дядиния даже! Да не си построи некоя мъничка болнича, да не си вземе некое телекомче и веднага ревнахте!
Непочтеност във всичко! А хората се жертват вече 2х800 дни!
26 Юни 2006 12:59
Драга Размисляваща, чети вниматилно и тогава размишлявай! Аз нямам нищо против в България (а ти разбирай - София) да има една 7* педиатрична болница, но аз не желая българският данъкоплатец да я заплати! Нека някой да направи такова свръх-луксозно лечебно заведение но с частни инвестиции! И който желае ВИП здравни услуги - да плаща по ВИП цени! Но не може с тези здравноосигурителни вноски и солидарната система на здравно осигуряване (плащат всички, а потребяват нуждаещите се) едни да се лекуват в болници с по няколко легла в една стая, а други-за същите осигуровки (ако дори са ги платили, а не социалното министерсво т. е. пак ние, дето си плащаме, да е плтило за тях) - да се лекуват луксозно, но за обща сметка
26 Юни 2006 13:21
анджелиоти,
Такива частни клиники, построени с частни инвестиции вече отдавна има.
Но в тях се влиза за лечение или изследване само частно срещу много пари.
Например в гинекологично-неонаталната частна клиника "Свети Лазар" или в класическата частна поликлиника "Вита".
Понеже инвестицията е била частна, в нея сега и приемът е частен.
Доколкото разбирам идеята за тази злополучна педиатрия е била данокоплатците да платят, но след това и приемът да е също (предимно) държавен.
Иначе, то и сега във всички гинекологично-неонатални клиники в София, а сигурно и в другите големи градове, принципът на приемане, обслужване и заплащане, е смесен - и частно, и чрез касата.
И в "Шейнове" вече си има ВИП-зали за родилки, които си плащат: за специални грижи и апаратура по време на раждането, за самостоятелни стаи, със самостоятелна баня/тоалетна, цветен телевизор със сателит и т.н.
Онази педиатрия, която кой знае защо е наречена "царска", е щяла била да бъде също достъпна за всички и със здравни осигуровки от касата, нали?
Щяла е била, ама не, защото няма да я има.
Излизам от разговора, защото излизам да работя.
Чао-чао на всички.
[/i]
26 Юни 2006 14:20
Има една народна приказка за Нероден Петко....

Имам един въпрос по повод връщането на царските имоти. Спорът сега се върти около това дали тези имоти са били на Царство България или са били лични на царя, та да му се върнат. Законът след 9.ІХ.1944 г. е бил за конфискация или национализация /не знам точно/ на имотите на царя и семейството му. Моля някой да го назове точно. Ако е бил такъв този закон, той по същество прогласява частната собственост на тези имоти. Защото ако тези имоти са били на Царство България и са се ползвали от царя и семейството му, то след прогласяването на Републиката би следвало по силата на замяната на устройството на страната от царство в република имотите да преминат към републиката. А законът за национализацията на индустриалната собственост и едрата градска собственост има предвид изземване на частна и лична собственост.
Не съм сигурен, но мисля, че железниците никога не са били частна собственост, а са били на Царство България. С какъв акт са станали собственост на Репуликата след 9.ІХ.?
Така че бъркотията с царските имоти е заложена още в закона за конфискацията им. Друг е въпросът за натегачите Татарчев, Г.Марков и следващите ги.
26 Юни 2006 14:41
Какво прави президента на частното парти в Пловдив в неделя? Това не е ли повод за спекулация, каквато в момента се вихри около Симеон Сакскобургготски?
26 Юни 2006 16:29
Кучето си върви, керванът си лае,
(или Цар влачи – диря няма)

Днес 22 юни 2006 в италянската преса четем една съвсем лаконична информация:”В България премиерът Сергей Станишев каза , че въвличането в разследването на екс-премиера Симеон от Саксония Кобурго-Гота “е изключително неприятна” за неговата страна и допълни “заинтересовани сме за възможно най-бързото разрешение на случая”.
Италянците, които са обръгнали на такива съобщения за тяхната некоронована глава Виторио Емануеле ди Савоя, не са и най-малко изненадани. “Нали са роднини…” , казват за Симеон. После продължават във все същия дух : Важно е да се спази външното приличие, а иначе всяко чудо за три дни. Не се ли раздухва умишлено е вярно и това.
Сам по себе си фактът е грозен. Разследване за трафик на проститутки и корупция с цел улеснения в хазартния бизнес не са препоръчителни реквизити за хора с политически аспирации. Но въпросът, погледнат от друга гледна точка може и да изглежда иначе. Така както “функционират” българското и италянското правосъдие (без някяква съществена, да не казвам никаква разлика) много вероятно това да е едно политическо разчистване на сметки. Как така до сега и Витторио Емануеле ди Савоя и Симеон Сакскобургготски, движейки (не ако е истина, а ако бъде доказано …) един един толкова чувствителен бизнес, не бяха на “топа на устата”, и как така чак след като дойде в Италия левицата изскочи наяве “странния бизнес” на некоронованите глави?
И така, възможноста за едно политическо разчистване на сметки не е никак за подценяване. Не е резултат на беззаконие, защото закони и конституция има, но липсва правосъдие. Закони има, но се спазват “според случая”. Политическото разчистване на сметки е следствие на много силното политизиране на магистратурата и прокуратурата, на съдебния апарат. Факт са нескончаемите процеси срещу Силвио Берлускони, и недоказаните връзки с мафията на Джулио Андреоти, и изгнанието на Беттино Кракси в следствие кампанията “Чисти ръце”, и кой знае колко други случаи има, за които не е дадена гласност.
Междувременно, Принц Витторио Емануеле го освободиха от затвора в Потенца и е под домашен арест в дома на Флавио Бриаторе в Рим. В Италия все още няма реституция и трябва да търси подслон. Той пък, от благодарност си призна, че на клиентите от казиното в Кампионе е бил предлаган пакет от комплексни услуги, включващи и проститутки, набирани от Весна Тозич, която в съдружие с предприемача Бонаца са ги предоставяли на фамилията Савоя.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД