:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София все пак платила за френски адвокати в Либия

Нашата държава е платила разходите за няколко командировки на френските адвокати до Либия. Това е заявил юристът от български произход Антоан Алексиев, съобщи агенция Фокус, като цитира излизащият във Франция в. "Парижки вести". Алексиев уточнил, че плащането става по преценка на властите в София и когато те решат, че има полза да се финансира пътуването.

Ден по-рано Еманюел Алтит от "Адвокати без граници" заяви при визитата си у нас, че организацията не е искала, не иска и няма да иска пари от нашите власти. Юристите обаче набирали средства от различни организации и институции.

Според Антоан Алексиев досега единствената фирма, спонсорирала "Адвокати без граници" с 8000 евро за делото срещу българките, е "Сосиете финансиер акредите". Дейността на компанията е да гарантира на френската държава данъците и таксите, които тя събира при продажби на недвижими имоти от лица, живеещи извън страната.
1
1913
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Юли 2006 01:39
Колеги,
Заглавието ви за информацията публикувана от Фокус Нюз по наш материал е доста тенденциозно, но не казва нищо ново. Не е тайна, че българската държава е платила на "Адвокати без Граници" пътувания до Либия, както твърди адв. Панев пред Дарик Радио на 14 юни.

http://www.dariknews.net/index.php?p=arti cle&tid=10&id=69199&type=

Абсолютно вярно е твърдението на адв. Алтит, че Адвокати без граници никога не са искали от българската държава ХОНОРАРИ, ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ТРУД, който те полагат безвъзмездно.

Би трябвало да можете да направите разлика между възнаграждение за труд и покриване на разходите, които, впрочем, адвокатите са авансирали от джоба си. Моля, попитайте вашия счетоводител ако нюанса ви убягва.

Можете също да научите повече за хронологията на делото, отпуснатите от държавата средства за защитата и многобройните пътувания на български официални лица до Либия (за сметка на бюджета) от страницата на БТА:

http://www.bta.bg/site/libya/bg/02chronol ogy.htm

"Адвокати без граници" направиха изключително много за да научи световното обществено мнение за процеса в Либия. Ще дам само един пример - ангажимента на Силви Вартан, която е разбрала за процеса от адв. Антоан Алексиев. Тя заяви това на пресконференция в Париж преди две седмици и зададе въпроса защо преди това не е имало нищо в медиите на тази тема.

С уважение,

Атанас Чобанов
в-к Парижки Вести




Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД