:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 252
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Армията се въоръжи и с газови пистолети

На въоръжение в Българската армия са приети официално несмъртоносни оръжия, научи "Сега". Такива са газовите пистолети, светлинно-звукова граната, шоковата палка и несмъртоносни пушки от типа FN 303 и 203.

Този вид оръжия бяха приети, след като войската ни трябваше да изпълнява нов тип мисия. За първи път с тях бяха въоръжени бойците от ротата в Центъра за репатриране на бежанци в лагера "Ашраф". Несмъртоносните пушки изстрелват стоп-патрони с барутен заряд с небарутна тапа. Шоковите палки пък могат да се използват по време на бунтове за неутрализиране на човека, без да го нараняват. В скоро време военното министерство ще обяви конкурс за доставка на такъв тип несмъртоносни оръжия, които ще бъдат разпределени в бригадите ни в Казанлък и Карлово.
17
4633
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
30 Юни 2006 23:29
С газови пистолети и с прашки ли ще спираме турските пълчища , ако недай Боже, решат да се притекат на помощ на турците в Родопите, тъй както се притекоха на помощ на чергарите в Кипър?
01 Юли 2006 01:11
Работата на полицията се прехвърля върху армията...
Колкото и грубо да звучи - пехотинецът трябва да бъде обучен да унищожава противника, а спирането, обезвреждането, потушаването на безредици е работа на полицията.
01 Юли 2006 03:01
ногу е просто... полицаите остават in-house изпълнителите, дето мааат с палка за 20 лева, въртят сини буркани и като видат цигани в атака се обаждат на бат'гойко да искат инструкции. От време на време ядат и бой.
армейците пък ще осстават само контрактори на 1099, все за работи в далечни земи.
Остава въпроса като се дигне дядо Йоцо, кого ще му пратят с палката - in-house то, или контрактора.
Щото някой трябва да пази задника на политическите трътки в бг.

01 Юли 2006 03:40
Аз мисля, че храбрата византийска армия ще ни се притече на помощ Костас
01 Юли 2006 03:43
Както помогна на Кипър през 1974 година
01 Юли 2006 07:06
Това е похвално, ама не виждам газови палки- хит в джунглите за гонене на маймуни! За каквито се опитват да ни направят! С газов пистолет срещу истински такъв при тази престъпност тук в България направо си умиргаш!!!
01 Юли 2006 08:02
Армия въоръжена с газови пистолети? Смешно и тъжно.Толкова ли сме обедняли че да да даваме на армията оръжие с което може да плашим само джепчии и дребни хулигани.Интересно защо в Италия и армия и полиция са въоръжени с тежките голямокалибрени пистолети "Beretta" а не с газови играчки.
01 Юли 2006 09:52
Несмъртоносните пушки изстрелват стоп-патрони с барутен заряд с небарутна тапа.

Е, това не го разбрах... ако на някой му е ясно, моля да обясни...
01 Юли 2006 09:59
1. Армията се въоръжи и с газови пистолети
Веднага след операция "Чорба каша, чорба каша, боб фасул..."
2. Костас, понеже обичаш да досаждаш, дължа да ти припомня, че през август 1974 г. се случиха следните събития по вашия край. Седем години вече по това време в Гърция управляваше хунтата и то много добре, според обикновените гръцки граждани. Хората си бяха отдъхнали от крадливите политици в лицето на ПАСОК и "десняците". В страната беше въведен ред, непознат за балканска държава. Няколко хиляди комуняги и други гангстери бяха или изчистени, или пратени на оздравителна почивка. Икономиката на Елада, както ти казваш, се стабилизира. Всичко това беше много хубаво. Лошото дойде, когато водещи полковници от хунтата се самозабравиха и решиха, че властта в страната им е малко. Нападнаха Кипър и като начало изгониха от поста му Архиепископ Макариос, тогавашният законен президент на Кипър. Той се укри първо в Турската част, тогава само квартал и накрая в Съветското посолство. Но куфарите, било от глупост, било от предателство започнаха да избиват турскоот население. Просто поднесоха Кипър на тепсия на наточилата се Анкара. Ходът им беше необясним от никаква логика. Три дена по-късно, когато турците влезнаха в тази част на острова, светът мълчеше, защото гърците бяха дали повод на турците за техния, на пръв поглед честен жест. Тази им постъпка на полковниците сложи край на управлението. Но с нея те вече бяха сложили край на гръцкото присъствие в тази част на острова. За това са смехотворни и дори опасни изказванията на някои пишман националисти, които призовават да се нападне и изколи турското население. такова изказване могат да направят само много глупави хора, което не е чак толкова страшно, но и такива, които са на турска ведомост, но се правят на баш патриотари. Пазил ни Бог и от двете категории!

01 Юли 2006 10:01
Авторът вероятно не е разбрал. Понеже калибърът на пушкалата е голям .68 и прилича на гранатомет, сигурно е имал предвид, че самият "куршум" няма барут и не се взривявя. Амунициите са смешни, разноцветни и са направени да не убиват. Натиснете тук
01 Юли 2006 10:38
Щом в арсенала на армията влиза газов пистолет, палки---нищо чудно някой ден ВАЗЕЛИНА да стане главното оръжие на армията за да им е по леко да водят противника в плен.
01 Юли 2006 12:26
Абе да им дадат по един патлангач и да ходят да се целят с барабонки. Българската армия, поне както аз я видях по време на службата си, не може по никакъв начин да защити страната от сериозен противник. За това идеята е това да не се налага. Дано да доживея свят без армии...
01 Юли 2006 13:37
И с гЪзови да се въоръжи - все тая!

01 Юли 2006 14:17
пеинт бол му е цаката
воината има спиране а мирът кои ще го спре
01 Юли 2006 14:58
След като продажни свинари нарязаха ракетите и танковете стана ясно, че вече няма да има армия, а само джандари, пазещи свинарците от тези, които някога могат и да им потърсят сметка за предателствата. Само че, некадърните-свинари даже и за това, с какво да си въоръжат джандарите нямат идея.
01 Юли 2006 16:00
Армията е една от основните институции на държавата. Каквато е тя - такава й е и Армията.
01 Юли 2006 22:03

”...имаме си пушки от папура дръжки (2)
леви-десни, леви-десни ще вървим напред...”
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД