:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел ще воюва с Ливан, докато не разбие "Хизбула"

Снимка: Ройтерс
Пламъци се издигат от международното летище в Бейрут след въздушен удар, нанесен от израелски самолети.
Израелската военна операция в Ливан ще продължи до пълното разоръжаване на екстремистката групировка "Хизбула", заявил премиерът на Израел Ехуд Олмерт в разговор с генсека на ООН Кофи Анан, съобщи в. "Аарец".

Израелската авиация вчера бомбардира терминал от летището в Бейрут. Предишните удари бяха по пистите.

Междувременно ракета, изстреляна от Ливан, улучи къща в северния израелски град Сафед. Осем души са били ранени. Според говорител на израелската армия за 30 минути вчера 20 ракети са паднали в градовете Сафед, Нахария и Хацор Хаглилит.

ЕС изрази опасения, че и Сирия може да се включи в сраженията. "Смятаме, че положението е много лошо и е възможно да се влоши още повече. Възможно е конфликтът да се разрасне и да обхване и Сирия. Това в никакъв случай не е желателно, а последствията биха били наистина неконтролируеми", заяви финландският външен министър Ерки Туомиоя, чиято страна е ротационен председател на ЕС.
187
3668
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
187
 Видими 
15 Юли 2006 01:02
15 Юли 2006 01:25
Дупето се казва Буш.
15 Юли 2006 01:27
Хизбула "официално" обяви "открита война" на Израел. Заявлението е в отговор на бомбаррдировките на Ливан.
Обсрелят е кораб на ВМС на Израел, който е сериозно повреден. Възникналия пожар до сега не е потушен. Неофициално 4 члена на екипажа са липсват.

Гадна работа...
15 Юли 2006 01:29
Израел разполага с ядрено , билогично и химично оръжие.Израелската армия е най-подготвената в света. Освен това всеки израелски гражданин, включително и девойките, отбиват военна служба. Така, че не е чудна смелостта им. Ако не беше международния натиск за 3 месеца щяха да превземат Синайския полуостров и половин Сирия.
15 Юли 2006 01:33
Костас_Симитис, от изброеното от теб излиза, че Израел е нарушил поне 3 международни закона. А как е положението с жените или в армията взимат само девойки?
15 Юли 2006 01:46
Никакво дупе не тти трябва и никви смелчаци не са шибаните чифути. Зад тях стоят милиардите долари на Рокфелер и Ротшилд, както и целия "Западен Израел" (САЩ)
15 Юли 2006 02:06
Ако държавата Израел НЕ беше на една педя разстояние от петрола на арабските държави и Иран, мно-о-о-го ОТДАВНА Израел щеше да бъде изоставен БЕЗпомощен от САЩ !!!
Десетки години вече Израел струва на САЩ милиарди долари годишно- плащани от сащските данъкоплатци! Както, впрочем, и войната на САЩ срещу и в Ирак/ вече близо 500 милиарда долара!/!
Но пък "печалбата" от съществуването на Израел, от ЧАСТНОТО производство на USAвъоръжение и поддържането на САЩската армия влиза ДИРЕКТНО в джоба на ЧАСТНИТЕ петролни и воннопромишлени и военноснабдителни корпорации и фирми на САЩ !!!
15 Юли 2006 02:10
Ето поредната софистика - поставя се неизпълнима цел и същеврменно се осакатява една държава. Ама такива мерки и Хитлер не предприемал спрямо цивилно население бе...
Неизпълнимата цел ги прави постоянни окупатори - просто тезата ми за постоянното доминиращо насилие с цел да не се създаде палестинска държава се потвърждава.
15 Юли 2006 02:42
Ей, по-полечка , бре мимюнлавъри.Да не вземете пак да ми се разревете тука.Я се стегнете.И това ми били достойни наследници на матросов.Как не ви е срам!
15 Юли 2006 02:43
Параграфа е прав. Ама к'во от това? Арабелите го поемат шестолъчев като еврейска звезда.
Хизбулаците трябва не да се разоръжават , а да се унищожават.
Както нареди господин Путин.
15 Юли 2006 02:50
Антибиотик,
а изпълнима цел ли е образуването на палестинска държава да бъде предшествано от унищожаването на Израел? Както искат палестинците.
15 Юли 2006 03:14
"А как е положението с жените или в армията взимат само девойки?"
Ами те влизат в армията девойки и излизат жени.
15 Юли 2006 03:15
USA2-2, ъъъъ... а как ги проверяват?
15 Юли 2006 04:19
Samaira Nazir received 18 stabs, had her throat cut and bled to death after her brother and cousin performed an honour killing on her for falling in love with an asylum seeker from Afghanistan and not marrying the suitors her family wanted.
The 25-year-old screamed and tried to escape, while being dragged by her hair to the family's home in west London. Then her 30-year-old brother Azhar and 17-year-old cousin, Imran Mohammed, murdered her in front of other family members, including young nieces.
Although the killers denied murder, Azhar Nazir (the brother) will serve at least 20 years and the teenager will serve at least 10 years. Although her father was convicted too, it seems he escaped to Pakistan for hiding.
15 Юли 2006 04:22
Подкрепа за Израел...........
15 Юли 2006 04:38
Сега Ирак ште си отдъхне малко.Всички терористи ште имат златната възможност да трепат чифутите....Такъв късмет редко се случва.
15 Юли 2006 05:29
А Хизбула като е абонирана за иранска помощ? В трудни годинки достига 1 млрд долара! Щатите само 2.9 дават на Израел...Ха, сега да сметнем като част от БВП, а спиртографе
15 Юли 2006 05:42
Който подкрепя Израел ще гори в Геената огнена!!!
15 Юли 2006 06:16
Па който подкрепя поганците че го дупят 72 резняка ката ден....
15 Юли 2006 06:53
Въпреки, че евреите като цяло не са ми симпатични, в този конфликт аз съм твърдо зад тях.Защото те са цивилизацията.Не мога да проумея, как един българин, ито точно в този момент, когато страната е подложена на явен ислямски асимилационен натиск, може да подкрепя мангалите.Това е подигравка с нащите предци, които са си дали живота, за да отстоят българската идентичност.Израел трябва да удари Сирия, ито здраво, защото са забравили 1967 година.
Основа на този конфликт са неконтролируемата раждаемост и парите, които наливат в района Иран и Саудитска Арабия.Дядо ви Малтус го е установил преди сума ти години.Затова seek and destroy
15 Юли 2006 07:05
Никакво дупе не тти трябва и никви смелчаци не са шибаните чифути

Дупе му трябва на тоя, дето се крие зад ника Jordan_13!



Десетки години вече Израел струва на САЩ милиарди долари годишно- плащани от сащските данъкоплатци!

Ти по-добре си спомни какво струваше на бившия СССР издръжката на т.н. "социалистически (разбирай: концентрационен) лагер" барабар с "народнодемократичните" революции в Азия, Африка и Латинска Америка и целокупното "международно комунистическо движение"! А пък за американските данъкоплатци не преживявай толкова. Те и така живеят десет пъти по-добре от тебе и и масата наши сънародници.



Който подкрепя Израел ще гори в Геената огнена!!!

Отврат!!!
15 Юли 2006 07:19
Къде е сега ООН или САЩ, та да защитят Ливан.Повечето хора във форума изглежда не познават евреите, не знаят що мъка са и продължават да причиняват на Света и не на последно място, че техните фанатици са много по-неприятни от арабските.
15 Юли 2006 07:36
Съгласен съм, че всеки здрав българин симпатизира на Израел. Не само че са изправени срещу терора и че са цивилизовано демократично общество. Израел е културно много близка до България страна, има голямо българско население, и русофилите да не забравят, че има и един милион руснаци и руския е практически официален език (заедно с арабски). Мнозинството израелци са по произход източноевропейци. Най-близката аналогия, която българина вижда в борбата на Израел за живот (става дума именно за живот) през 1948 и 1967 г. срещу многократно превъзхождащите арабски агресори, е борбата на българите в Сръбско-българската война. И храбростта на израелската армия напомня на българската в балканската война. Сега съотношението на силите наистина е друго, арабския свят е в дълбока криза.
*
Само войната срещу Хизбула да не доведе до падане на прозападното правителство в Ливан.
*
Хизбула е терористична шиитска организация, издържана от държавния бюджет на Иран и от Сирия, която доското окупираше Ливан. Шиитите станаха много по-силни с разгрома на Саддам - превърнаха се във важен фактор в близкоизточната политика. За пръв път от много време могат открито да ходят на поклонения в светите си места в Ирак, съдадоха международни мрежи. Шиитите са окоо 150 милиона, голяма дъга от Ливан през Сирия, Ирак и Иран до Пакистан. Има и големи шиитски малцинства в Саудитска Арабия (над 10%) и останалите страни в залива.
*
Хизбула, "партията на бога" (която използва и разни гламави коминтерновски имена като Organization of the Oppressed on Earth и Revolutionary Justice Organization) е виновна за много престъпления по цял свят, вкл. отвличания, изтезания и убийства на над 30 западняци, в т.ч. журналисти, дипломати и един мирен пратеник на Кентърбърийския архиепископ.
*
В 1983 Хизбула взриви американското посолство в Бейрут с 63 убити и със самоубиец с камион бомба - казармата на американската морска пехота в Бейрут - 241 убити, новото американско посолство в 1984 - 20 убити, в 1985 отвлече самолет на ТУА от Атина за Рим.
*
В 1992 самоубиец от Хизбула взриви израелското посолство в Буенос Айрес (!) - 38 убити. В 1994 самоубиец от Хизбула с камион бомба (и с помощта на ирански дипломат там!) взриви еврейския културен дом в Буенос Айрес и уби 95 души. Хизбула действа активно в зоната на "тройната граница" - на Бразилия, Аржентина и Парагвай, дето имала цели фабрики за бомби и тренировъчни лагери. Доколкото знам, действала и в САЩ и събирала пари за терор чрез контрабанда на цигари от Каролините за северните щати.
*
Хизбула поддържа (с ирански държавни пари) телевизията Ал Манар в Бейрут, която облъчва палестинските младежи в лагерите с 24 часова героична чалга, рисувайки им картини на блаженствата в рая на шахидите.


15 Юли 2006 08:10
Не виждате ли, че колкото са виновни едните за конфликта толкова и другите.
Единствения начин да се спре конфликта е като се спре финансирането на едните и другите! Истината е, че се трепят комшии и дори прароднини при което всеки иска бащината земя! Резултата е като при бой на свадба-страдат невинни а тия дето ги насъскват гледат сеир. Познавам и палестинци и евреи и не мога да кажа нищо лошо за тях.Когато обаче спомена темата за близкия исток и едните и другите остават непреклонни! Според мен най добрата тактика в случая да не се взема страна в спора а да се помага на пострадалите независимо от коя страна са те!
15 Юли 2006 08:10
Е, ти си изключение

Това се отнасяше за Чичо Фичо

Редактирано от - psg на 15/07/2006 г/ 08:11:59

15 Юли 2006 08:18
По едновремешна инерция българската преса продължава да плюе Израел и да представя военните му операции в Ливан като война срещу тази държава.
В крайна сметка Ливан е наистина жертвата, защото не успява да се освободи от "Хизбулла". Много жалко - тази държавица е една от най-цивилизованите арабски държави, ливанците като цяло и открай време са най-толерантния към религиите народ, тъй като там живеят и доста християни.
Така или иначе, и аз подкрепям Израел. Що се отнася до качествата на тяхната армия - те са безспорни и с традиции ( виж това)
15 Юли 2006 08:25
Нека ударим едно око тук, както следва: Натиснете тук
Target=_Blank id=url>Натиснете тук

Редактирано от - Мето от Факултето на 15/07/2006 г/ 08:32:27

15 Юли 2006 08:29
Аз подкрепям Израел в борбата му срещу ислямистките фанатици и терористи; Проблема идва точно от тях и от милиардите, които им наливат Иран, Сауд.Арабия и другите богати арабски страни;
15 Юли 2006 08:47
Израел доказва, че е мощен фактор, с който тръбва да се съобразяват. Демонстрира решителност за трудно, но трайно решаване на въпроса. Израел знае как да действа, когато силата на думите е изчерпана.
15 Юли 2006 10:43
Ей Чичо Фичо, благодаря за едностранчевия исторически преглед. Елементарната аналогия с войната от 1885 е...абе бива, ама хайде да направим и други аналогии с българската история, например: борбите за освобождение на българите и борбите за освобождение на арабите!?!
15 Юли 2006 11:41
Борбата за освобождение на арабите. Аналогията можеше да има смисъл, ако българите бяха изстрелвали ракети по Източна Румелия и тероризирали турското население там. Обаче Израел се изтегли от Ливан преди 6 години - след като влезе там пак в отговор на атентати и обстрел през границата. Северната граница на Израел е отдавна определена и ратифицирана от всички страни. Та аналогията би била (сега) български терористи да обстрелват Истанбул с ракети. Всички освободителни организации започват с цел "да освободят еди-какво-си) и завършват с "унищожение на Израел" - без значение дали оригиналната цел е постигната или не. В случая с Хизбула, 20 години се бореха "да спасят Ливан". Гражданската война свърши, Израел се изтегли, после и Сирия се изтегли, Cedar Revolution доведе демократично правителство, изглеждаше че Ливан най-сетне ще излезе от омъгьосания кръг на размирици, нестабилност и етнически сблъсъци. Летището в Бейрут беше символ на "Нов" Ливан, символ на възраждащият се туризъм и мирното бъдеще. И какво стана тогава? Хизбула напада от засада израелски патрул, (на израелска територия) и отвлича 2-ма войници - всичко това без каквато и да е провокация от Израел. Кой ли е този, който няма интерес да има мир и стабилност в региона? Кой спонсорира Хизбула, Хамас и редица други? Кой напътства действията им, кой "изнася революция" за да не се натрупа в собствения му двор?
15 Юли 2006 12:23
и борбите за освобождение на арабите

Въпроса е кои кого освобождава? Поради това, че Израелтяните са много по стар народ от арабите
- в египетски извори се говори, че Иеросалем е основан през 15 в. ПРЕДИ Хр.;
- 70г. след Хр. Юдея е завладяна от Рим (Титус, сина на Веспасиян), евреите са изгонени от тяхната територия с декрет, заради жестоката им съпротива.
Арабите идват по- късно по тези земи от южните части на арабския полуостов.
Така че, се съмнявам, дали арабите имат право да се "освобождават" от евреите, на евреиска територия?
(Пример- в България идват някакви си племена и започват да се освобождават от българите?) НЕ съм евреин, а историк!(за да не стават грешки)
15 Юли 2006 12:26
Фичо, извинявай, аз те мислех за прост, а ти си бил много прост....
Както и всички, които не виждат какво прави Израел в момента и ДО КАКВО ВОДИ ТОВА за целия свят.
Когато победят Хизбула, тогава ще повярвам, че са интелигентни. Ама те влизат в нещо дето никога не е бил излъчван победител..И го знаят, разбира се ...
15 Юли 2006 12:31
Ще бомбят докато им разрешава USrael. И ще съществуват докато и там не ги погнат за сатанинските им дела срещу човечеството.
15 Юли 2006 12:39
Капитанот, малка поправка. Всъщност Йерусалим никой не знае кой го е построил; по всяка вероятност племена, предшестващи евреи, филистимци, гърци, асирийци, араби и прочие. За съжаление името им е неизвестно. Много е възможно и да е имало няколко различни селища, по-късно срастнали се в един град. Евреите обаче със сигурност не са тези, построили го, споменава се изрично в Ст. Завет, че го завладяват от някого. Или завладяват някакво селище и го преименуват на "Йерусалим" (Град на мира) - какво иронично име, а?
15 Юли 2006 12:52
Антибиотик, срещу Хизбула се надигна безпрецедентен вой от арабските страни. Египет, Йордания и Саудитска Арабия заявиха че "Хизбула действа зад гърба на ливанския народ". По-добре да се замислиш какво прави Хизбула за Ливан. Някой тук беше споменал за "професионалните революционери" - хората, не можещи да вършат нищо друго, освен война, отвличания, "освобождавания" и "съпротивляване". Била каквато била, Хизбула се приема като "спасител на Ливан" от голяма част от ливанците. Но е очевидно че ролята и е изпълнена и тя вече повече вреди, отколкото помага. Все едно хайдушките чети след освобождението 1878-а да продължат да нападат турски войници на територията на Османската Империя и да отвличат турци в българска територия. До какво би довело това, ако не война за България? И това полза ли ще е за България? Сега замени "България" с "Ливан"...
В момента има безпрецентно охулване на Хизбула - от САЩ, през Европа и Русия и до арабските страни (които се разделят на два лагера, пан-арабизмът изчезна: една коалиция начело с Египет (умерените) и опозиция начело с Иран (крайните)) - подходящ момент Насрала да бъде изхвърлен с партакешите си от Бейрут, редовната ливанска армия най-сетне да поеме контрол над територията си и още една арабска страна да се измъкне от лапите на фундаменталистите. Насрала ще играе табла с Башар Асад и Халед Машал в Дамаск и тримцата ще кроят планове как да громят световния имериализъм и ционизъм с все по-затягащи се кранчета (15-цоловата тръба от СССР пресъхна отдавна)
15 Юли 2006 12:58
Странна ми се струва логиката на "войната" с Хисбула - рушим летище (като че ли Хисбула са го правили), рушим магистрали (сигурно без магистрали тези от Хисбула няма да могат да стигнат до границата), атакуваме инфраструктура.
Бенковски като вдига въстанието 1876 кара няколко от четниците от хвърковатата чета да подпалят българските !!! села. За да не се връщат въстанниците нощем при имотите си.
Е питам аз мислещите, Израел като разруши имотите на имащите ще намали или ще увеличи радикално настроените (тези които изпращат катюшите)?
15 Юли 2006 13:09
И ако всяка силна страна напада всяка слаба страна, защото нещо й е крива какво ще остане от цивилизацията. Израел можеше да избие няколко ръководители на хамас и да размени войника за няколко военнопленници, но не би. Евриите нарочно ескалираха конфликта. Какво искат? Нова война със Сирия, Йордания, Иран, Египет и целия мюсюлмански свят. Режимите в Саудитска арабия, ОАЕ, Алжир и сега се клатят, а с избиването на хиляди араби е ясно какво ще се случи - нестабилност в цяла северна африка и югозападна азия. И за какво? За един войник? Сърбите бяха наказани за това че се биеха с албанските терористи (които отвлякоха и убиха хиляди хора, включително и българи), а израел може да трепе наред? Колко хора ще умрат ако всеки реши да оправя проблемите си със съседите чрез война?
15 Юли 2006 13:23
(снимка: натиснете тук)
15 Юли 2006 13:55
За първи път ракети стигат град Тверия. На ударения израелски кораб има 4 убити моряци. Използвана е иранска ракета за брегова отбрана С812 с обсег 80 км.
15 Юли 2006 15:33
Израелската военна операция в Ливан ще продължи до пълното разоръжаване на екстремистката групировка "Хизбула", заявил премиерът на Израел Ехуд Олмерт в разговор с генсека на ООН Кофи Анан, съобщи в. "Аарец". много интересно го е написал журналиста

когато в израел избухне 1 бомба това е тероризъм -и е. Акогато израел бомбардира друга държава и също умират мирни граждани(много повече) това от нашите журналисти се нарича военна операция.
15 Юли 2006 15:52
нещо май иранските ракети попиляха гордостта на еврейския флот корветата от клас Saar-5

DEBKAfile’s military sources reveal:

Shortly before 20:00 hours Friday, Hizballah launched a pair of land-to-sea C-802 missiles against the Israeli ship from the coast of Beirut. The trajectory of the first was adjusted to a landing amidships from above. It missed and exploded in the water. The second was rigged to skim the water like a cruise missile. It achieved a direct hit of the Ahi Hanit’s helicopter deck, starting a fire. The ship began to sink, as Nasrallah said, and would have been lost were it not for the speed and bravery of crewmen who jumped into the flames and doused them before the ship exploded and sank.
15 Юли 2006 16:53
Хахаха, попиляха! Защо мислиш че това корабче е различно от останалите, че да е "гордостта на флота"? Апропо, изстреляни са няколко ракети С802, една от тях погрешка е "полиляла" египетски търговски кораб
Насралла се закани да "изненада" и израелските самолети - може и да успее да свали някой, но по-вероятно е да се задоволи с хеликоптер. Част от психологичната война - свалянето на 1 самолет от 200 няма да спре останалите 199 (примерни числа).
Според израелското разузнаване Насрала се намира в подземния бункер под щаба на Хизбула в Бейрут. След бомбардировките вчера 11-етажната сграда се е срутила и е възможно изходите да са затрупани. Вентилацията и телефоните все пак работят, Насрала от време на време пуска изявления за пресата. Преди няколко години Израел купи противобункерни бомби от САЩ, въпроса е дали наистина е там шефа. И дали се е запасил с достатъчно Сникерси
15 Юли 2006 17:01
Dinain, незнам да ли ударената корвета е гордостта, но е най-съвремения кораб на ВСМ на Израел.
С802 , с която предполагаемо е ударена корветата, е китайско производство.
15 Юли 2006 17:03
Ами аз мисля че говоря достатъчно ясно и логично - ето началото: "Сирия заяви че ще поддържа Хизбула".....
От тук насетне не е трудно да се предвидят нещата, какви ракети и какво ще пада над еврейските градове и кораби.
Май ше позная, че този път евреина се зае с голям залък и ще има последствия и за неговото мирно население. И то е естествено - който пролива невинна кръв за трима отвлечени войника, Господ му взема мярка...
15 Юли 2006 17:15
Lord
...Аз подкрепям Израел в борбата му срещу ислямистките фанатици и терористи; ...
Ами като ги подкрепяш да вземем да те изпратим в Ливан да се биеш за тях. Ей и Фичката ще изпратим. И той само какви тезиси е развил в защита на Израел. Отдавна знаем, че на него любовта му към САЩ и Израел му идва отвътре. Тази любов му е една маниакална натрапчива идея.
Лично аз никого не подкрепям нито Израел и САЩ нито арабите. Само анализирам и показвам кой е виновен, че това състояние на нещата не се оправя вече 60 години, а това е американската политоика през цялото това време.
15 Юли 2006 17:21
Евала на израелците. Аз съм за тях. Малка демократична страна сред море от арабска цигания, която защитава всеки свой гражданин. Ливан от години не прави нищо срещу терористичната организация "Хизбула" и сега заслужено яде боя. Иран и Сирия открито подкрепят "Хизбула" и няма да се учудя ако Израел удари някой ден Техеран и Дамаск.
15 Юли 2006 17:33
С802 е китайско производство, но е дошла от Иран. Възможно е и операторите и да са ирански "инструктори". Ракетният катер е един от няколкото, не е единствен...
15 Юли 2006 17:56
Danain, ти от Израел ли пишеш, или само си задал Израел в досието си еи така?
15 Юли 2006 18:17
Бомбардирани са офисите на Хамас в Бейрут.
Капитанот, лични данни не се коментират. Каквото пише, пише
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД