:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 218
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

На щайга

Голямо мятане в щайгите е настанало в пресата. Щайга е много хубава дума - немска, пък звучи като да е българска и фаща за гърлото, де вика Бай Ганьо. И възбужда екстремни реакции.

Във Враца например, град, известен с екшън маниерите на жителите си, се случило следното, разказва "Стандарт": "Изгладнял пазач шамароса шефката си. 120-килограмовият мъжага прати с един замах началничкатата си между щайгите".

Юначният мъж си бил пословично кротък, но въпросната шефка го държала цял ден на един сандвич, била млада и с арогантно поведение. Мъжът изкарал всичко 3 работни дни, причерняло му и... Репортажът очевидно е писан с щайга на шията, защото инцидентът е ситуиран първо в "хоремаг" (съветска дума за хотел-ресторант-магазин, у нас така викат на селската кръчма-дюкян), после се говори за "голяма търговска верига в града". Не се споменават името и възрастта на въстаналия (и уволнен) гард.

За сметка на това "24 часа" съобщава възрастта на тв водещия Милен Цветков - преди 10 дни той имал кръгличък юбилей, което е повод за интервю със заглавие "На 40 го няма гнета на хормоните, ставаш за президент". Хормоните може и да кротуват, ама щайгите не спят. Рисувайки профил на подходящия кандидат-президент, интервюираният заявява: "Като погледнеш политиците, никой от тях не е метнал нито една щайга до момента. Трябва да влязат вече хора, които са мятали щайги..." Мятането на щайги е обяснено като някакъв особен танц с махане на ръце над главата - тъй подучили Милен Цветков младите хора в екипа му. Нас да питате - нещо са се бъзикали младежите, метнали са шефа си в щайгите, ако можем да бъдем образни за една секунда.

Да се направи човек на щайга, ще рече - да се напие до изтрещяване. Но ако ще се прави човек на щайга в българска кръчма, да си носи ядене от къщи. Щото иначе: "В кръчмите - мръсни чинии и храни", пише "Труд".

Как Хилари Клинтън се била напъвала да се прави на щайга - виж съседната рубрика.
1
1755
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Август 2006 16:03
Веднага фърлям първата щайга по вазе...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД