:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Магистратите във война за аферите с парното и резерва

Следствието, прокуратурата и правосъдното министерство се изпокараха кой пречи делата да приключат бързо
Ангел Александров
Вместо да обединят усилия за бързо приключване на разследванията за пране на пари и източване на държавни и общински фирми, които ЕС следи отблизо, институциите се изпокараха грозно помежду си. Вчера следствието, прокуратурата и министерството на правосъдието си размениха остри реплики за делата срещу бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров и заподозрения за източването на държавния резерв бизнесмен Мирчо Петков.



Най-напред шефът на националното следствие Ангел Александров обяви, че Валентин Димитров е извеждан 3 пъти от ареста от служители на съдебната охрана и се е срещал в заведение с представител на офшорни фирми, през които е източвана "Топлофикация". "След това са били закрити банкови сметки, през които са минавали парите, и така е опорочено разследването", проплака следовател №1 пред "24 часа". От сметката на майката на Димитров - Цеца, също изтекли пари. Той обвини в корупция охраната на следствените арести и заради интервюто, което Димитров даде от ареста.

Ресорният за съдебната охрана зам. правосъден министър Димитър Бонгалов каза пред "Сега", че твърденията на Александров са "абсурдни и много странни". Той се зарече, ако се установи, че те са верни, да си подаде оставката. Бонгалов обясни, че от 6 юли до 3 август Димитров е имал 29 свиждания. Те са били само с двамата му адвокати и съпругата му, която е и негов пълномощник. Арестантът е бил извеждан от килията 11 пъти, но все за действия, свързани с процеса срещу него.

В дирекцията се пазели записи от камерите в коридора, където е килията на Димитров, за седмица назад. От тях също ставало ясно, че той не е имал нерегламентирани контакти. Бонгалов обясни, че когато се отваря килията, присъстват поне трима охранители.
39
3843
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
09 Август 2006 23:48
/:/ "...Ангел Александров обяви, че Валентин Димитров е извеждан 3 пъти от ареста от служители на съдебната охрана и се е срещал в заведение с представител на офшорни фирми, през които е източвана "Топлофикация"."
......................................... ......................................... .....................................
Е, значи, В. Димитров е ГОТОВ вече да се свърже с Госпд или със Св. Петър!
09 Август 2006 23:50
КОмедия ли е трагедия ли е, не знам.
10 Август 2006 00:46
Имал бил "нерегламентирани" контакти. Това сега не е добре. Обаче ако го тикнат в панделата, ще има още повече, много повече нерегламентирани контакти. Особено ако там (в панделата) са тикнали и някой длъжник на Топлофикация. Ай-Ай-Ай... Ще му го върнат за "регламентираните" контакти с хубавиците по плажовете и къде ли не. Обаче това (в панделата) може да му се размине, ако някой му помогне да отиде в муслиманския рай. Ама и там ще го чакат 70 девици. Лошото е само, че няма да може да им купува тампони и близалки с фактури. Просто щото там няма фактури.
10 Август 2006 01:33
Най-точната дума е ФАРС.
10 Август 2006 03:10
Тия 200 семейства-ревностни последователи на тавариш Вишински, нарекли себеси "Магистрати" докога щте тероризират в комбина с 4ервената мафия моият изтрадал народ прокуден като безпризорно псе по целият свият??????
10 Август 2006 03:57
haivazof , в България няма сила която да ги озапти. Възможно е да се набъркат сами между шамарите на големите международни играчи и ония ще ги издухат за няколко дена. Ама де тоя късмет ?
10 Август 2006 04:14
изобщо, както ни цитират по српските филми, което не става с пари, става с много пари. нема да споменаваме кой плаща.
10 Август 2006 05:14
Ще има скоро пукотевици. Май натам вървят нещата...........
10 Август 2006 07:08
Всяка държава има три институции, които я определят като ДЪРЖАВА: армия, полиция и съдебна система. Армия няма, полиция за едни я има за други я няма, а съдебната система е "тука има, тука няма". Т.е. НЯМА ДЪРЖАВА!!!!
10 Август 2006 07:24

Приказките наа този Александров са малоумни. Не че в затворите всичко е ОК, но такива шумни обвинения винаги издават някаква цел и са съмнителни. Твърдението, че е скандално Вал. Димитров да даде интервю е спекулация и лъжливи обвинения. Всеки от затвора може да даде интервю, ако иска и никой не може да му попречи. Какво се прави на много отворен тогава Александров? Иска да блесне като голем следовател? Е, блесна - като тарикат и глупак.
10 Август 2006 08:10
Магистратите във война за аферите с порното и пререзерватива
10 Август 2006 08:21
Какво казал единият, какво другият – малко махленска информация.
Какво е станало в действителност ще научим ли?
Ще научим ли защо следователите са знаели за сметките в чужбина, а не са се сетили, че може да има и в България? За подобна “амнезия” има ли “външни” причини?
Защо са разбрали за закриване на сметки и др.п. чак след като са станали? Нали още отначало се знаеше за участието на майката и някои други. Изобщо опитността на следователите отговаря ли на разследваното престъпление?
Кореспонденцията на следствен по такава крупна афера не се проверява? (според предишни информации)
За интервюто трябва да има не проверка, а следствие! Не вярвам да е нормално, докато тече следствие да можеш да даваш интервю. Следствен затвор и затвор за след присъда не е едно и също! Не вярвам, че адвокатът може да е замесен – той добре знае, че си рискува адвокатските права.
В дирекцията се пазели записи от камерите в коридора, където е килията на Димитров, за седмица назад.”?!? Ако това (единственото число) не е печатна грешка, тая дирекция е за разгонване!
Зам. правосъдният министър Димитър Бонгалов не би трябвало да се отърве само с оставка, ако се окажат верни всички тези неща.
10 Август 2006 08:29
Графът
Според интервю с някакъв смешник информация за сметките в БГ е поискана ВЧЕРА
10 Август 2006 08:55
Всичко се купува с пари! Този арестант има пари и купува екстри и помагачи!
Цялата система е толкава слаба, че безсилието е нетърпимо!
Съдебната власт трябва да има отдел вътрешна сигурност и борба с корупцията всички да знаят , че постоянно са под наблюдение, както е в "1984" на Оруел.
Това е спасението! Никакви имунитети !
10 Август 2006 09:00
Хайде, хайде-това са си съвсем нормални неща за нашата страна! Виж, ако беше успял докато е следствен, да пътува лично до тези страни в които са му сметките би било сензация. Очавам скоро да бъде намерен самоубит..
10 Август 2006 09:28
Глупости говорите, колеги. Вальо ще почине от съвършено естествена смърт - инфаркт или синя пъпка, или каквото там му е слабото място.
А Бонгалов да си пише оставката отсега.
10 Август 2006 09:51
Хубава работа, ама българска!
10 Август 2006 10:05
Е кво, да не се изпокарат ли?
Ако единият е свестен, другите са крадци, как да се процедира, свестният да си трайка?
Бе кой пише статии, що не мисли първо...

___________________________________
kaily.dir.bg-ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС
10 Август 2006 10:20
тия следователи май трябва да си скъсат дипломите... как ще затвори сметки, ако те са запорирани? Ако не са, защо така? Кой е "пропуснал" този детайл - все пак 6-7 месеца разработки, накрая шумен арест - и да му оставят сметките така... Всъщност, нормално - човека трябва все отнякъде да може да си изтегли кинти за рушвета....
10 Август 2006 10:24
...погледнете на аферата с шефа на Топлото откъм друг ъгъл- икономически и всичко ще ви се изясни...

В момента благодарение на медиите, всички знаят, че Валентин-парното има много пари-милиони. Той е заобиколен от следователи, охранители, надзиратели, прокурори и съдии и за повечето от тях със сигурност можем да кажем, че са корумпирани и няма да сгрешим. Всеки един от тях гледа на шефа на Топлото като на един доста Богат клиент и искат да изкарат пари от него. С такъв клиент не бива да се държиш грубо. Поради тази причина около него има такова внимание, дава интервюта, извеждат го от килията, среща се с аверчета навън и няма да се учудя ако разбера, че охраната в ареста му сервира и френска минерална вода...
10 Август 2006 10:36
"Овде е велика корупция" писа в романа си "До Чикаго и назад"големия наш писател Алеко Константинов.Това сега се отнася с пълна сила и за България.Корупцията е навсякъде, корупцията руши човешките съдби , корупцията даже убива.Къде е изходът не зная.Нека отговори "елитът" на нацията.Ако може.
10 Август 2006 11:06
Графе ,
лошото е, че така нареченият елит май нас ни е турил зад решетките и ни се надсмива, че хем ни крадне, хем и обяда и парното му е без пари.
От друга страна и най-прозтия ще разбере как става преразпределение на капитали в страна без икономика.
10 Август 2006 11:31
Вчера го слушах по радиото тоя умник от ареста, обяснява, че ако бил извеждан Вальо Топлото, трябвало да се подкупят минимум 11 служители. Е, това проблем ли е? При наличие на достатъчно пари ще подкупя ВСИЧКИТЕ му служители на тоя малоумник да свидетелстват против него за каквото и да е. Но ако ги имах тия пари, не знам, дали щях да съм още тук или пък нямаше да стане нещо много по-радикално. Нейсе, продължаваме да гледаме цирка. Дано не умрем от глад дотогава, че за разлика от циганите на нас никой нищо не ни дава гратис.
10 Август 2006 12:06
Да чуем какво ще каже Дългия Инкасатор по темата ...
10 Август 2006 12:08
Институциите у нас се били изпокарали грозно!? Как не...
Мен ако питат много хубаво си се изпокараха, направо красиво!
10 Август 2006 12:35
Това естествено са циркове... Карат се за пред медиите и си пият ичкията.Пък и всеки се оправдава за собствената си некадърност и корумпираност с другия и той му го връща така че сърдене няма.Тук в България са едно голямо семейство ама се карат отвреме навреме за да се поизпусне клапана иначе ще гръмне.Примери много.Сега са хванали голяма платежоспособна риба която киха много евро и то в брой и рибата трябва да се опърже до златисто като се маже в олио, галета и се обръща внимателно и начесто за да не изгори.Няма да го очистят докато не му вземат и последното евро.Ей, келепир е това.
10 Август 2006 14:55
Още ли сте сърдити на комунистите за Народния Съд? Ако да, нема да е за дълго...И...не назовавайте демократите си комунисти, моля...
10 Август 2006 14:56
Ех, къде е сега суперполицаят Ботьо Ботев, па да покани Вальо Топлото в една къщичка в Копривщица, па да си поговорят малко дружески...Сигурен съм, че на Топлото няма да му издържат кокалчетата и че ще пропее за всички по веригата - пък и за онези над веригата...Ех, мечтиии!
10 Август 2006 15:03
това наистина голема комедия. топлото излиза да тегли мангизи да не му ги земат.
интересно къде кога и как се гласи да ги харчи.
10 Август 2006 15:05
Не знам защо, но първата асоциация, която ми идва наум при споменаването на Вальо Топлото е "Вальо Изстиналото". Боже, пепел ми на езика...
10 Август 2006 15:08
завинаги цесекар а до кога кретен?
на тоя парите са такива че кой ги пипне кунките му изсъхват
10 Август 2006 15:09
Седенето у предварителния си е скъпа работа. Требе да се плаща на охраната за охрана, за цигарки за колегите, за миенето на кофата с лайна сутрин и за препарати против дървеници. Па си има и варианти с телевизор у килията и други естри, както е при Маргините.
Вальо Топлото нема начин да не си прокара и у килията некоя перлена вана
10 Август 2006 15:15
За адвокатските разходи не казвам нищо, щото тва всеки си го знае, те си го дерат най-официално, без рискове.
10 Август 2006 16:35
След уважаемия Графът, няма кой-знае какво да се добави, с изключение на това: как сметките на гореспоменатите следствени и роднините им не са били запрени? (да не си помислите, че се чудя)
10 Август 2006 16:50
От адвокатите ни идва цялата опорочена съдебна система, когато бяха на власт приеха така законите, че да са в ущърб на обвинението !!!!!!
10 Август 2006 17:07
Джонс далеч си от истината!
В България Прокурорите стават адвокати на Престъпниците!
Затова са я докарали до тук! Я виж какви са ги вършили Люлин Матев и Ганчев!
Адвокатите на големите престапници са именно обвинителите. Провери да видиш има ли дела по чл.288 от НК!Ако знаеш за какво става дума? Все нещо пропуснали, сбъркали или забавили, защо ли?
10 Август 2006 20:23
Как защо не работи съдебната система? Как защо се карат магистратите, вместо да действат професионално, бързо и категорично? Защото такава е поръчката на политическата олигархия! Старшината правилно сочи към "Де Лонги" Овчаров. Ако излезе дори част от истината за този тип, ще се разтърси БСП, тристранката, кабинетът. Ще се отправят много грозни погледи към лицето Параван, който спаси "Де Лонги" след провала на кабинета "Виденов", в който този тип беше министър. После го издигна до зам.-председател на БСП и му даде да ръководи дори най-голямата организация - столбичната. Чрез партийния контрол над столичните червени общинари е можел допълнително да подпомага Топлото да краде от столичани и да пълни червени гушки като неговата. Зад "Де Лонги" е Параван. Затова Паравановото протеже Велчев-внуче не проявява никаква активност в разследването на Топлото и така предпазва патрона си. Всестранно помагат и сини, и жълти, и чалмите дагонски, тъй като всички са се облажвали през енергетиката. Ма-фи-я! На нея не й трябва работеща съдебна система.
10 Август 2006 20:33
Всичко в България е възможно.Приказките на зам.-министъра, че корупция в случая не можело да има, защото трябвало да се подкупят 11 човека, са нелепи. Наскоро четох някъде, че бившия министър на вътрешните работи Виктор Михайлов, който "водеше" навремето борбата с организираната престъпност, в момента е адвокат на известния бандит Златко Баретата....
10 Август 2006 22:30
..резерва, че кой му пука
(най-малко на тея с досиетата)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД