:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Смет, сметка, мента и ментета

Дали този тон зададоха някои шест- и седемцифрени отклонени финансови поточета от КАТ, "Топлофикация" и други ведомства, но пресата взе здраво да брои. Алъш-веришът овладя размекнатите от жегите умове, а оптимизмът все по се изпарява досущ огнеборската мъжественост на Кирил Войнов...

"Дават мента за смет", позеленяват всички софиянци, докато четат "Телеграф". Сменят си цвета не за друго, ами понеже бизнесчето е не в столицата, а на култовия къмпинг "Смокиня". Тамошни екоактивисти натриха носа на боклукоборещия кмет Бойко Борисов и за нула време плажът им грейна. А как? Пълниш две чаши с фасове, получаваш една с мента. Направо да запееш: за да пеем и да пием, ний сметта си ще изрием.

В дух на битовизъм ни ментосват и от "24 часа". "Отварят борси за буркани втора употреба", тръбят колегите. От първата новина се информираме, че буркан от 800 г на старо се изкупува за 10 ст. и после се продава за 20. Елементарно, но работи.

Една от темите на прехода у нас - за работните и безработните, е поусукана във вчерашната преса. Четеш и не знаеш за колцина се трудиш.

"Всеки работещ издържа по двама лентяи", леко изнервен анонс (може и от много мента) откриваме в "Телеграф". По същия въпрос "Труд" е пресметнал двама и половина. И ако си помисли човек, че по-зле няма накъде, в "Дума" го довършват с "Който работи, храни трима". Голямо броене е паднало, като в предизборна борба. Всеки със своя прогноза, и всичките - грешни.

Кандидатпрезидентските сметки откъм профилактика и диагностика осветлява "Стандарт". Четем интервю с попрехвърлилия новобранец - мераклия за държавен глава, Неделчо Беронов и виждаме, че репортерката иска от него да каже: "Нямам хронични заболявания."

А той не казва.

А тя си пита.

Пък фрегатата ни ли, корветата ли можела да ходи за Ливан - пише "Дневник". Но май нямало. Ние предлагаме друго - да отплава "оная" яхта, дето крадци и министри са накуп.

А на руля - Вальо Топлото.
2
1240
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
23 Август 2006 15:29
Прочетох дискусията под реконтрата (след момента, в който съм се обозначила), и нещо се огорчих. Не знам какво е било преди и какви много стойностни, но сега изгонени за не-знам-какво хора са пишели там, защото мен ме е нямало. И въпреки че от дългия си интернетски опит знам, че в един момент все се появява някой да въздъхне умилено по вече нямащите ги и да заключи "а вий, вий сте идиоти", реших да се преместя тук, макар че каквото и да е форумното ми поведение, мисля, че никой не би могъл да го определи като некоректно.
Намирам решението си за преместването за много дипломатично, защото тук всяка критика ще бъде автоматично отнесена до преглежданите вестници, които ако не вражески, то поне са конкуретни, и камъните ще бъдат винаги в чуждата градина.
23 Август 2006 16:48
Прочетох Прелета на печата
браво на автора
много хубав дайджест
и да продължава все така


понеже тази рубрика се явява нова откъм популярност и коментарност, за момента ще работя само за вдигане на рейтинга и не искам режийни
понеже от любопитство (не можах да се сдържа, все пак), погледнах как върви спора оттатък, и се впечатлих от раздаването на титли, искам и аз.
предвид на отпочваното от този момент от мен благородно начинание на абсолютно безвъзмездно рейтинговдигане на тази рубрика, казвайте ми
Ваше филантропие
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД