:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Музикален фестивал тръгва срещу течението - на Дунава

снимка: Николай Дончев
Сред участниците от българска страна е виртуозният кларинетист Иво Папазов - Ибряма.
Първи "Дунавски музикален фестивал срещу течението" ще се състои в периода 31 март - 10 април. Необичайното в случая е, че форумът ще се проведе в движение, на голям круизен кораб, който ще плува срещу течението на река Дунав. Идеята е да се представи обединена Европа не само географски, но и културно. Музиката, която ще звучи по време на фестивала, отразява съвременните тенденции в развитието на музикалния живот в страните по бреговете на Дунава - от класическа и традиционна до етно-джаз импровизации. Всичко това ще е в изпълнение на виртуозни музиканти, които в творческите си търсения винаги са се движили срещу течението и инерцията. Сред поканените имена са Борис Ковач, Винце Олах, Иво Папазов - Ибряма, Теодосий Спасов, Ото Лехнер, Ивица Вуцеля и др.

Фестивалът започва от град Видин, преминава край бреговете на Сърбия, Хърватска, Унгария, Словакия, Австрия и завършва в Пасау - Германия. По време на това уникално събитие корабът ще има своите музикални спирки в основните градове-пристанища на Дунав. Там към основната група участници ще се присъединяват музиканти, чиито творби са станали емблематични за съответния регион.

Уникална е не само програмата на фестивала, но и неговата диалогична форма. Всеки един от основните концерти ще прераства в импровизиран джемсешън с участието на всички музиканти, които са на борда. Времето за провеждане на круиза е също символично - идеята е заедно да бъдат посрещнати Лазаровден, Цветница и Великден.

Концепцията за "Музикални диалози по Дунава" е на Златина Русева - режисьор документалист. Тя ще заснеме и филм.
1050
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД