:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 438
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Първанов отиде на тристранна президентска среща в Чешме

Държавните глави на България, Румъния и Турция - Георги Първанов, Йон Илиеску и Ахмед Неджет Сезер, се събраха вчера в турския курорт Чешме на петата поредна президентска среща между трите страни, съобщи Би Би Си. Срещата ще продължи и днес.

"Без съмнение европейската и евроатлантическата интеграция ще бъдат във фокуса на нашето внимание през тези два дни. Основание за това намирам в привързаността на нашите народи към утвърдените демократически ценности в рамките на ЕС и НАТО и в стремежа на нашите народи за пълно интегриране в тези структури"Ы заяви Георги Първанов в словото си при откриване на срещата.

ТурцияЫ която като член на НАТО активно подкрепя кандидатурите на България и на Румъния за членство в пакта, очаква от двете близки съседки по-тясно взаимодействие, сочи Би Би Си. "Тази среща съвпада и със срещата в Рейкявик на Съвета на НАТО, така че ще има известен паралелитет в тематиката", заяви пред БНР българският посланик в Анкара Стоян Сталев.

Събралите се в Чешме трима президенти ще излязат със съвместна декларация. Представители на изпълнителните власти от трите държави да подпишат протокол за сътрудничество при извънредни хуманитарни операции.

Първанов, който е новото лице в президентското трио, има предвидена двустранна среща с турския си колега Сезер. Подобна среща турският домакин ще има и с Илиеску.
 
Ахмед Неджет Сезер
2
542
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
15 Май 2002 09:51
Kakvi li gluposti pxk tam ste nagovori tozi idiot?
15 Май 2002 18:54
Нека си говорим с истинските термини:
"европейската и евроатлантическата окупация"
"утвърдените демократически ценности в рамките на ЕС и НАТО - правото на силния за ползване на ядрено оръжие (убеднен уран) и клъстер бомби"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД