:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 147
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Инфаркт покоси шеф на ремонтните работи в Байконур

Рухналият хангар бил строен през 1964-1967 г. покрай руската програма за полет до Луната
Снимка: Ройтерс
Александър Костишев, заместник главен инженер на конструкторско-изпитателния комплекс "Прогрес", отговарящ за организацията и сигурността на ремонтните работи на руския космодрум Байконур, е починал от сърдечен удар след аварията с хангар 112 в неделя, съобщи електронното издание "Лента". Костишев е носел отговорност именно за рухналия корпус.

Под обломките се оказа погребана 8-членна бригада работници, която работела на високия 80 метра покрив на хангара в момента на нещастието. Всичките са загинали. 7 от тях са били граждани на Казахстан, на чиято територия е разположен космодрумът, един е гражданин на Беларус.

Щетите са толкова големи, че срутената сграда няма да бъде ремонтирана, заяви говорителят на Руската космическа агенция Сергей Горбунов. Той изказа предположение, че възможна причина за аварията може да е падане на предмет върху резервоар с гориво вътре, което да е предизвикало силно налягане и пробив на покрива с последвалото му рухване.

В хангар 112 се е намирала руската совалка "Буран-Енергия", летяла веднъж в Космоса през ноември 1988 г. След спирането на руската програма със совалката корабът е бил законсервиран именно тук. Още не се знае какви са пораженията върху него.

Рухналият корпус е строен през 1964-1967 г. и е бил предвиден да подслони кораб за планиран тогава руски пилотиран полет до Луната. След отмяната на този проект хангарът не е бил използван чак докато там не била прехвърлена "Буран-Енергия".
11
566
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
15 Май 2002 09:45
Rusia e bedna i izostanala strana.Nerazumnata i politika da se sravniava s zapada oste poveche zadxlbochavat mizeriata na ruskiat narod.Samo s pomosta na Evropa i USA i pod tiahno rxkovodstvo Rusia moje da razvie tehnologichnite otrasli.Sxstoto vaji i za zemedelieto i koeto edva izhranva naselenieto.
15 Май 2002 09:48
Sashenka, Sashenka!Zasto ne otide da miesh chinii v Amerikata da si pojiveesh po dxlgo i po dobre!
15 Май 2002 09:49
Osven tova az sum durven filosof
15 Май 2002 14:00
Е.Т.,
Все още има много неща, в които руснаците са по-напред от Запада, например в ракетните технологии.
Съгласен съм, че са много изостанали от Запада като цяло, но ако руснаците не си помогнат сами, а ги ръководят Европа и САЩ, няма да се оправят. Просто САЩ и Европа ще ги ограбят още повече.
15 Май 2002 14:19
Europa sxshto e bedna i izostanala! Koito e sxsed s Russia ne e prokopsal a nishtojna bushmenia e polovin europe! God bles USA!
15 Май 2002 14:24
E.T. 3! pishe se sxm nishtojen bushmen takxv! Gramatikata e zapadnala s tezi dxrjavni universiteti! Mladejta se kxpe v blatoto na revolutzionni pesni i hodi na teatxr! Tova e neprostimo! Vmesto da uchat bazite na economics te se zanimavat s culture sport i drugi takiva bezpolezni gluposti - produkt na komunizxma i stalinizxma!
15 Май 2002 14:42
E.T. sxm absolutno prav! Rusia da hodi na bunishteto na istoriata sxs svoite smeshni kosmicheski stroeji! USA sa imali programa Apollo ot koiato sa se uchili drevnite gxrtzi i sa si izmislili bogcheto. Kogato istoriata govori i bogovete mxlchat!
15 Май 2002 16:24
I osven tova sXm malkoprost
15 Май 2002 16:31
Da! Pravilno! Samo po tozi nachin moje da se ogramotiavat txpi slavianski tikvi - s postoiani napxtstvia i nastavlenia! Dnes bukva utre tziala duma! Xe-xe! Amerika forever! Drugite da hodiat pri mujitzite v Sibir i da piat vodka i drugi takiva rakii!
15 Май 2002 16:33
Bravo E.T.! Boi po txpite kratuni sxs silata na slovoto i mogxshtestvoto na amerikanskata tehnika!
15 Май 2002 16:43
Tozi pxt mai se sxbrahme vsichki! No komunistxt mujik ne moje da go razbere! Sviknal da chete Engelson i Karlson toi e beznadejno izostanal ot civilizovania sviat v koito horata hodiat s obuvki na kino! Tzial sviat chaka projektziata na Lukas samo mujika drxnka vxv komunisticheskia forum!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД