:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицията превзе улиците

Служителите на МВР ще работят срещу бандитизма с цялата бруталност, която законът позволява, закани се вътрешният министър Румен Петков
Снимка: МВР
Часове след разстрела на банкера Емил Кюлев службите на МВР предприеха масови и демонстративни операции из цялата страна. Спецполицаи с насочени автомати спираха шофьори на луксозни коли в центъра на София. НСБОП обискира домовете на босове на сенчести групировки в елитни столични квартали. Респектираща акция имаше и в Бургас.



"До петък ще има конкретни резултати и задържани във връзка със спешните мерки за борба с организираната престъпност", обеща главният прокурор Никола Филчев.

Акциите стартираха в столичния кв. "Бояна", където живееше убитият в сряда банкер Емил Кюлев. Около 23 ч. в сряда 4 буса с маскирани спецполицаи се изсипаха пред къщата на Хростофорос Амантанидис -Таке, спряган като един от наследниците на убития шеф на ВИС-2 Георги Илиев. Многобройната охрана на гърка бе повалена на земята и щателно претърсена, разказаха очевидци.

По същото време беше атакувана и къщата на Николай Маринов - Малкия Маргин, видя екип на "Сега". Според запознати обаче братът на един от босовете на бившата СИК от месеци не е в България.

По близкия "Беловодски път" качулатите ченгета проверяваха всеки автомобил, независимо дали е луксозен или по-обикновен. Цяла нощ на Околовръстния път на София имаше спецполицаи и служителите на Жандармерията с автомати. Центърът на София също бе пълен с тежковъоръжени полицаи, които спираха всички по-скъпи коли. Източници от МВР съобщиха, че по респектирането на босовете работят НСБОП и баретите от Специализирания отряд за борба с тероризма, а полицията се занимава с по-ниските криминални нива.

Най-показната акция се разигра около 11 ч на бул. "Мария Луиза", където 4-ма мъже бяха свалени от два джипа - "Мерцедес" и БМВ. "Държаха ги с ръце, подпрени върху капаците на колите, сложиха белезници на единия, който се опита да говори, обискираха ги, а после ги откараха с полицейска кола", разказаха очевидци. Акцията блокира движението по целия булевард. Подобни операции имаше около басейна "Спартак" и на бул. "Драган Цанков".

"Обществото не трябва да се учудва. Ще има отцепване и заграждане на определени райони, сваляне на пътници и коли, проверки за оръжия и всичко необходимо", заявиха пред агенция БГНЕС от СДВР.

Бургаската полиция задържа в сряда вечерта несебърския бос Димитър Желязков-Очите и около 60 негови приближени. "Всички бяха в несебърско заведение, за да празнуват именния му ден", призна шефът на РДВР-Бургас ген. Красимир Петров. "Цяла нощ работихме с него. Разпитали сме и останалите. Малко им развалихме празника", допълни той. Вчера всички бяха пуснати да си отидат по домовете.

Зам. вътрешният министър Цонко Киров потвърди вчера пред БНР, че представители на престъпния свят са привиквани в полицията, за да бъдат "разпитани и притиснати". Целта била да се получи от тях някаква информация или следа.

"Трябва да е ясно, че служителите на МВР ще работят на ръба на закона и с цялата бруталност срещу бандитизма, която законът позволява", закани се вътрешният министър Румен Петков пред Би Ти Ви. "Бандитът, като го вкараш за 24 часа, го пускаш за 15 минути, и пак вътре. Докато не се добие пълна яснота за организираните престъпни групи, за механизма на създаването на тези престъпни финансови ресурси, които са част от корупцията в България. С това не трябва да има никаква прошка и никакъв компромис". Така той обясни принципа, по който вече ще работи МВР.

Засиленото присъствие на полицията ще е безсрочно. "За часове трудно се стига до върха на пирамидата. Очевидно е, че трябва да има доказателства, които да са събирани по-продължително", обясни вчера главният прокурор Никола Филчев. Той отрече точно убийството на Кюлев да е провокирало спецмерките. "Когато нараства активността на престъпността, трябва да се активизират и правозащитните органи. Винаги има такива ексцесии. В Германия преди време убиха главния прокурор", допълни той.

Коментари - в "Наблюдател"
216
813
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
216
 Видими 
27 Октомври 2005 23:22
М-да, и "Марайа"-та днес изглеждаше сякаш е паднала бомба.

Редактирано от - гошо на 27/10/2005 г/ 23:24:26

27 Октомври 2005 23:24
Ще има отцепване и заграждане на определени райони, сваляне на пътници и коли, проверки за оръжия и всичко необходимо", заявиха пред агенция БГНЕС от СДВР.
.
От това по-конкретно просто не можеше да бъде!
27 Октомври 2005 23:32
Много правилно! Подкрепям напълно мерките, дано има резултат.
27 Октомври 2005 23:43
а теглилките подкрепяш ли?
27 Октомври 2005 23:44
Значи преходът от бандитска към полицейска държава започна. Голям PR! И какво - ще им притиснат.... шапката. Най-много някой да осъди ченгеджийницата.
"шофьори на луксозни коли" - малко на принципа "Зайо, защо си без шапка?"
27 Октомври 2005 23:46
румба чипове се създават в идеално чиста среда а не в среда пълна с замърсяваня така е и с хората в градовете и селата каквато и средата такива и хората(чиповете) от които се правят компютри с които работят истинските математици
математиката не е само теоремата за двата полицая
27 Октомври 2005 23:46
Смятам че по-голям ефект от извънредните мерки ще има, ако полицията открие престъпника, а не да се перчи и демонстрира мускули пред мирните граждани.
Колко от убийците са разкрити? Започва едно следствие което се проточва години, през това време повече от следите и уликите изчезват. Ходи гони вятъра.
27 Октомври 2005 23:47
Да бе, ще ги уплашите. Нали почти всички са сътрудници? Имат легално оръжие? Егати тъпотията - защо не разплетете имотите и връзките на депутати, съдии, прокурори и висши държавни служители, за да видите целия си гьонсуратлък!
27 Октомври 2005 23:51
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно...
...служителите на МВР ще работят на ръба на закона ...

Съмнявам се, че така трябва да се работи - лошо ще бъде с тези насочени автомати да не се повтори случаят с момичето край Сливен...
За да се проверява частен автомобил, не трябваше ли разрешение за обиск?...
Явно ни чакат нови дела в Страсбург...
27 Октомври 2005 23:54
надевам се на некролого да го изпиша правилно
27 Октомври 2005 23:58
Манифестации - и кой вече ще се уплаши от циркаджийските им номера?
28 Октомври 2005 00:01
..бе все ша фанат некви роми финансирали предизборната кампания на НДСВ с източване на ДДС.
28 Октомври 2005 00:03
Лелееей , те ги направили на разногледи бе!Ако бях шеф на 3 буквена силова и т.н.т направо щях да тегля една майна на имот и всичко, правя всичко заграбено дотук ..дарение на държавата и си търся някъде работа :или в горското , или на тютюна!може и на сметището в Суходол.То на таквиз драконовски мерки (да те свалят от джипа и да те проверяват някакви си сержантчета)не се издържа!
28 Октомври 2005 00:06
масови и демонстративни операции


Най-показната акция се разигра


"Цяла нощ работихме с него. Разпитали сме и останалите. Малко им развалихме празника", допълни той. Вчера всички бяха пуснати да си отидат по домовете.


28 Октомври 2005 00:07
другарки и другари, единството и борбата на протижоположностите е много важно нещо и докато не се почувства това диалектическо единство няма да разберем каквото и да е. /аз лично още се чудя "защо маркс отрече Господ?".. / не знам защо служби разни /обслужващ персонал?/ като махнем партията просто не знаят кво да правят. от полицай мениджър не става. аз смятам, че бтк е на покойната ми баба. мисля, че тия дни ще направя концесия и за магистрала до луната. може да излезе и по евтино от тракия. възнамерявам също и по програма сапард да засадя картофи на юпитер и в документите по проекта ще пиша, че имам договор с лорд вейдър да изнасям за китай. той ми обеща че ще стане добър срещу скромна комисионна. само дето му се налага да гръмне жоро илиев, шинка манова и емил кюлев/щото банката по едно време правеше разплащания на митниците/ каза, че душата му скърби.. но в името на доброто ако картофите не стигнат контрабадно до китай само ядове ще имаме. а въпросните лица не са наясно с тази висока отговорност, която само хора, които имат силата в себе си разбират. важно е да победи доброто. и понеже ме мързи да пиша повече обещавам да оправя и проблемите с маркировката/говорих с вейдър друг път като гръмне някой да е с трасиращи куршуми/ и без друго предизборната му кампания ще е скъпа. демокрацията както гледам е чудесно нещо. бях чел някъде, че три вълка и една овца трябвало да гласуват каква да е вечерята. толкова много герои са дали живота си за свободата ни. да живее братството ни с когото и да е. да живее и всеки, който може!/докато е жив/
28 Октомври 2005 00:17
Значи национализацията започна !

Полицията превзе улиците



ПП 1944 - не е забравена все още де ?!?!?
28 Октомври 2005 00:19
Какво търсят 500 млн на улицата ли- в чантата ми?
28 Октомври 2005 00:28
Кого и за каква част от тялото са хванали?
28 Октомври 2005 00:34
На 14 април 1925 год. комунистите убиват за една минута 168 човека, като кулминация на редимца предидущи престъпления. Дори тогава държавата не е предприела такива тъпи мерки, за да гледат подрастващите какво е държава и държавна власт. Всичко е ставало нощем и и по списък.
Не допусках, че с думба-лумба може да иска наякои ужким дъжавник, да заблуди хората, че действа по единствено правилния начин (те са длъжни да действат по единстено правилния начин защото хората им плащат за това)
Преди дванадесет-тринадесет години казах какво трябва да се направи - тихо и с мълчаливото съгласие на САЩ и Европа. Тогава дремаха защото баницата се разхвърляше и много държавници и висши полицаи се облажиха и не им беше до твърди мерки.
Е да ама аз казах до къде ще се стигне - и се стигна.
Има време за крути мерки - изпуснеш ли го, после ставаш смешник (както в случая)
Айде да ви кажа версията на Антибиотика - между бившите от ДС и военното разузнаване има борба на живот и смърт за разделяне на властта. Тъй като след разтурянето на ДС много функции бяха поети от военните те изпуснаха от големите парчета и сега искат реванш.
И едните и другите са мръсна пасмина от убийци, дето думата хуманност стърчи като такова от устата им..
Гледах с изумление както всичко се хвърля върху наркотрафика и проституцията и като поставих от едната страна известните суми, а от другата проститутките и дрогата, се оказа, че тия организирани престъпници е трябвало денонощно да прекарват всички проститутки по света от 10 ноември до сега и пак не могат да излезат сметките. Същото е и с дрогата - поне една композиция дрога трбябва да е пласирана и 90% от българите постоянно е трябвало да са стояли дрогирани от същата дата до сега...
Значи става дума за готови пари, чиито следи се знаят от определени хора и се избиват, дебнат, слагат си палци и взривове, а поддържниците им от политиката и МВР пеят дитирамби за наркотрафик и проституция...
Що не ви го ...знаете какво...
Политическата воля не се изразява във всеобщ тормоз на обществото, а конкретни мерки, които се прилагат ежеминутно...
Ясно - знам, че сте тъпанари и престъпници, ама както неведнъж съм казвал идва друго време и не го усещате. Та не е чудно да платите и за тези мерки дето предприемате сега, заедно с ония дето ужким гоните...
28 Октомври 2005 00:44
Антибиотик
Работата е че "БЪЛГАРСКИЯ РЕОТАН ЗАГРЯВА БАВНО Е ВЯРНО "
28 Октомври 2005 00:53
Рано, много рано червените започнаха да изписват прочутия от Виденово време надпис на "Дондуков":

Н е к а д ъ р н и ц и!
28 Октомври 2005 00:53
Да бе ще ги хванете за макарите))
28 Октомври 2005 00:54
..такива тъпанарски "мерки" от частната силова групировка МВР имаше и за последно преди '98, ако не ме лъже памета...Та в резултат на дрънкането на оръжие едно девойче получи случаен куршум в главата от бдителен "орган" на МВРто..Мястото на случкате беше "Петолъчката" край Сливен.Дано отново някой да не го отнесе по подобен начин.
28 Октомври 2005 01:02
Добра нощ !

Следейки малко отдалеч (Испания) нещата през последните два месеца, когато се изнасяше бебето "3-странна коалиция" за цели 50 дни, да се види кой най-ще краде евро-фондове, прави впечатление редовността на този вид мероприятия (убийсва по поръчка, на кого в случая не е е важно) - 8 за 2 месеца, т.е. по 1 на седмица, и също, че при предишните 7, дори при това на митническата шефка, шумът трая "3 дни", и реакциите бяха "стандартни". Сега има ново качество - Европа каза, че докато не се изчисти корупцията и мафията - няма 100% влизане в Евросъюза, и тези, дето им течаха вече лигите да гушнат и евро-мъните, скокнаха. А как ще "чисти" този, дето сере и маже и омазва всичко, и ще се бори сам срещу себе си ? Не се връзва, някак.

Та ви питам, "колеги" (= форумци), и сега -накъде (освен логичният въпрос - кой е следващият ?"...отдалече, само по пресата или чатовете, освен бурната и масова (95%) народна радост от събитието, трудно се хваща близката тенденция в развитието на събитията.

Поздрави (бях във форума през 2001 - 2002. оттогава не съм участвал, но последните "случки" и че съм в отпуск пак ме насочиха насам).
28 Октомври 2005 01:02
Пък при нас един мутрет с бял мерцедес се крие вечер при кварталната ..... и цела нощ свири, ще спиш друг път, нали ги гоните, уокъм, или е от милюционерите, ква е тая държава ве дрогари, ква Европа ве, кой ви излъга ве смешници
28 Октомври 2005 01:07
Мдааа! Ако се направят генералните изводи и обобщения: 1. В милицията наистина има приемственост. Бат Боку Батмана освен стойки нищо друго не правеше и "Недосегаемият непукист", както сам се нарича, когато пише под "ник" във форума е възприел същата линия. Само че Бат Боку изглеждаше впечатляващо, а този изглежда ТЪП.
28 Октомври 2005 01:08
2. Възродена е скъпата на сърцата на всички ни социдиотическа традиция на меро-принятия - когато до такава степен си издънил всичко около себе си, че се налага да принять меры, търчиш нагоре - надолу като хахав и разсмиваш всички около себе си.
28 Октомври 2005 01:08
3. Възражда се и една позабравена за известно време скала на ценностите - оценява се не каква работа В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ си свършил, а дали "полагаш усилия". По тази скала "старае се момчето, прави каквото може", пък не се получава, щото има "обективни причини" се оценяваше много високо. На този, който действително е свършил работата, не се обръщаше никакво внимание.

Редактирано от - Zomby на 28/10/2005 г/ 01:12:38

28 Октомври 2005 01:09
4. Вече може да се прогнозира крайният резултат - на преден план ще излязат "идеологическата диверсия, вътрешният враг, международното положение и природните бедствия". А, забравих за "лошото наследство"
28 Октомври 2005 01:09
И: обобщението на обобщението: Ега си абсолютната измет, дето ни е яхнала! И ега си глупаците, дето се оставихме да наемат циганите и анадолските турци да гласуват вместо нас! Защото: кой нормален човек ще гласува за подобни боклуци?
28 Октомври 2005 01:14
Глупости, глупости, глупости!!!
И к'во пак само пушилка се вдига, цялата тая показност няма да пожъне никъв успех. Пука им на черупките на всички, които са все още ЖИВИ. Едвали полицията може да ги стресне. В БГ напоследък важи правилото, че ако някой е решил да те гръмне, просто те гръмва и цялата история завършва с разлепени некролози и скъпо погребение.
28 Октомври 2005 01:18
Не да ги респектират, а директно да ги ПРИБИРАТ!
28 Октомври 2005 01:18
Съобщение на пресцентъра на МВР






"В резултат на координираната акция и благодарение на професионализма на служителите на МВР, бяха задържани двама престъпници, шофирали "Лада" 2105 без предпазни колани, един криминален приватизатор, опитал се да прибере загубени 20 стотинки от улицата, и баба Гинчи, продаваща варени гевреци срещу университета и неиздала касова бележка на един от служителите на реда, работещ по тая крупна измама под прикритие в продължение на 4 години.
При неспазване на заповедите за спиране за проверка също така бяха отстреляни 4 диви патици, един куц гълъб, два Неидентифицирани Летящи Обекта и Хари Потър, връщаш се в "Хогуортс" от визита при българската си приятелка - прохождаща фолк-звезда. МВР изказва съжаление на Дж.К. Роулингс, но отбелязва, че е действало в рамките на пълномощията си."
28 Октомври 2005 01:19
Зомби , Бат Бойко нема да пипаш !
Я по добре ми кажи какво стана със обществения съвет ??? И защо след разтурянето дойде убииството на Кюлев ??? Нещо да ти говори това или ти си мислиш че наистина си зомби ?!!!!?
Да ама аз не съм зомби , и ги гледам какво правят ! А ЕС решава и съм съгласен със нейните критики ! Колкото и да не ви отърва това е истината !
28 Октомври 2005 01:21
Брат*чед!
28 Октомври 2005 01:23
Зомби, друже, не се ядосвай. Тия не си струват нервите... Свешници. Че е на наш гръб, така е, но...
28 Октомври 2005 01:23
Абе тия познаха ли гилзите бат бойко поне ни казваше какви са гилзите
28 Октомври 2005 01:24
Незнайко, не се сърди! Не искам да ти обиждам нито иконите, нито иконостасите, а и Бат Боку в сравнение с Румен Пикльото е като Джеунифер Лопец пред кравешки гъз! Аз просто го използвах за "точка отсчета"! А за Зомбито - страхотна кукла е, трябва да признаеш.
Кукловодът на Зомби
28 Октомври 2005 01:25
Смешници исках да кажа, ама и свешници става.
28 Октомври 2005 01:25
Евала ПЕИЧО, наи-накрая си призна кои са ти дрОгарите!
28 Октомври 2005 01:27
Ако се ядосвам на нещо, братчед, то е само на собствената ни НАЦИОНАЛНА глупост. Ако използвам едно старо заблуждение: Природата не търпи празно пространство и ако се образува такова, боклукът веднага се намества там. Де ги свестните хора?
28 Октомври 2005 01:27
Големи абдали си мислят, че сме - велик милюционер банкер, кой го създаде, кой му пускаше удобен бизнес, тоа ли беше най-кадърния, имаше ли чадър за него, и кой на Запад ви верва на евтините номера
28 Октомври 2005 01:43
Зомби я си дигни кръвното , като послушаш малко БГ музика ! Ще станеш още по Зомби както аз вече съм !
Слушаю брат и ми кажи че немам право да съм българин
Прача от кеф че имам тоя нет за да си чуя моята музика !
28 Октомври 2005 01:51
Зомби , умрем за тая песен
и аз и дъшерята плачем когато я слушаме

Кукавица ни съм знала да си таква кукавица
*******
Кукавица ти си само една кукавица
А толкова болка има че нема какво да каем

ПП- Ние със щерката си знаем ! Но никога на колене !
28 Октомври 2005 01:51
Хубав човек си ти, приятелю! Нямам представа как изглеждаш, ама като ти чета постингите, все едно, че те виждам! И добре, че не мислиш като мен - иначе за какво ще се дърлим?
28 Октомври 2005 01:54
>>><<<
Битият бит, е и баният, е, е и бан, е а вие кво?
>>><<<
Пейчо,
специялно за теб имам нова дума - полюцйонер....ако я харесваш, дай нишан!...
28 Октомври 2005 01:54
Лека нощ!
28 Октомври 2005 01:56
Айдее! Пак си отложих съня с пет минути! Сънчо, както го казваш, ще си помислят, че им предлагаш банани!
28 Октомври 2005 02:03
Drug, що си избегал чак в Америка, ми там има No Such Agency
28 Октомври 2005 02:06
Зомби никога един разумен Зомби не трябва да се сърди ! Сега като слушам как се казваше Куин ми развалиха супата ! Аз по радио Веселина искам да си слушам БГ музика и не ми пука ! Заслушай се сега , и ще видиш
какво правят комунистите ! Двойната игра ги води дотам че не могат и да мислят ! Но още утре ще им обърна внимание или ще им се ствръди хляба !
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД