:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Продавачите на жилища са надули цените с 40%

Снимка: НИКОЛАЙ ДОНЧЕВ
Посетители оглеждат макет на поредния жилищен комплекс от затворен тип по време на изложението за недвижими имоти BalPEx в столицата.
През февруари-март жилищните имоти, чиито оферти бяха оттеглени от продавачите покрай Нова година, се предлагат отново, но с 30-40% по-скъпо. Това съобщи по време на започналото в столицата изложение за имоти BalPEx Симеон Митев от агенция "Ремакс". Затишието на имотния пазар покрай присъединяването ни към ЕС започна няколко седмици преди Нова година, когато от пазара внезапно бяха изтеглени всички оферти. Подновяването им с такова увеличение обаче едва ли е довело до реално поскъпване, тъй като не е известно да са сключвани сделки на тези цени, отчетоха експерти.

Доходността на вложенията в жилища намалява непрекъснато през последните години. Ако преди 3-4 години възвръщаемостта от вложенията в един апартамент в София е била 10-11 години, то сега е 13 години, отбеляза Катя Ценова, директор в "Адрес недвижими имоти".

Според "УниКредит Булбанк" продажните цени в сектора "жилища" от началото на 2007 г. бележат ръст около 10% срещу 20% за същия период на 2006 г. Според данните на банката през 2006 г. са били сключени 312 000 сделки с жилищни имоти, като в 30% от сключените сделки са участвали чуждестранни граждани. Напоследък се засилва интересът към строителство извън централните градски части, както и към инвестициите в увеселителни центрове, които изискват големи площи.
8
3012
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
21 Май 2007 09:49
Цените на всичко са надути с повече от 50 %.
Незапознат с далаверите ще си помисли, че в България живеят поне 20 млн. българи с пълни джобове и без жилище и още толкова "чужденци" които дават мило и драго да купят на свръхвисоки цени каквото и да е , дори и панелка, стига да е в България.
Ареее!
21 Май 2007 11:29
ходи да се прегледаш....
21 Май 2007 11:49
Когато уж дребнобуржоазната ни страната не е съумяла да наложи ред и принципи в уж дясната си пазарна икономика, когато на власт са изпуснати типове и хора без морал и чувство за мярка, когато огромната част от фирмите са притежание на кадровите военни на VІ у-ние на ДС, когато мафията е ръководена направо от пленарната зала на НС, тогава цените в страната нямат никакво значение. Цените са измислени, нереални, надути и са прикритие за пране на пари - пари от наркопродажби, от престъпни далавери, от неплащане на данъци, от повсеместна анархия и безредие. Пари за жилища имат само онези, които са си сложили главата в торбата и които знаят прекрасно, че нищо не ги заплашва - с тях са всички, които са се корумпирали и които мечтаят само за едно - лесни и бързи пари. Има пазар - затворен, нелегален, между групи престъпници, които диктуват условията на икономиката. Останалото е мит, лъжа и мръсно отношение към Е
С и съюзниците ни. И омраза към народа - дълбока и искренна.
21 Май 2007 13:23
Цените растат защото има кой да купува. Ако вземем предвид че у бугарско повечето хора имат собствено жилище ми се струва, че в скоро време ще станем със средно 1.5 жилища. А каво ли ще се случи на пазара всеки като вземе да има по повече от 2 жилища. Нали не си вярвате, че австрийците ще оставят Виена щото тука е по-гот? Дигайте цените братя дигайте може и да стане инетерсно след 4-5 години на пазара и да има ''Вземете две гарсониери на цената на една...."
21 Май 2007 15:00
това последното сериозно ли си го вярваш?
21 Май 2007 18:52
Цена на панелна гарсониера 46 кв.м в Дружба - 27 000 евро
Цена на панелна гарсониера 48 кв.м в Темпелхоф (Берлин) - 30 000 евро.

Аре ся ми кажете че не сме ги стигнали европейците.

И още едно сравнение
Ново строителство в В.Търново - 350 евро на кв.м.
Ново строителство в София - 700 евро на кв м. (ако си късметлия )

Аре ся ми кажете това пък как става
21 Май 2007 19:46
Цените ще продължават да растаат поне още 2-3 години и тогава ще паднат с 10-20% както става по света. Има гигантско търсене и нищо не може да го спре за сега. Нека ви кажа как стоят нещата в родния ми Бургас. В центъра на града няма къде да се строй и има само 3 легендарни незастроени парцела на които собствениците са в чужбина. Представители на 10 тина строителни фирми ги издирват по чужбината с торби пари да им продадат правото за строеж и няма. Сюжет за весел филм поне колкото "12те стола". Това го знам от първа ръка. Ако някой чака да паднат цените има да чака... и друго кой купил по африкански цени преди 3-4 години купил сега идат европейските цени
21 Май 2007 21:28
Абе, побързайте, че да не дойде някой венецуелски вятър насам. Каквото цунат- цунат.Тази мизерия и национален нихилизъм не може друго да роди.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД