:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Псевдоевтина авиокомпания анулира полети до Берлин

Трима кандидатстват да возят с таксита от летището
Планираният за 18 май т.г. полет София-Берлин на рекламиралата се като агент на евтина авиокомпания фирма "Fly Mondo" не се е състоял, се разбра вчера. Не е имало и обратен полет на 19 май, както няма да се състоят и планираните за 24 май и по-нататък полети на фирмата "Fly Mondo" на скандалния немски бизнесмен Матиас Поранске.

Това е третият поред случай, в който Поранске основава фирма, предлага самолетни билети, а след това се оказва, че те не могат да бъдат използвани. Така се случи и със скандалната "Изифлай", а преди това със "София Ерлайнс".

Преди около месец "Fly Mondo" започна да продава билети за маршрута София-Берлин, които струват 97.30 евро отиване и връщане с всички включени такси. Сайтът на компанията наподобява като цветове и визия този на германската "Джърмануингс" и фирмата е имала договор с нея, който е цитиран на сайта. От летище София, на чиято интернет страница продължава да стои съобщение, че "Fly Mondo", почва полети до Берлин, твърдят, че два-три дни преди 18 май са били предупредени от "Джърмануингс", че са развалили договора с "Fly Mondo".

От офиса на "Fly Mondo" отказват да съобщят колко билета са продали за анулираните полети, и продължават да твърдят, че планираните за по-късно ще се състоят, включително и че ще открият през юни редовна линия София-Кьолн. Така твърдяха от фирмата "Изифлай" и в предишния случай, но десетки пътници бяха принудени да търсят правата си в съда, като разследването продължава без резултат и до днес.

На 19 май от летище София бе отменен и полет на "Алиталия" заради предупредителна стачка на италианския национален въздушен превозвач. По същата причина във вторник, 22 май, авиокомпанията отменя близо 400 полета, включително и до София.

ОБСЛУЖВАНЕ

Само 3 таксиметрови фирми са кандидатствали да поемат транспортното обслужване от новия пътнически терминал на летище "София" до града, научи "Сега". В петък комисия е отворила предложенията на "ОК Супертранс", "Такси С Експрес" и "Йелоу такси". В срок до 15 дни комисията трябва да прецени дали кандидатстващите фирми отговарят на условията да поемат обслужването на пътници в продължение на 5 години. Едва след това ще се отворят ценовите предложения. Ще спечели фирмата, която предлага най-много на летището, като цената не може да е по-ниска от 900 евро на година. Срещу това фирмата ще има право на 10 постоянни места пред вратите на терминала и щанд вътре.
2363
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД