:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ФИФА реши: Ст. Ангелов е футболист на "Енерги"

До сряда "Левски" трябва да изпрати документите на играча в Котбус
СНИМКА: ИНТЕРНЕТ
Кръстопътят пред Станислав Ангелов бе загърбен. Националът се оказа прав в спора с досегашния си клуб "Левски" и ще продължи кариерата си в "Енерги", колкото и на "сините" да не им се иска.
Националът Станислав Ангелов е футболист на "Енерги" (Котбус). Това отсъди ФИФА, която разгледа спора между германския клуб и "Левски". Халфът премина в "Енерги", като се позова на опция в договора си със "сините", според която цената му е 180 000 евро и той може да напусне, ако някой я плати. Шампионът на България обаче оспори това.

Новината за решението на ФИФА съобщи мениджърът на германския клуб Щефен Хайдрих. Според него мотивът на световната централа е, че "Левски" в лицето на президента си Тодор Батков е игнорирал клаузата за освобождаване на играча и е поискал доста по-висока сума. От своя страна "Енерги" отхвърля това искане и ще получи Ангелов срещу 180 000 евро.

"Германският футболен съюз и германската футболна лига защитиха нашата позиция - обясни Хайдрих. - ФИФА нямаше как да види нещо друго освен това, което е написано."

Световната централа също така е дала срок на "Левски" до 25 юли (сряда) да изпрати жълтата карта на футболиста в "Енерги". Това обаче означава, че Ангелов пропуска следващите 2 контроли на новия си тим - днес срещу "Бохемианс" (Чех) и в понеделник срещу "Лийдс" (Анг). Това развитие разгневи шефовете на германския клуб, които настояват Станислав веднага да заиграе. "Футболистът има нужда от игрова практика, той е най-потърпевш в цялата ситуация", категоричен е и треньорът Петрик Зандер.

Очакванията са Ангелов да влезе за "Енерги" в последната контрола на тима - срещу "Кемпинц" (Гер) на 28 юли. Първенството на бундеслигата започва седмица по-късно.

Националът обаче и тогава може да не се появи на терена, тъй като от "Левски" се запънаха, че няма да пратят документите му в "Енерги". Според финансовия изп. директор Константин Баждеков в клуба наистина се е получило писмо от ФИФА.

"Нашите адвокати в момента разглеждат това писмо, но това не е заповед или ултиматум - обясни Баждеков. - Просто хората питат за нашето становище. Ние отдавна сме изразили позицията си, а именно - Ангелов е играч на "Левски". Ще отстояваме това докрай."

Финансовият спец бе категоричен, че подобен отказ няма да донесе наказание на "Левски". Баждеков допълни, че очаква двата клуба да се споразумеят за играча и призова БФС да защити интересите на българския шампион.
92
1660
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
92
 Видими 
21 Юли 2007 01:58
Я как добре му стои червената фанелка. Да му е честито отърването от синята кочина!
21 Юли 2007 02:48
Дубрутру, мишоци!
Сега целия свят ще знае че който дойде в Левски го закрепостяват в кочината. ООпс тяхното май беше друг източник на натурален газ и торове.
*
Сираков ми е ясен че не може да формулира процесите в главата си и е свикнал да отскача високо всеки път като я използва. Следователно е невинен. Батков и Баджеков обаче да дадат под съд тия дето са им взели парите и са им дали диплома. Който и новобранец от кантората на Батков да земат за двукат, имат шансове. Другия изход е да си изядат публично дипломите.

21 Юли 2007 06:36
Etnesto и Sta,
не сте прави! И тези от ФИФА не са прави! И Пилето не е прав!
Защо не потитате Батков и Баждеков да ви разяснят истината. Може и Раев (но при него скудоумието е най-изразено)...

21 Юли 2007 06:44
Малееей!..К'во квичене е настанало в кочината?..
К'во толко стана бе, прасюги?.. Шампиони ли станахте, що ли?.. Я си гледайте там 10-те малки негърчета, че вече има недоволни.
21 Юли 2007 08:45
"който дойде в Левски го закрепостяват в кочината"-хи, хи.Само тази радост ли ви остана бе цингари.Споко, пак ще гледате по тв-то мач на български отбор в ШЛ.И как Никито си прави автоголове, опаа, той май мина в поол, английската цеца, а сега псувайте деба и недорасляците.Нема го Добри Джуров, лупи мое само да ви лупа, това е.
21 Юли 2007 08:57
Не мучете говеда!!!
Пак ви го поставиха от Европата!Колкото до това, че ще гледаме футбол от ШЛ , познахте!Голям кеф ни направихте с онези 17-е гола!!!!
Винаги се кефим когато унизяват говедата по този срамен начин !
ЦСКА ще играе в Европа , а вие ще гледате, защото тази година може да не стигнете и до УЕФА!
Но да се върнем на темата за БОРАТ и тъпите сини фенове, в повечето случай бавноразвиващи се олигофрени, на които колкото и да им говориш мучат ли мучат и хрупат зелена трева!!!Това е положението с избягалото теле и колкото да се напъвате още все повече ще ви навлиза и ще ни карате да се радваме, колко тъпи са вашите вождове!!!!
21 Юли 2007 09:02
Добро утро! Охо, усещам видимо задоволство от "гафа" на Левски който неименумо означава в очите на антилевскарите до няколко дена край на ПФК Левски.
Да, ама не. Решения няма. Има щения на дедерманците от Котбус. Я, четете внимателно мили панчаревци още една гледна точка по случая.
----------------------------------------- ----------------------------------------- ---
БФС не дава Пелето на Енерги
В Цюрих решават след 25 юли къде ще играе Ангелов


Станислав Ангелов е футболист на Левски към днешна дата, стана ясно от поредната кореспонденция между ФИФА, БФС, Енерги и ГФС. Световната централа пусна писмо до хората на Борислав Михайлов с кратко съдържание. Футболният ни съюз трябва да изпрати до 25 юли международния сертификат на Пелето в немската асоциация или да откаже със съответните аргументи. Проверка на "Стандарт" в БФС показа, че позицията на нашите остава непроменена - Станислав Ангелов има редовен договор с Левски до юни, 2008 г. Писмо със същото съдържание вече е изпратено до вицепрезидента на ГФС след запитване от страна на германския началник. То е подписано от Борислав Попов, изпълнителен директор на БФС. "Копие от кореспонденцията ни се получава и в централата на ФИФА в Цюрих . Няма причина да променяме позицията си", заявиха вчера от сградата на "Иван Асен" 26.
ФИФА ще изчака все пак до 25 юли, след което казусът ще бъде прехвърлен в комисия, разглеждаща статута на футболистите. Подобни решения се взимат в бързи срокове. Едва след като това се случи, ще стане окончателно ясно дали Пелето остава собственост на "сините" или преминава в Енерги срещу неустойка от 180 000 евро.
"Никога не сме разглеждали спор за правата на Ангелов. Писмото ни до БФС просто изискваме играча Ангелов или аргументиран отказ", потвърди пред "Стандарт" Анреас Херен, директор на пресслужбата на ФИФА. Той следи лично сагата около българския национал.
Ивайло Йолчев
21 Юли 2007 09:03
И още за ранобудните чорбета
----------------------------------------- ------
Левски ще си търси допълнителна неустойка от Енерги (Котбус) за пропуснати ползи. Това обяви финансистът на шампионите Константин Баждеков. Той призна, че казусът "Ангелов" не е решен и едва ли това ще се случи скоро. "Сините" не са получавали официален документ от ФИФА, че Пелето е присъден на немците. "Пратиха ни преписка от кореспонденцията, която е водена между Енерги и техен човек. Жалбата е 38 страници. Освен това искат от нас да потвърдим чрез БФС до 25-и юли дали ще продължим да си търсим правата. Ние не сме си променили становището. След това ФИФА ще назначи отделна комисия, защото сега един човек се занимава с нашата жалба и друг с тази на Енерги. Докато спорът не бъде решен, Ангелов не може да играе за немците. Това ще стане, ако ФИФА му позволи временна жълта карта. Ние няма да му я пращаме, дано БФС ни подкрепи", заяви Баждеков. "Отмъкнаха ни Ангелов по втория начин и не може да се унижаваме да ходим в Германия, за да се разберем с тях. Купувачът идва при продавача, а не обратното", допълни финансовият спец.
21 Юли 2007 09:04
Аре, последно, засега.
-------------------------------
Присъдиха ни халфа, послъгват в Котбус

Станислав Ангелов е наш, похвали се малко прибързано мениджърът на Енерги Щефен Хайдрих пред "Лаузитцер Рундшау". "Германският футболен съюз подкрепи, а и от ФИФА не виждат нещата по по-различен начин", коментира Хайдрих. "Затова съм доста ядосан. От ФИФА са информирали Левски за решението да изпратят документите до сряда. Станислав няма да може да играе срещу Прага нито в понеделник срещу Лийдс.
21 Юли 2007 09:07
А, извинявам се. Имало още, не че е по-различно, ама все пак.
----------------------------------------- -----------------------------------------
“Енерги лъже по казуса „Ангелов” е основната тема за “Тема Спорт”. “Енерги блъфира” е челното заглавие на вестника. Безкрайните опити на Енерги Котбус да вземе Станислав Ангелов срещу мижава сума вече намирисват. Вчера мениджърът на германския клуб Щефан Хайдрих обяви пред медиите, че ФИФА се е произнесла в полза на червените и те ще могат да картотекират национала, след като получат жълтата му карта от София. Проверка на "Тема Спорт" обаче установи, че световната централа е далеч от крайно становище по казуса. "Изпратихме факс до БфС за съдействие. До изясняване на проблема Ангелов остава футболист на Левски", подчертаха от ФИФА. Изпълнителният директор на сините Константин Баждеков също бе категоричен, че няма начин документите на Пелето да бъдат пратени в Германия. "Считаме, че той все още е наш", коментира финансистът.
Поредният скандал, свързан с трансфера на Станислав Ангелов в Енерги, е на път да избухне. Вчера мениджърът на тима от Котбус Щефан Хайдрих обяви пред германските медии, че халфът вече е футболист на червено-белите. "Получихме уверение от адвокатите на ФИФА, че Станислав е наш играч. Клаузата за освобождаване в договора му с Левски, която е на стойност 180 000 евро, е напълно легитимна и всички пречки по преминаването му в Енерги са отстранени. Служители на световната централа вече са информирали Българския футболен съюз и бившия отбор на Ангелов за решението си по казуса и сега само чакаме жълтата му карта", коментира доволен босът на немския клуб. Според него от ФИФА са поставили ултиматум на Батков и компания да изпратят документа до идната сряда. В същото време обаче проверка на "Тема Спорт" установи, че от най-висшия футболен орган не са постановявали подобно решение. "Изпратихме факс до БФС, в който молим колегите си за съдействие по случая. До този момент обаче не сме се произнесли официално по казуса и при това положение Станислав Ангелов още е състезател на Левски", коментира говорителят на централата Андреас Херен. “Пращаме само становище”, категоричен е Баждеков. “Сините съдят немците заради пропуснати ползи”,
Адвокат Ивайло Ивков: Няма решение по трансфера”, са другите новини по скандала във вестника, който помества и анализа “Дрязгите провалиха сезона на Пелето”.
21 Юли 2007 09:08
А!Добрутро Докич!
Гледам и не вярвам на очите си!!Цитат по казуса от "в-чето" на Борат!!
И това ако е аргумент!!??Здраве му кажи!!
Доке, това си е казуса-педута....отиде коня(рогатото) у рИеката!

21 Юли 2007 10:16
Беви, знам че в момента ти е трудно да разсъждаш разумно. Дотолкова, доколкото силите и възможностите ти позволяват по принцип и изобщо.
За това пиша бавно и много те моля, поне за няколко дена не хвърляй къчове от радост за този "съсипваш гаф" на "геренските говеда".
Решение по случая няма. Ти ако имаш друго инфо, посочи ми линка на ФИФА за да го проверим всички. В-к СЕГА от мързел или що като повечето родни медии са се доверили на едно свободно тълкуване на заинтересован шваба естествено в негов интерес на думи на някой си от световната футболна централа.
За разлика от форумът на вестника който ни е събрал, освен батковият Стандарт, вестник Тема Спорт и БНТ не са се доверили на думите на един дедерманец и са направили запитвания в пресслужбата на ФИФА. Оттам отговорът с две думи, защото явно отказваш или толкова си можеш , да вденеш е. В процедура сме. Събират се документи и становища и то от две различни лица всеки отговорен за единият от клубовете до 25 юли трябва да се приключи с тази дейност. След нея дата съответната комисия събира всичко на куп и бързо решава. До тогава, Пелето се води играч на Левски. Какво ще реши тази комисия както казват др. араби: "Ишаллах".
Ако искаш, писал го, но заради тебе специално ще се повторя и ще дам моята прогноза за решението. Пелето след няколко месеца играч на Енерги. Ние отдавна сме го отписали. Получаваме 180 000 евро твърдо. 5% от които за вас. Енерги ще бъдат санкционирани за нарушения при трансфера му.
Левски, ако не спазят нареждането да преведат в срок жълтата карта на играча-сурова санкция. Това е моя прогноза. Не изключвам адв. Батков да се заинати и се обърне към спортния съд в Лозана. Малко вероятно, но допустимо.
Сега, ясен ли съм или както казва тука, стига да го има във форума при подобни "обяснения" виртуалният гений Атлетико де Мадрид: " Да вадя моливите и чертежите".
Като заключение, един колегиален съвет. Не вземай желаното за реалност преди да се добереш до всички факти и аргументи. Знам, че с посредствените си действия наследниците на ЩАЗИ в клуба Енерги ви изнервиха до край и за това подскачете при подобно "инфо" без да проумеете , че те просто блъфират, ама все пак.
21 Юли 2007 10:43
Ех Докич, Докич!Ти сърце имаш ли?Защо извати всички тези материали и съсипа единственият повод за радост на изтерзаните червени душички?
21 Юли 2007 11:02
добър ден
21 Юли 2007 11:43
Мачкаай, Dokiiiiiiich!...
А бе, хора, аз не знам вий интереса си знаете ли?... Ами Цеца получава 5% от сумата в края на краищата... А поне според мен 5% от 180000 и 5% от 300-400000 не са едно и също...
21 Юли 2007 11:48
Я да попитам.... след като Цецка е в положение "партер", левскаря Перуци в Ливърпул и ако Левски се представи добре в ШЛ, какво би могло да достави радост на червените кхмери ?
Предполагам единствено сагата "Пелето" и евентуално някакви надежди за суперкупата и стискане на палци за Латекса.
Алцека е прав ..... Докич не им убивай мечтите....те продължават да мечтаят
21 Юли 2007 12:15
Мъри е пич Натиснете тук
Не като тоя лиглю Тройчо Натиснете тук
21 Юли 2007 12:19
А добър ден!!!
21 Юли 2007 12:20
Момчета, не ме разбирайте погрешно Далеч не съм аз човекът който защитава шефовете на ПФК Левски за всичко и на всяка цена. В този случай много са грешни и за философията на договорите с играчите ни и с някои изцепки спрямо дедерманците. Но онези все още ни броят като току-що слезлли от клоните. При това, завършил съм право и казусът у мене буди и професионален интерес.
Кофтито е друго. Нашите приятели до край са изнервени от развитията при тих в последните 2 години и от близкото бъдеще където очакванията им варират-открито, до нов славен монопол, като за начало повторение на периода 54-62, 9 поредни титли и скрито, ами ако събраните от цял свят свободни никому неизвестни свободни агенти не направят тим. Тогава естествено се насочват към "провала" на Левски в казуса "Ангелов".
Което иде да подскаже следното. Голям комплекс ги тресе от синьото иго. Задръжте малко и чак като ФИФА се произнесе "палете фанфарите" както би се изразил Селскио-чорбаджията на Ботев-Пловдив ако беше на ваше място.
СЕГА, само се изпразвате преждевременно. Няма да ви останат сърце и душа да се вложите когато "мечът на правосъдието" ще порази Батков и сие.
21 Юли 2007 12:29
Dokich, жесток си!!! Радосното форумно квичене премина отново в обичайното изпълнено с мъка погрухване....
21 Юли 2007 12:31
Нема да се отчайвате, ще има все някой равен мач на Левски до края на сезона.
21 Юли 2007 12:36
Мисля, че трябва да започнем да ви съобщаваме "лошите вести" по по-индиректен начин. Все пак хубавите луканки стават от щастливи прасета...
21 Юли 2007 12:56
Кур за Лецкито!
21 Юли 2007 13:01
Я малко инфо за шепата истински цесекари.

НЕИ ГО НЯМА И ДНЕС, ЯДОСВА ЦСКА
Ники Александров 21 юли 2007 12:33

Клаудинеи Апересидо – Неи върза нова тенекия на ЦСКА. Чаканият вече от няколко дни бразилски нападател няма да пристигне и днес в лагера на „червените”. Това е поредното отлагане за подписалия още в началото на седмицата с клуба играч.
Очаква се Неи да се присъедини към тима в неделя следобед, като се появиха информации, че това може да се случи и чак в понеделник.
По този начин негово адаптиране, с цел да бъде във форма за изключително важното гостуване на Литекс на 11 август, е под въпрос.
Бившият играч на Навал ще има на разположение едва две по-сериозни проверки идната седмица срещу турските Коняспор и Бурсаспор и евентуално мачове седмица преди старта на първенството в София.
Всяко неразположение или лека травма обаче ще поставят под сериозно съмнение титулярното му място.
На фона на закъснението на Неи и постепенното влизане в сработка на панамеца Хосе Гарсес с новите си съотборници, взетият в началото едва ли не за резерва Георги Чиликов засега оправдава напълно мястото си в отбора, като за малко повече от стотина минути в три контроли реализира общо пет гола.
21 Юли 2007 13:03
Ето още нещо интересно за вас.Замислете се сериозно!!!
Писмо от Америка
Пет, 2007-07-20 10:17
Пристрастията и най-популярната игра са неразделни. Често в какафонията около даден футболен мач или първенство се включваме и ние, журналистите. Правилата на занаята не го позволяват, но … изглежда, че това е неизбежно.

Когато става дума за клубни цветове често се минават границите. Това е видно и от материалите в Sport1.bg. Ала е забавно да се четат тези статии. Особено след някоя непредвидена загуба. Може и след поредната простотия, пропълзяла от устата на клубен началник.

Има големи емоции със закачки на футболна тема - между два гранда, два съседни града, два квартала. Така е навсякъде по света. И при най-малкия повод братята по перо дават всичко от себе си. Абе, направо творят поезия. Понякога смешна, друг път абсурдна. Тези творения обаче са част от играта, от футболната игра.

Когато пък става дума за битка на национално ниво в определени географски ширини нещата загрубяват. Всеки мач е въпрос на чест и достойнство. А всяка загуба е катастрофа. В Европа сякаш гледаме малко по-прагматично на тези неща. А със сигурност не е така е отвъд океана.

Повод за тези редове е едно писмо от Америка. Писателят Владимир Стоичков, мой добър приятел от много години, се сети да ми прати част от коментарите в аржентинската преса след финала за Копа Америка. Влади живее в една южноамериканска държава и често дискутираме футболните събития на онзи континент. И ако вечното дерби Бока – Ривър го има по няколко пъти на година, то събитията около Копа Америка не бива да бъдат пропускани.

С опита си на перфектен футболен журналист, Влади прати един текст и написа: „Сега ще разбереш, защо обичам да падат големите. Отзвукът си е чиста поезия”.

Ето и за какво става въпрос – оказва се, че Аржентина е световна сила в … хокея на трева за жени. В същото време този спорт е почти непознат за бразилците, които го развиват от няколко месеца. В деня, когато Бразилия унизи гаучосите с 3:0 на Копа Америка, е имало среща между женските хокейни отбори на двете страни. Става дума за двубой от Панамериканските игри, в който Аржентина громи Бразилия с 21:0.

На другия ден авторитетния аржентински спортен вестник Ел Класико (по думите на Влади в него се пише 99 на сто за футбол) и още едно специализирано спортно издание пускат на първите си страници огромни снимки от хокея и нито дума за футболния финал.

„Всъщност хокеят е, което ни интересува” – е заглавието на Ел Класико. Другият вестник не остава по-назад и с големи букви съобщава:”21:0 – тупаник за Бразилия”.

Разбира се има вестници, които не са подминали резила на тима, воден от Базиле. Един от тях обобщава всичко така: „Нашите се насират (простете за израза), когато видят срещу себе си жълто-зелено…Мислехме се за най-големите в света, а всъщност не можем да победим никого. Защото да биеш Мексико е нищо.”

Явно в Буенос Айрес много ги боли. Това с хокея обаче си е чиста класика. Знаете, какво се случва в Англия при издънка. Ако не ви стига погледнете към немския Билд при подходящ повод. В тази връзка се сещам, че преди десетина години и у нас можеха да се прочетат чудни бисери по адрес на националите. Играчите на Пенев биеха наред, но и влизаха в светлината на прожекторите по всевъзможни поводи. Тогава беше весело, имаше шоу.

Сегашните „лъвчета” са далеч по-скучни. Пък и медиите им осигуриха невиждан комфорт, а от това (поне на този етап) ползата не е толкова голяма. Нищо, че европейските финали не са мираж. Добре че Стоичков стана селекционер за да има някакво раздвижване. Но и него вече го няма.

Мисля си обаче, че по-често трябва да припомняме на младежите с лъскави коли, колко тежи националната фланелка. Нищо, че нямаме хокей на трева…

Александър Гигов
21 Юли 2007 13:11
Собственикът на Левски Тодор Батков ще пристигне днес в базата Линдабрун, където българският шампион Левски е на подготовка. Адвокатът ще изгледа последната контрола на сините на австрийска земя довечера срещу полския Арка Гдиня и по всяка вероятност ще се прибере утре заедно с отбора в София. Босът на 25-кратните шампиони на България ще разговаря лично със старши треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Наско Сираков относно евентуално ново попълнение, което ще се присъедини към тима преди началото на сезона. Както е известно, след контузията на капитана Елин Топузаков Мъри поиска спешно още един централен защитник, като сините ще се опитат да финализират трансфера на мароканския младежки национал Юсуф Рабе. Единствената пречка засега е прекалено високата цена, която искат за бранителя от настоящия му клуб ФАР Рабат - 1 милион евро.
По всяка веротност наставникът на сините ще пусне в довечершната контрола с поляците същите футболисти, които ще излязат на финала за суперкупата на България срещу Литекс в четвъртък. Всички, с изключение на Топузаков са възстановени, като контузиите на Даниел Боримиров и Мариян Огнянов не се оказаха сериозни. Все пак Стоилов ще реши в последния момент дали да заложи на Борето или на Дарко Тасевски. Почти сигурно съставът на Левски ще изглежда така: Петков - Миланов, Бензукан, Томашич, Вагнер - Ричард, Боримиров - Йовов, Бардон, Телкийски - Домовчийски. Двубоят е довечера от 20 часа.
21 Юли 2007 15:06
Dokich,
все си мислех, че собственикът на Левски е чьорен руски еврей, ама като казваш може и и български адвокатин със свиреп казахстански изглед да е. Кой знае
21 Юли 2007 15:11
и др. батков е евреин
ако и да се прави на помак
21 Юли 2007 15:50
...относно евентуално ново попълнение, което ще се присъедини към тима преди началото на сезона.

.
Докич,
това като как да го разбираме - ново попълнение, дето тепърва шяло да се търси, а присъединяването му (евентуалното) щяло да е преди началото на сезона?
.
а си седнал да се кахариш за вече подписалия с ЦСКА нападател Ней?
.
нешо двоиствени стандарти май проявяваш, а?
21 Юли 2007 15:54
Ало форумците вярно е голяма жега и се пречи да вдявате, ама малко усилие положете. Това инфо не е от мене. Мисля, че го копнах от Гонг Спорете с тях, не с мене. От къде решихте, че аз съм "медията".
Ето ви сега новина типична за панчаревските неволи.
----------------------------------------- -----------------------
Остербек, Холандия. Угрозата от провал на турнира „Плейстейшън 2007” сериозно е разтревожила старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов и неговия щаб.
От ден-два Младенов алармира висшите етажи на клуба с предупреждението, че тези два мача, седмица преди началото на новия шампионат и то с гостуване в Ловеч, са от изключителна важност за крайния етап на подготовката и желае на всяка цена турнирът да бъде реализиран.
След отказа на кипърския Етникос Ахна се оказа, че сърбите от Борац почти сигурно също отпадат. Така на този етап твърди остават освен домакините от ЦСКА, другият български тим – Славия. Изискването на спонсорите обаче е поне два от отборите да са чуждестранни.
Лично наставникът на „червените” се зае да спасява положението. Стойчо Младенов влезе във връзка с отборите, в които е работил в Гърция – Калитея, Верия и Кастория, както и с първодивизионния Шкода Ксанти.
Мениджърите, които уреждат „Плейстейшън 2007” бяха насочени към тези тимове със задачата да преговарят за участието им в турнира.
Гърция е най-надеждният вариант, след като от всички балкански страни, които са най-приемливи предвид по-поносимите финансови транспортни разходи, единствено гръцкото първенство стартира по-късно и отборите може да се навият за приятелски мачове.
Турската Суперлига също започва наравно с родното ни първенство, но там отборите отдавна имат осигурени добри спаринги. Румънци, сърби и македонци ще са стартирали своите шампионати, в дните когато се предвижда провеждането на турнира.
Поради голямата за родните мащаби селекция, която ЦСКА предприе това лято нуждата от повече контроли се изостря и евентуалният провал на този предсезонен турнир е на път да доведе до повече от сериозен скандал в Борисовата градина.
Информацията е на Дарик радио.
21 Юли 2007 15:55
Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви състава на “сините” за контролата с полския Арка Гдиня, съобщиха от лагера на клуба в Линдабрун за Агенция “Фокус”. Мачът е от 20:00 българско време.
Съставът на Левски срещу Арка:
Петков, Миланов, Бензукан, Томашич, Лусио Вагнер, Ричард, Мирослав Иванов, Бардон, Телкийски, Домовчийски, Йовов
Мирослав Иванов е под въпрос, тъй като е усетил болки в десния крак по време на тренировка.
21 Юли 2007 15:56
Лондон. Левски е фаворит във финала за Суперкупата на България с Литекс на 26 юли според водещия световен букмейкър Sportingbet . Залози за победа на “сините” се приемат при коефициент 1, 60. Равенството е оценено на 3, 30, а евентуална победа на Литекс с 5.50. Двубоят е от 20, 00 часа на националния стадион “Васил Левски”.
21 Юли 2007 16:04
мдааа,
новините от дарик, гонг и стандарт по темата ЦСКА не секват, коя от коя по близко до апокалипсиса в Борисовата градина ...
.
а по междудругото той, апокалипсиса де, нали щеше да настъва вчера? маца коце щеше да взривява градинката ...
.
синковците им дай да се интересуват от ЦСКА !!!
21 Юли 2007 16:06
се по чуждото им шарат очичките милиционерски
21 Юли 2007 16:08
навици, к'о да ги праи'ш ...
21 Юли 2007 16:23
Ако в кюпа слагате и Дарик или Гонг, все едно, просто не сте в час. Там инфото и то от първа ръка го подава небеизвестния върл цесекар Ники Александров. Не е лошо поне тази информация да я знаете. В противен случай, излагацийка се получава. Какъвто отбора, такива и феновете, де. Нали сте едно цяло.
21 Юли 2007 16:29
И ние като ГА не навлизаме в детайли....само следим насоките и тенденциите.....рано или късно апокалипсиса в Цецка ще дойде . Следва пререгистрация, обединение с някой отбор (например Конелиано ) и очакване на нови успехи в България и Европа
21 Юли 2007 17:26
Ако знае пък Сашо Томов колко много ни забавлява....
Съб, 2007-07-21 17:10
През седмицата голямото събитие във футболния живот бе поредната пресконференция с представяне на нов футболист и закачане на шалче в една от залите на стадион “Народна армия”. Естествено, господин Томов не пропусна възможността да се представи в целия си блясък пред цялата общественост. И отново бе неотразим в своите послания сред които истински бисери бяха контрарепликата за слоновете, североизточната икономическа зона и най-вече откровения му сарказъм към журналистите. Видите ли той вече само се забавлявал като четял статиите им. Е, ако знае Сашо Томов колко много ние се забавляваме по време на неговите публични изяви.... Като си спомня как представи Даниел Моралес за нов футболист на ЦСКА!

Сега кой с кого и как се забавлява е въпрос на възприятие на нещата от живота. Аз например не се забавлявам с вестниците, защото в тях пише само тъпотии и нивото е паднало ужасно. Но това е пряко следствие от общото ниво на България, държавата в която лъжци от калибъра на Томов се чувстват чудесно.Но, не Томов е човекът който може да съди журналистите и то по този начин. В същината на думите си наместникът на Митал обаче каза нещо, което е абсолютно вярно. И може би за пръв път откакто следя неговата кариера като политик и началник в ЦСКА, той уцели проблема право в целта. Да някой иска да дестабилизира ЦСКА, и може би журналистите неволно участват в тази акция. Този някой обаче не е посочения враг от “Герена”, а са хората от самия клуб, който сега се радват на абсолютно блаженство.

Томов е абсолютно прав, че срещу ЦСКА се воюва, но това са собствените кадри на клуба. Ще илюстрирам констатацията си с един много прост пример. За няколко седмица в ЦСКА бяха докарани трима титулувани централни нападатели. Първо идва Георги Чиликов, безкрайно амбициран да докаже, че не е куц кон за какъвто го смятат на “Герена”. Обещава да вкара 30 гола и да стане голмайсторът, какъвто ЦСКА не са имали от времето на Спас Джевизов. След това се появява някакъв митичен Ел Пистолеро, който също приема офертата да вкара 30 гола. Накрая се появява още по митичния Ней, към който Томов се обръща с току- що заучените три думи на португалски и той обещава да вкара 20 гола. В същото време по реда на пристигането Георги Чиликов изведнъж отпада от двойката централни нападатели на ЦСКА. Проблем, защото Чиликов обича много да мрънка.

Вторият проблем пред ЦСКА е нормалното време, което се изисква за сглобяване и изграждане на състав. С 10-15 нови играчи няма отбор в света, който веднага може да заиграе добър футбол. В ЦСКА го обещава Томов, но треньорът си трае. Явно целия този огромен брой играчи се взима не само с цел да се вдигне нивото на отбора. Не случайно почти всички идват от Португалия, там някои хора имат сериозни позиции, което директно ни отвежда към мисълта за комисионни. В ЦСКА селекцията си прави заради комисионните, и това го знаят всички и най-вече правоверните фенове. На второ и трето място е дали тези извънземни футболисти, на които в България за пръв път им чуваме имената ще върнат старата слава на клуба или още след първата неполучена заплата ще вземат самолета и ще си търсят късмета другаде като свободни агенти.

Трети, огромен проблем пред ЦСКА е вътрешния климат при новата политика на отбора. Спомняме си какви бунтове имаше по времето на Хидиуед заради заплатата му. Спомняме си и основната причина отбора да напуснат Трика и Тиаго Силва. Дали в ЦСКА всичко ще бъде нормално, когато разликата в заплащането между отделните играчи ще бъде в десетки пъти. А на терена играят 11, това не е индивидуален спорт!

И още един щрих от думите на Сашо Томов. Той сподели пред медиите, че в ЦСКА финансовата организация е достигнала невиждани равнища. Ще ми се следващия път да покаже поне един договор, който е валиден за държавата а не само за футболния съюз. Защото тиражираните възнаграждения по сегашния закон за общия доход на физическите лица биха се обложили с данъци от порядъка на 60 процента и нагоре. Дали господата Ней, Ел Пистолеро, Ландзаат и така нататък са информирани, че ще плащат подобни данъци от парите си. Или приказките, че всичко е чисто и по закона са поредната логорея на Томов, за която той не носи никаква отговорност.

И накрая един безплатен съвет към Томов покрай забавленията, които му доставят журналистите. Да си създаде собствена мениджърска агенция или поне да излъчи свой доверен човек. Може и роднина. Гарантирам, че няма да изглежда толкова смешен в очите на сведущите!

Жаклин Михайлов, директор на Дон Балон България


21 Юли 2007 17:31
Неи не бил нищо особено, твърди Чиликов
20 юли 2007 17:48

Представеният като "перлата в селекцията на ЦСКА" бразилец Неи не е нищо особено откъм футболни качества, твърди нападателят на армейците Георги Чиликов.

Роденият в Бургас футболист дойде от португалския Насионал (Мадейра) и в местното първенство е играл срещу латиноамериканеца, който преди да подпише с червените носи екипа на Навал.

"Два пъти съм играл срещу него, но нямам спомени да е впечатлил с нещо. Гол със сигурност не ни е вкарвал. В никакъв случай не отричам, че Неи е слаб футболист. Но и ние българите не сме по-слаби от него и другите чужденци в отбора", заяви пред Гонг Чиликов.

От ръководството на ЦСКА Неи бе представен като най-скъпия играч сред новопривлечените. Според португалските медии трансферната му цена е 1 милион евро.

Е, Чиликов наистина започна да мрънка!
21 Юли 2007 17:32
Започва се!Май апокалипсис наистина ще има, и той ще почне от съблекалнята!
21 Юли 2007 17:48
Чао засега!Отивам на мач!
21 Юли 2007 18:04
Това инфо не е от мене. Мисля, че го копнах от Гонг

Ми тури поне едни кавички, док, та да се сетим, че ние бавно стопляме. Или за по-лесно маркирай си цитата и натисни отгоре бутона "Quote" Така ще се избягват недоразуменията.
21 Юли 2007 18:51
gowedokiller, Прав си ама мислех, че по стила, този суховат и строго информационен ще бъда "изловен", че не съм аз. Кво става със сбирката?
21 Юли 2007 19:26
Тези от Енерги много лъжат бе - Пелето бил присъден от ФИФА на тях... А сините са си направо - светци. А ми да ... нали си построиха параклис... ама и там имаше някаква далавера.
21 Юли 2007 20:37
Така кат' гледам Черно море няма да прай изненада... Той bm после ще обади, ама май-май и съдията е "хомосекшуъл" нешо...
Иначе Арка 'Диня ни изравниии...
21 Юли 2007 21:08
2:1 - Домовчийски
21 Юли 2007 22:25

Левски постигна категорична победа в последната си контролна среща, играна на австрийска земя. „Сините” се наложиха с 3:1 над полския Арка Гдиня в приятелски мач. Николай Димитров, Валери Домовчийски и Емил Ангелов отбелязаха трите гола за състава на Станимир Стоилов.


Наставникът даде възможност на всичките си здрави футболисти да участват в мача, като единствено Христо Йовов записа пълни 90 минути игра. Стоилов започна със следните 11: Петков, Миланов, Бензукан, Томашич, Вагнер, Еромоигбе, Димитров, Бардон, Телкийски, Домовчийски, Йовов.


Първото полувреме започна с предимство на българските шампиони. „Сините” подемаха чести атаки към противниковата врата. Още в първата минута Николай Димитров заби със силен шут топката в мрежата на противника, но страничният рефер вече бе вдигнал флага за засада.


Логичното се случи още в 10-та минута, когато Левски поведе с 1:0 с гол именно на Димитров след перфектно отиграна комбинация - Вагнер открадна топката от поляците, намери Йовов отдясно по атаката, той пусна на Димитров, който с шут по трева от дъгата пред наказателното поле прати топката в страничния стълб, след което кълбото влезе във вратата.


Седем минути по-късно футболистите на Левски отново застрашиха вратата на Блажевски. Домовчийски опита да прехвърли полския страж, но шутът му излезе в аут. Малко след това и Йовов стреля силно с глава, но коженото кълбо мина над напречната греда.


Първата добра възможност за играчите на Арка пред Георги Петков се откри след нарушение на Бардон в 24-та минута. Поляците обаче не успяха да се възползват от шанса, а защитата на българите изчисти в ъглов удар, след чието изпълнение отново не бе застрашена мрежата на българския шампион.


През следващите няколко минути инициативата пое Арка, като в 31-та минута в рамките на няколко секунди Петков успя да спаси на два пъти два сигурни гола във вратата си. След центриране отляво Вахович стреля с глава от 7-8 метра, но „синият” страж изби, последва втори удар на полския нападател, а националът отново спаси. Минута по-късно Вахович не сгреши – той бе изведен сам срещу Петков, този път го преодоля и изравни.


В 44-та минута Бардон вкара коженото кълбо за трети път в мрежата на Блажевски, но страничният съдия отново даде засада.


Единствената смяна, която Стоилов преприе на почивката, бе да извади голмайсторът и да пусне на негово място Георги Сърмов.


Цялата втора част премина под диктаторството на Левски. „Сините” удвоиха резултата в 49-та минута чрез попадение на Домовчийски, националът засече топката след центриране на Телкийски отдясно.


В 57-та минута френският халф на шампионите шутира хубаво към вратата на съперника, но стражът спаси с крака.


20 минути преди края в Стоилов пусна всичките си резерви без Мирослав Иванов. В игра влязоха: Митрев, Стойчев, Минев, Стоев, Емил Ангелов, Джайеоба, Коприваров, Симо Иванов и Балтанов. На терена до края на срещата остана единствено Йовов. Нападателят бе в основата и на третия гол за носителите на Купата на България – той подаде чудесен извеждащ пас към Емил Ангелов, който шутира от границата на наказателното поле и отбеляза за 3:1!


По този начин Левски постигна успех в последната си проверка преди финала за Суперкупата на България срещу Литекс на 26-и май.
21 Юли 2007 22:27
Валери Домовчийски струва пет милиона евро, това съобщи в обширно интервю за Гонг собственикът на Левски Тодор Батков.

„Валери е футболист на Левски. Смятам, че трябва да престанем с тези спекулации – взимат го, не го взимат, харесват го, идват да го гледат, не идват, самолетът се развали…”, заяви босът на българските шампиони.


„Домовчийски е един от изявените ни таланти, от младите звезди в състава. Ако някой има интерес към него, да заповяда на преговори. Мисля, че за по-малко от пет милиона евро няма да го продадем. Ако някой иска да вземе Валери – пет милиона му е цената!”, категоричен бе Батков.
21 Юли 2007 22:30
И още нещо:
На въпрос какви са очакванията му за предстоящия сезон и какво е мнението му за скъпата селекция на вечния враг ЦСКА адвокатът отговори по следния начин: "Очаквам хегемонията на Левски да се запази и в следващия шампионат и през пролетта на 2008 г. отново да триумфираме с титлата. В България нищо не ме плаши - нито нашествие на слонове, нито скъпи селекции, нито разни футболисти с прякори на пистолети и арбалети. Нашият модел на работа е правилен, други вече ни следват, но не си признават. В Шампионската лига трябва да бием Тампере два пъти, за вдигане на рейтинга. После чакаме жребия за третия кръг и се надявам през есента отново да слушаме познатата мелодия.
21 Юли 2007 22:55
Пълен запис на потока на съзнанието на адвокат Батков. Пич е, кой каквото ще да си мисли и приказва.
------------------
Тодор Батков: Ще спечелим казуса с Пелето Автор: ЖЕЛЮ СТАНКОВ, АВСТРИЯ2007-07-21
Не ме плашат нашествия на слонове и футболисти с прякори на пистолети и арбалети. Продължаваме хегемонията, а наесен ще слушаме познатата мелодия
Собственикът на Левски Тодор Батков даде импровизирана пресконференция пред журналисти на лагера на Левски в базата Линдабрун. Босът на сините изрази увереност, че казусът със Станислав Ангелов ще бъде разрешен в полза на българския шампион, като сподели, че е говорил с редица адвокати в Лондон по случая. "Вчера цял ден имах тежки срещи с адвокати в английската столица, които ме увериха, че казусът с Пелето ще бъде отсъден в наша полза. Няма да правим компромиси с никого, все пак сме Левски", заяви адвокатът.
Батков коментира въможността за инвестиции в базата на стадион "Раковски": "Властта дава положителни индикации, че ще ни даде мястото. Има две оферти за строителство - за 130 или 155 милиона евро, трябва да изберем едната. Преговаряме с две от най-големите компании в тази област в Европа - руска и английска, възможно е новият стадион да носи името на една от фирмите, ако тя финансира проекта. При всички случаи ще вземем заем от държавата, ако ни бъде отпусната базата на "Раковски". На "Герена" пък вероятно ще разрушим сектор "Г", а може би и част от "Б" и ще направим още един тренировъчен терен."

На въпрос какви са очакванията му за предстоящия сезон и какво е мнението му за скъпата селекция на вечния враг ЦСКА адвокатът отговори по следния начин: "Очаквам хегемонията на Левски да се запази и в следващия шампионат и през пролетта на 2008 г. отново да триумфираме с титлата. В България нищо не ме плаши - нито нашествие на слонове, нито скъпи селекции, нито разни футболисти с прякори на пистолети и арбалети. Нашият модел на работа е правилен, други вече ни следват, но не си признават. В Шампионската лига трябва да бием Тампере два пъти, за вдигане на рейтинга. После чакаме жребия за третия кръг и се надявам през есента отново да слушаме познатата мелодия. Относно участието на дублиращите отбори в "Б" група искам да благодаря на ЦСКА и на Литекс, че се отзоваха, смятам, че това ще е полезно за всички."

"Валери Домовчийски няма да го продадем за по-малко от 5 милиона евро. Колкото до това дали ще привличаме нов футболист - имаме три варианта за ново попълнение, но нито един от тях не е нападател. За момента не търсим играчи на този пост. Елин Топузаков щяха да го гледат мениджъри от един далечен континент, но за съжаление се контузи", изказа виждането си относно входящата и изходящата селекция в състава на сините Тодор Батков.
Адвокатът се прибира в България утре заедно с отбора, като той изрази увереност, че шампионите ще спечелят поредния си трофей през този сезон след двубоя за Суперкупата срещу в четвъртък. "В сряда ми предстои среща с нашите фенове да видим кой ще мята бомби, кой иска оставки. Мисля, че все пак ще се разберем", завърши Батков.

---------------------------------------
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД