:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 171
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Поклонници на дявола" избити зверски в Ирак

"Ал Кайда" е предполагаемият виновник за нападението срещу кюрди от сектата йезиди
Снимка: АП
Иракски полицаи оглеждат останките от един от камионите бомби, използвани при атентата срещу кюрдската секта.
Над 200 кюрди от религиозната група йезиди бяха зверски убити в Северозападен Ирак при четворен атентат във вторник вечерта, предаде Ройтерс. Според американските военни "основен заподозрян" за зверството е терористичната мрежа "Ал Кайда". От април сунитите са в конфликт с йезидите, които са набедени за поклонници на Сатаната.

По брой на жертвите и размаха си атентатът наподобява почерка на последователите на Бин Ладен. Близо 300 са ранените. Нападателите са взривили почти едновременно цистерна с гориво и три коли-бомби в йезидските села Кахатания и Аднания. След взривовете властите наложиха пълна блокада на района близо до сирийската граница. През полицейските бариери минават само спасителни екипи. "Копаем с ръце и лопати - не можем да ползваме багери, защото къщите са от глина и са напълно разрушени", каза кметът на съседното село Синджал. "Засега вадим само части от тела", допълни кметът Дакил Касим пред АП.

Четворният атентат в Кахатания е сред най-кървавите от навлизането на САЩ и коалицията в Ирак през 2003 г. Белият дом обяви нападенията за варварски, а говорител на местното правителство на Кюрдистан обвини Багдад, че не е успял да защити йезидите.

Конфликтът между йезиди и сунити пламна, когато през пролетта йезидите убиха с камъни момиче от тяхната секта, защото се влюбило в сунитски арабин и приело исляма. В отговор сунитите разстреляха 23-ма йезиди в Мосул. За йезидите бракът с човек извън тяхната вяра е грях, който се наказва със смърт.

Йезидите са предимно кюрди, чиято религия смесва елементи на зороастризма, юдаизма, християнството и исляма. Техни общности има в Сирия, Турция, Грузия и Армения, но мнозинството живеят в Ирак. Те боготворят ангела Малак Таус, смятан от някои мюсюлмани и християни за дявол. По принцип йезидите не вярват в съществуването на ада и злото. Ритуалите им са обгърнати от тайнственост и до тях не се допускат чужди хора.
21
4478
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
16 Август 2007 00:38
Важното е борбата с окупатора да върви
16 Август 2007 02:31
Важното е "Ал Кайда" да е виновна!
16 Август 2007 03:12
Параграфе, САЩ са виновни винаги. Няма значение за кого, какво и кога става дума. Ако се разровим достатъчно дълбоко, винаги ще намерим американската следа.
Аз обаче казвам че Британската империя е виновна. Ако не бяха дали независимост на Ирак, нямаше да има такава държава, нямаше да има Садам, нямаше да има инвазия, нямаше да има екстремисти и нямаше да има атентати
Поразително е как може човек да коли ближния си, крещейки "Аз не съм виновен! Мен ме подстрекават и ми дават повод! САЩ са виновни че го коля!" (Справка: Вратаря )
16 Август 2007 08:02
"Аз обаче казвам че Британската империя е виновна. Ако не бяха дали независимост на Ирак, нямаше да има такава държава,"
Не си прав. Британската империя е по-виновна, 4е е дала независимост на УСА. Хá си пердстави сега, 4е я нямаше УСА. Истински ужас!!! Кого щяха да ругаят Параграфа, Костадинка и про4ие?
16 Август 2007 08:14
Dinain,
От писанията ти се разбира, че само един окупатор е бил лош - хитлеристка Германия - и то само доколкото са страдали евреи.
babajaga2-2 пък си е направо циничен - "ако те нямаше тук, нямаше да повърна върху тебе, а сега я се виж на кво приличаш..."
Кого щяха да ругаят Параграф и Костадинка, ако го нямаше Usrael ли?
Или ако Usrael не беше хвърлил атомна бомба върху гражданско население и създал сегашната ситуация в Ирак?
16 Август 2007 11:29
Симеончо, отдавна ми е известно че разбираш каквото ти изнася и колкото можеш (а то не е много). Не ме занимавай с глупостите си.
Бабаяга, точно така! Да не забравяме британската вина в налагането въобще на тая порочна мода с парламентаризма
16 Август 2007 11:35
Simeonee
За еврейчето -
16 Август 2007 11:56
Simeonee, да са фанатичен антисемит е дори по-тъпо отколкото да си фанатичен антикомунист, антиимпериалист и т.н. Освен постоянооте ровичкане в чужди кости какво друго предпоага антисемитизма? Аз например, смятам себе си за един от убедените противници на политиката на държавата Израел и политиката на САЩ в района на близкия Изток, но това не ми пречи да бъда и убеден противник на нацизма и да преканям глава пред невинните жертви на тоталитарните режими.
16 Август 2007 12:31
Де са сега, питам аз, всички онези сащофилчета и сащофили, дето ме убеждаваха преди, че империята на злото и Георги Бус омиротворяват Ирак?
Вярно е! След като избият и унищожат иракския народ във физическия смисъл на думата, защото в духовен и културен те вече го сториха, ще се възцери вечен мир по Иракската земя. Само че сметката на Георги Бус ще излезе крива. Със своята безгранична глупост и алчност, сащските империалисти подклаждат и разбуждат религиозна омраза и нетърпимост по целия свят, но също омраза и нетърпимост към самите тях - тези неофашисти. Тази световна нетърпимост и непреклонност пред поробителите сащци ще доведе, в края на краищата, и до краха на империята на злото. Това е неизбежно - доказателствата и примерите в историята са много. Изкуствената и античовешка държава САЩ ще се разпадне и загине в огъня, която сама подпали. И това, вярвам, ще бъде най-голямото добро за човечеството от 2000 години насам.





Богородица и след Успението си бди над нас. Желая на всички вас от все сърце да имате Христовата обич.
Вартоломей, по волята Божия Архиепископ на Константинуполис, Новия Рим, и Патриарх Вселенски.



16 Август 2007 14:30
Не бе, Коста, пак не си разбрал нищо
САЩ е практична страна все пак и се опитва да умиротвори Ирак, но не с цел добруването на иракчани (през оная работа им е на САЩ). Целта е да тече нефтът без пречки, а сега църцори, а нестабилността допълнително качва цените на черното злато. В този случай интересите на иракчаните и САЩ съвпадат - и двете страни искат стабилен Ирак, само че по различни съображения
Проблемът е че Ирак не ще да се самостабилизира, а и де що има интернационална ислямистка паплач се изсипа там да мъти водата допълнително
16 Август 2007 15:34
Динаин , разбираш го много добре-ОКУПАТОРЪТ и подкрепяното от него МАРИОНЕТНО правителство носят пълната отговорност за това което се случва, или не се случва в окупираната държава Дали си се замислял, като изключим убитите и близо четири милиона бежанци в Ирак остават около двадесет милиона .От тях не знам колко са Кюрдите , но те се самоуправляват.Хайде сега да направим проста сметка Около 200 000 окупатори заедно с разни частни охранители, още около 250 000 иракска армия и полиция-а сметнете по колко про американски и , колко американски въоръжени се падат на глава от населението в Ирак-а МИР няма-все пак си евреин събери , извади и направи що годе някаква сметка .Желани ли сте в Ирак или не
16 Август 2007 15:45
Иначе не пропускай, част от убитите се приемат от местните като колаборационисти-предетелят навсякъде е предател , мисля в Израел и САЩ също.Понеже ме обвиняваш, че ползвам понятието окупатор и окупация, моляте посочи ми термин с , който да обознача армията на САЩ в Ирак Как да наричам окупацията -присъствие, пионерски лагер или конференция Последно щатите са в Двуречието за петрол, или , като участници в големият цивилизационен сблъсък за , който ми говореше от онези дни В общи линии схванах част от разбиранията ти , ако някаква стратегическа суровина ти липсва , просто си я вземи -условието е този от , който я взимаш да е достатъчно беззащитен
16 Август 2007 15:59
Динайн,
практична, но понякога прекалено утопична.
16 Август 2007 16:06
Ми в статията пише, че именно сектантите, а не изповядващите чистия ислям са били инциаторите за убийството на честта. От друга страна най-лесно е да бъдат нахъскани едни срещу други хора с различни възгледи. И ако случайно вземат да се усещат, че някой им мъти водата и се обединяват, колко му е да се спретне нов атентат.
16 Август 2007 17:13
popangelov,
По какво съдиш кой е фанатичен антисемит и кой има право да е "убеден противник на политиката на държавата Израел" ? Явно искаш да ме сложиш в първите, макар че никога и никъде не съм писал нещо против евреите като отделни личности. Освен това, макар че не е важно, най-добрите ми приятели са били евреи.
Ако под "фанатичен антисемит" разбираш човек, който е против геноцида на държавата Израел срещу палестинците, заграбването на земята и водата им, атентатите на МОСАД в Ливан, и подклаждането на конфликти в Ирак - разбирай си го така, но не пиши по мой адрес.
Фанатичен антисемит ли е този, който задава неудобни въпроси за Холокоста?
Например, защо в тухлите от стените на мними газови камери няма следи от Циклон Б, каквито би трябвало да има, ако известно време са били ползвани така, както се твърди?
16 Август 2007 17:49
Не бе, Симеоне. На това не се вика "фанатичен антисемит", на това се вика чисто и просто "глупак" Няма да ти обяснявам как и защо.
Вратар, с тебе се бяхме разбрали отдавна че не съм евреин - явно Свежарков или някой от свитата му те е облъчил междувременно
За окупацията, предлагам да я наричаш "гостуване". Това е статусът в момента, коалиционерите не са официални окупатори отдавна, по-точно откакто се проведоха избори и се избра парламент, и тоя парламент покани коалиционерите да останат. А като те канят, значи си на гости
А за отговорността - ами правителството е отговорно, разбира се, кой друг да е? Само че какво следва от това...? Надявам се че си заделил нещичко за продължение.
16 Август 2007 18:03
Dinain,
Ако ще се състезаваме с обидни епитети като "глупак", едва ли ще ме надминеш, щом е разрешено.
Или като не знаеш какво да пишеш за Холокоста, но ти се налага, пишеш глупости?
Добре, като не знаеш за Холокоста, пиши нещо за това кой именно Израел трябва да признаят палестинците - този, създаден с решението на ООН след ВСВ, или този, чиито граници са означени на учебниците в Израел, обхващат всички окупирани територии и място за палестинци изобщо няма?
16 Август 2007 18:23
Ами какво да кажа, хайде да си ходим , че на гостите им се спи Господи пази ме от гостуващите с натрапниците сам ще се справя Айде на хаирлия да е -дал ти господ такива гости и на теб Динаине-дано да са резани В заблуда си никога не съм мразил евреите Може да имам известни съмнения относно това , което наричат холокост, но това не е причина да изпадам в транс, когато слушам за световният юдейски заговор Това не ми пречи да те попитам , защо наричате антисемит всеки, който не приема израелската политика спрямо палестинците Дори скоро нарекоха една конференция посветена на правата на палестинските бежанци антисемитска
16 Август 2007 18:54
Вратар, не съм казвал че мразиш евреите, а че погрешно ме смяташ за такъв. Нито съм те наричал "антисемит". Даже на Симеончо му е много такъв епитет. Той просто не знае за какво говори, че да достигне такъв статус. Нещо като реднек-член-на-ККК: "Не познавам негри, не съм виждал негри, не знам даже какво са негрите, ама знам че мно'о ги мразим!"
Пич симеонович, знам достатъчно за Холокоста и за всички други любими твои теми, но не прави грешката да смяташ, че като не ти отговарям на глупостите, не мога. Просто да спориш с луд и с глупак е загуба на време - на такива можеш само да се присмиваш.
16 Август 2007 19:30
Масурите си знаята работата, я някакви си йезити само ще стоят и гледат мелето. Айде лашка!
16 Август 2007 19:35
Дригари, ето ви малко видео. От къде тръгнахме къде стигнахме.

Натиснете тук

Enjoy!


Редактирано от - el mojado на 16/8/2007 г/ 19:46:44

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД