:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 155
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

US кандидат-президент държи акции на "Газпром"

Мит Ромни
Един от кандидат-президентите на Републиканската партия в САЩ - Мит Ромни, притежава акции на "Газпром", предаде ИТАР-ТАСС. Информацията изтече от декларацията за личното му състояние.

60-годишният бивш губернатор на щата Масачузетс е купил акции от руския газов монополист за 250 000 долара. Със състояние от 190- 250 млн. долара Ромни е и най-богатият сред кандидат-президентите, добавя АФП. Точният размер на богатството му се променя в зависимост от конюнктурата на фондовите пазари. Мормон по религия и бивш бизнесмен, Мит Ромни и съпругата му Ан притежават имоти и акции в различни компании, предимно в самолетостроенето и телекомуникациите. Пълният отчет за финансовото му състояние съдържа 45 страници. В текущите си банкови сметки има около 20 млн. долара. Други 9 млн. е дал за кампанията си.

Втори по богатство сред претендентите е бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани с активи за 18-70 млн. долара. Кандидатката с най-големи шансове - Хилари Клинтън, е едва четвърта с активи за 10-50 млн. долара.
57
1976
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
16 Август 2007 00:06
И аз ако имам толкова пари ще си купя. Ама с тази ламя как да спестя.
16 Август 2007 00:34
Какво му е странното да има акции на руска компания? Опитваме се да скалъпим новина от нищото?
Мормон по религия и бивш бизнесмен

Е, те такова животно нЕма Истинските мормони отричат технологиите и дори се придвижват с каруци, а този явно не отрича модерните придобивки на цивилизацията, фондовите борси в частност.
Натиснете тук
ПП. хихи
16 Август 2007 00:50
До rossenf и всички форумци: Обещах (във вчерашния брой на СЕГА)
да намеря цитата на Марк Туейн. Статията се казва "Concerning the Jews",
Harper's Monthly Magazine, September 1899.
" You will say that the jew is everywhere numerically feeble. When I read in the Cyclopaedia Britannica that the jewish population in the US was 250, 000 I wrote the editor and explained to him that I was personally acquainted with more jews than that and that his figures were without doubt a misprint for 25, 000, 000..."
16 Август 2007 00:55
Стига бе. Марк Твен познавал лично над 250 000 евреи. Много общитетел е бил човекът, спор няма
А какво общо има това с акциите на Газпром и републиканския кандидат-президент?
16 Август 2007 01:20
Danain: Юдейско-болшевишки агитаторе! А прочети първо, де! Ще ти
тежи повече агитацията, държаща "влага" на феновете ти - форумните неразумни юроди-гои!
Просто трябваше да публикувам някъде цитата (както обещах).
P.S. Защо не обясниш на колегите що за изрод е бил кумирът ти Данаин?
16 Август 2007 01:21
Знае човека, как да печели - най-богатия сред претендентите.
-Ех, да имах пари за един самолет....
-За какво ти е самолет?
-Абе, самолет не ми трябва, парите ми трябват.

Ъъъ..., Dinain, да не ги бъркаш с анабаптистите? Мормоните доста добре се оправят с технологиите... В книгата им дори компасът се е появил няколко стотин години по-рано от колкото в истинския свят.
16 Август 2007 01:26
Тв-ен се казва , когато преводачът от английски е крет-ен!
16 Август 2007 01:28
Сега откривам, че съм болшевик! А кой е този Данаин, ще те помоля да обясниш - аз такава личност не познавам.
Локи, прав си, обърках се с квакерите
16 Август 2007 01:46
Danain: Е, ти не си! "Дедите" ти - евреите-болшевики-разрушители-убийци са !!!
Ако искаш ще ти кажа за Левски, Ботев и др. А ти се порови в собствената си еврейска история (или лъжеистория) и научи кой е бил Данаин.
Nothing personal, strictly business! Макар че досега не си казал една дума - да
проличи, че милееш за БГ и българите - ако кажеш, че си българин (няма значение от еврейски или какъвто да бил произход), спирам войната!
Ама няма да лъжеш, а ще бъдеш мъж, който се уважава и държи на думата си!
16 Август 2007 03:18
Дедите ми? Не са нито евреи, нито болшевици, за убийци отчасти си прав. Дядо ми е стигнал с пушка от Драва до Австрия, та пътьом все някой фашага е гръмнал
Не изпитвам нужда да се бия в гърдите и да крещя "Булгар! Булгар!", ако това имаш предвид. Още по-малко пред теб.
ПП. Никът ми не е Данаин. Взри се.
16 Август 2007 03:43
Малко граматика, че се дразня от неграмотността на некои с претенции, па вие си продължавайте после по темата.
Начи, при личните (географските и т.н. ) имена има значение езикът, на който пишеш. Ако пишеш на български, то е препоръчително да спазваш българското написание, което се е създало в резултат на сума ти фактори, които нито има време, нито е място да обяснявам. Приемете го като аксиома, че ги има, а който не вярва - да се разтършува.
По тези правила повечето от англоезичните имена се пишат и произнасят по друг начин, различен от английското произношение. Washington е Вашингтон, Mark Twain е Марк Твен, Jack London е Джек Лондон и т.н. Примерно и чехите много добре знаят, че Tina Turner не е Tina Turnerova, но това не им пречи да й викат така и да й изписват името така (поне доколкото си спомням от доста отдавнашния й концерт в Прага, на който имах късмета да присъствам) .
Тука имаше още един ценител на английското произношение, който се опитваше да го налага в българската граматика и беше доста упорит в борбата с наложили се термини като "круиз" (идеята му беше, че cruise не се произнася така) , но май по некое време му дойде акъла, че не може винаги да спазваш оригиналното произношение. Само да вземем съседите и да последваме мъдрия почин да им произнасяме наименованията, както те си казват, и веднага ще настъпи нов Вавилон (Babylon за консервативните типове) . Все едно германците да се сърдят, че всеки им нарича страната на някакъв си свой странен език.
16 Август 2007 03:54
Динайн е един шабес гой с много скромни възможности на агит-пропче.
Мормони, квакери - пълна каша ти е в главата. Тия с каруците са Amish(анабаптисти както ги нарича Локи), живеят предимно в Охайо, Пенсилвания и Индиана. Чети повече и по-малко кисни във форумите да пишеш глупости.
16 Август 2007 04:12
Още малко странични вметки покрай Dinain този път.
Мормоните не са признавали техническите постижения преди 100 години. В наши дни (преди 30-40 години) доста бързо се преориентират, така че ситуацията вече е коренно различна. В момента мормоните притежават едни от най-пълните бази данни в различни научни области, които с успех продават или предлагат на различни научни учреждения и библиотеки и мачкат в тази област дори сциентолозите (ъъъъ, дано англопроизнасящият да ги преглътне) . Мормоните у този форум също са сравнително добре технически и интернет подковани (макар и малко изнервени далеч от Юта) , а като пример за технологичните попълзновения на мормоните в България мога да дам компютъризирането на библиотеките на водещи български болници преди десетина години - по този начин ги връзваха към безплатните си бази данни, като в същото време това им даваше възможност да проследяват насоките в научните изследвания на младите лекари. Същите методи ползваха в цяла Източна и Централна Европа, а връзките им с водещи разузнавателни служби не подлежат на коментар. Така че са доста напред не само с техниката, но и с технологичния шпионаж. И не се вписват в теорията за псевдоквакерите, дето ги шамари всеки, който свари, докато се молят на пророка Смит, който наистина проклел НТП и държавната власт, ама кой ли го пита, след като го линчували.
16 Август 2007 04:25
Бългериян, да не коментирам под тази различна тема, пост-нал съм си отговора във вчерашната тема, ако те интересува.
16 Август 2007 09:21
Не е тайна, че Путин хвърля пари за купуване на политици.
16 Август 2007 11:42
БгТоп, мерси за двата поста.
На мен ми е ясно, че за да казва един българин "Марк Туейн", то той явно не е познавал този автор (Марк Твен) преди да се пресели в отвъдокеанската земя на благоденствието - което е достатъчно красноречиво за културата му. Оттам и обясненията за произношението на чужди имена, транскрипция, езикови традиции и т.н. ми се сториха безполезни.
Ездачо, като вещ познавач на американските каруци ще те помоля да разясниш - еймишите ли държат монопола над този вид спорт или просто се опитваш да се правиш на умен?!
Натиснете тук
16 Август 2007 12:53
А бе не му е лесно на човечеца, 5 сина със снахите, любовниците и внуците има да храни, и Бог знае колко жени покрай официалната. И ‌ те хора, и те душа хранят, нищо чудно и в Бин Ладен Корпорейшън да са вложили некой $ спестен от градински разпродажби. Pecunia non olet, дет се вика.

Относно правописа на чуждуте думи и имена, големото идиот е прав, пише се според конвенцията, която не винаги отговаря на оригиналното произношение, което пък често е невъзможно да се предаде правилно на кирилица. Тук скоро имаше един новоизлюпен американец на едно канче таратор стаж в някое Уенди'с, дето също ги килифарчеше едни транслитерации, ум да ти зайде.
16 Август 2007 14:36
Е, сега работата стана дебела:
Русские исследователи установили, что Северная Америка является естественным продолжением российского арктического шельфа.

16 Август 2007 16:48
bgtopidiot: Нямам претенции, макар че бих могъл...В БГ съм превеждал
книги и статии от/на 3 езика, и то повече от грамотно! Въпреки "водата от 9
кладенци дето ми носиш" - най-добре е когато личните, географски и т.н.
имена/наименования се произнасят колкото може по-близо до оригинала!
Най-универсално е и се избягват различия и проблеми поради индивидуални интерпретации.
16 Август 2007 17:02
bgtop: (Изпуснах "идиот" преднамерено). Ако искаш да си мериш
грамотността с мен - недей, съветвам те! Ще бъде за пари и пред целия форум!
Ще ти струва скъпо и ще бъде унизително за теб! Хайде - със здраве и, умната!
16 Август 2007 17:29
Dinain: Аз много съм те надценявал бе, брътчед... Аз никога не съм се правил на "американец" ! Аз не съм FL and Bros.! Винаги съм бил и съм казвал, че съм европеец! И, въпреки някои неща, които не харесвам 100%, си умирам
от кеф, че Европата ще бъде 1 огромна държава, която няма да може да бъде лесно "разделяна и владяна" от световните конспиратори (ти ги знаеш кои са,
ама си траеш)... А - бил съм "lucky", че съм се родил в БГ! И Марк Твен(!?) съм
чел и ногу други! Ако се бях родил в царството на ... невежеството... "Америка" - да , нямаше да имам и хабер. Но - радвай се, ако живееш в БГ - децата ти ще четат Harry Potter и ще станат 100% олигофрени!
Ей - ама ти сериозно ли се гордееш най-много с това, че дедите ти убивали
"фашисти"...!? Тапата, ChichoDr., Hauptmann и др. са прави, че в някои аспекти
светът щеше да бъде много по-добро място за живеене (ама, дай да се разберем - само за честните и свестни трудови хора!!!), ако световните евреи
бяха загубили ВСВ!!!
16 Август 2007 17:38
Засега гледам, че си мериш логореята

То затова качеството на доста от преводите е такова, че такива като теб са били преводачи. Дадох ти съвет съвсем добронамерено, за да не се излагаш по-натам с език, който вероятно ти е бил "native" , пък и аз да не се дразня от поамериканчена селяндурщина като чета, а не да ми се дървиш на тема грамотност.
Сега по-ясно ли е или все пак държиш да скачаме върху масите и да си слагаме столове върху главите?
16 Август 2007 17:44
(снимка: натиснете тук) (снимка: натиснете тук) (снимка: натиснете тук)


Псевдонимът на Самюъл Лангхорн Клемънс би трябвало да се произнася и изписва Марк Туейн, но в българския език се е утвърдило произношението от френски- Марк Твен. Споровете са излишни.

16 Август 2007 17:49
Ваше Чалгаджийство, първата илюстрация (Артур) може да предизвика протестна вълна както от островитяните, така и от монархистите
16 Август 2007 18:01
Ако бългериана е превеждал, мамата си тракало БГ книгоиздаването. Неслучайно качеството на превода е толкова плачевно
Гусине, да те открехна и че аз съм се позанимайвал с преводи, статии и съставяне на речници, и пак на 3 езика. Това дето го пишеш, не знам кой те е учил на него, но язък за времето дето си пожертвал. В българския език, точно както каза БгТоп, са се утвърдили имена като Марк Твен и Джордж Вашингтон и опитите ти да преоткриваш колелото не водят до нищо смислено.
Чудя се обаче дали не послъгваш малко с тия хвалби за преводите. Ако наистина познаваше Марк Твен, щеше да знаеш че той е един от големите американски белетристи и се изучава задължително в училищата в САЩ, от което следва че:
1. В САЩ е много по-голям шансът да се запознаеш с него, в сравнение с БГ.
2. Заключението ти за Хари Потър/Марк Твен (БГ/САЩ) и т.н. са пълна глупост.

Относно местонахождението ти, възможно е да съм се объркал, но това така или иначе не е от значение.
Ps.Последно, да не се бъркаш с Шания Туейн? Натиснете тук

Редактирано от - Dinain на 16/8/2007 г/ 18:05:58

16 Август 2007 18:11
В Щатите аресаха колежката от Канада, която мааше ихната кънтри- чалга и се казваше все още Eilleen Regina Edwards.Та и измислиха пиздонима Shu-nye-uh което на езика на Ojibwa щъ риче On my way. И после, заради такива зевзеци като вас, брат'чедката забегна чак у Швайцарско. Демек, фана си пътя.



>(снимка: натиснете тук)

Редактирано от - Артиста на 16/8/2007 г/ 18:20:42

16 Август 2007 18:12
bgtopidiot: Колько и кога, нещастнико? Пред целия форум! Разрешавам ти един помощник - юдеина-агитатор.
16 Август 2007 18:23
С пищови ли ще се стреляте, или ще си режете главите с мечове Катана?
16 Август 2007 18:26
Чекай само да апнем и ще организираме кютека
16 Август 2007 18:29
Аз влязох само за да разбера откъде да си купя акции, а тука станало като в циганската маала...
16 Август 2007 18:31
А дотогава - още по-подходящ персонаж за мелето, завършващ на -уейн (освен тез с прякорите Марк и Шаная) Натиснете тук
16 Август 2007 18:45
Пратих цицорестата си секретарка да ви вземе два билета за Бейджин, ама тя се върна без да е взела нищо. Нямало такъв град. Имало билети само за Пекин. Technology Without An Interesting Name
16 Август 2007 19:01
Да бехте пратили поне двамата доценти, Чалгаджийство, Китай не е за всеки .
Иначе по въпроса за тупаниците и Марк Твен най-точно според мен се е изказал S.W.R.D. Bandaranaike (няма да го превеждам ) , премиер на Цейлон (Шри Ланка) през 1956г.
- We are not hostile to the United States. How could I be hostile to a country that produced Mark Twain?
16 Август 2007 19:03
Артиста, дано да не се налага да ходиш скоро до Пионгянг, че секретарката съвсем ще се обърка....
16 Август 2007 19:05
БгТоп като предизвикан има право да избере мястото и оръжието.
Аз предлагам саби-дамаскини и Алепо (Khalpe, Khalibon, Beroea (Veroea), Halep, Haleb, Alep, Aleppo)
16 Август 2007 19:11
Доцентите ги мобилизира правителството. Единият разучава опита на Горна Волта, а другия - на Буркина Фасо. Щото на първия му плаща Царо, а парата на втория била от Мюнистерството на финанците. Ша учат хората плоския данък...Интересно - и двамата ми пратиха картички от Уагадугу.
16 Август 2007 19:19
да бе да, ся пък и децата на лейтенант Шмидт да пляскам със саби дамаскини
Прауда требе да изригне с целата си филоложка мощ на преводач от 3x3 езика и да стовари англословесното си отделяне у сека пора на тоз многострадален форум, че да се получи ефектна сцена тип Kill Bill
Как се произнася "Якудза" ?
16 Август 2007 19:24
8 (я), 9 (ку) и 3 (джа). Най-лошата комбинация в играта ойчо-кабу.


(снимка: натиснете тук)

Редактирано от - Артиста на 16/8/2007 г/ 19:27:13

16 Август 2007 19:27
Па ме разби, не съм чувал за тази игра изобщо. Сигурно в консултациите се е намесил и Професора

Но е похвално, че японците са вкарали "дж" в речника си
16 Август 2007 19:37
... обаче я научих за нула време, тя била като бакарата
Къде си, Прауд, вылезай, подлый трус (на Englidh няма да ти го казвам, за да не губим време в разисквания как се произнася) , обявявам ти дуел на ойчо-кабу!
16 Август 2007 19:37
Final Battle


А дж -то го въведаха, за да произнасят правилно имената от Джордж Уошингтън до Джордж Дабя.

Редактирано от - Артиста на 16/8/2007 г/ 19:52:12

16 Август 2007 19:51
Динайн, аз съм познавач на каруци с по над 200 коня. Тия с 1-2 са по-скоро от твойте експертни възможности. Не е "еймиш", а "амиш" - нали схващаш, "Туейн" - "Твен".
Не знам какво доказваш с тази снимка - може би, че знаеш какво е 'каруца"?!
Аз никъде не твърдя, че само амишите карат каруци, просто това е популярния образ - нещо общоприето, като "Твен" например.
16 Август 2007 21:13
Дори и малоумните ученици от българските школи за бавноразвиващи се индивиди по времето на комунизЪма у България разбираха, че нещо в пЕреводите от инглиш на бългериън не върви или по-точно върви рамо до рамо с един друг език, говорен на североизток, който в никакъв случай не може да бъде еталон и мярка за правилно превеждане, поради некой Усобености. Нека само за момент се вгледаме в пЕревода на думи започващи с W дабл ю "Уиски" се произнася на руски "Виски", както и Вилям Шекспир (да не говоря, че ако произнесете фамилното му име така никой няма да ви разбере), тоже може да се каже и за Вашингтон, Висконсин, Ватер (Уотър), with, произнасяне от русята "виз". Така че това е тъпоъгълната руска переводческа система, на която - за огромно съжаление - са станали жертва и индивиди имаще претенции за "познавачи" в пЕреводческото искуство. В този случай, най-доброто нещо е да си превеждат от руски и да го произнасят по руската система, а не да се бъркат с некомпетентни стейтмънти и Съвети в език, който категорично не познават.
16 Август 2007 21:20
Нека така много знаещите да се посъветват по въпроса, защо аджеба е създадена т. нар. Фонетична транскрибция при изучаването на чуждите езици (не само английски, но и френски, немски, японски и дори чайнийз) и защо толкова упорито вещи в езикознанието люде се стремят всячески да избегнат вредното и неточно произношение, което некой ФорУМни професори прокламират и опитват да инфилтрират в главите на четАЮщата публика.
16 Август 2007 21:25
А що се отнася специално до Марк Туейн, то произнасяйте го Твен в Масква и никога в САЩ или Великобритания или където и да е било по земята в държавите говорещи този "мръсен" капиталистически език, превърнал се в светая светих на международните ФорУми.
16 Август 2007 21:39
Величието на българското пEреводческо изкуство изгърмя със страшна сила във Великобритания с пЕревода на Construction Skills Certification Scheme и така популярната притурка към него сред българските шерпи в Лондон книга-тест Health & Safety Test Book. Нека переводчиците да разберат, че на български има точно наименования на това понятие, което в никакъв случай не може да бъде заменено с по-подходящо и се нарича Техника и Безопасност на Труда или "Tест по Техника и Безопасност на Труда".
И моля пЕреводчиците да не се напъват много, защото нали така разбирате
16 Август 2007 22:02
2008: Говори, говори и...нищо не каза... Но си на прав път за фонетичната транскрибция! Надявам се, че двете ямики ще те разберат за какво говориш. Хайде със здраве, че и днес още не съм свършил за 2 пари полезна работа...
16 Август 2007 22:15
Dinain: Гледам, че живееш уж в Йемен ( Е, естествено, че често прелиташ до любимия ви Израел - за инструкции, де)... Ти да не си потомък на
Сенегалските българи, народени в Южна БГ след ПСВ ? Защото в Йемен има
много "евреи"-кюнци...
16 Август 2007 22:19
Show Must Go On.
16 Август 2007 22:24
Гледам, че докато зяпах мачовете, се е появил и оня олигофрен Спая. Това е похвално, тъй като вече имаме налице дует троглодити. А що е похвално го е описал Марк Твен покрай пътешествието на капитан Стормфийлд в Рая
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД