:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Притчи Сергееви

Докато в България откриваха есенния политически сезон, премиерът преоткри самия себе си, но в далечна Индия. Но като се има предвид хубавата религия, измислена от индусите, нищо чудно Станишев просто да си е припомнил какъв е бил в предишния си живот. А именно - разказвач на приказки, басни, притчи и всякакви истории с поука. Цял проповедник. Не е изключено при подготовката за посещението премиерът да е черпил мъдрост и вдъхновение от древноиндийските Упанишади.

Според "Стандарт" Станишев разказвал притчи в кръстеното на Георги С. Раковски училище в Делхи. Но притчата всъщност е стара туристическа басня - когато Господ раздавал земята, българите закъснели, та той се принудил да им даде парче от Рая... Какъв рай имаме, се вижда доста добре от снимките на паянтовия хотел в Златните, чиято козирка се срути и за малко не преби чужденците. Добре, че индийците не четат често българска преса.

Като четем обаче дописките за посещението на премиера в Индия, виждаме, че и домакините не са му останали длъжни. Дарили го с пластика на шесторъкия Шива. На пръв поглед алюзията е очевидна - на нашето премиерче му трябват много повече крайници, за да се справи с целия ни батак. Но "Стандарт" има и втори поглед - божеството, пише там, било най-странното от всички, защото е едновременно бог на сътворението и на разрушението. Което ни навежда над едни главоблъсканици какво ли символизира дарът. (И какви бъднини ни вещае...)

Различни тълкувания се дават и на символа, мацнат върху челото Сергеево. "Стандарт" заявява двусмислено: "Червена точка за Станишев" - "за здраве и против уроки". "Труд" и "24 часа" наблягат повече на плодородието и просперитета.

Но пък какво пък, в крайна сметка това няма чак толкова голямо значение - Станишев има нужда и от здраве, и от просперитет, и от плодородие. И, разбира се, никакви уроки. Че покрай него и ние от хубавини да се не отървем!
1
1411
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Септември 2007 11:07


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД