:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Увиране на чутура

Оня ден се скарахме с чепеларския ми приятел Панчо. Добре, че дискусията ни протече по телефона. Иначе щяхме и да се сбием.

Обяснявам му тънкостите на кадровите умения - не му увира чутурата и това си е.

- Стига, бе, софиянци съвсем през просото сте я подкарали! - вика.- Какви са тези номинации, какво е това чудо! Тити Папазов, баскетболен треньор, да ми става кмет на столицата! На Праматарски да не му е чавка изпила акъла?

- Напоследък не съм забелязвал чавки в небето на София! - отговарям учтиво. - Не съм забелязвал и Праматарски да прелита наоколо. Тя, да ти кажа, ако не си се сетил досега, фауната изобщо е вече кът поради глобалното затопляне. А господин Папазов е много подходяща кандидатура за съответния пост. Във всеки случай много по-подходяща от някоя много по-неподходяща кандидатура.

- Можеш ли да ми обясниш защо? - заяжда се родопският критикар.

- Елементарно, Панчо! Щото не друг, а именно баскетболният треньор определя ъгъла на атаката на двамата центрове спрямо заоблената покривна конструкция на зала "Универсиада" по скaлата на Лужков-Галиани. И защото точковият коефициент изпрати Бразилия на финала за Световната купа, докато Майкъл Джордан, Денис Родман, Скоти Пипън и Тони Кукоч играеха за Чикаго булс в Западната конференция на Югоизточния симпозиум. И най-накрая защото кош, вкаран зад палантерията, се брои за 3 точки. Точно тези уникални умения определят стойността на медитеранската печена мерлуза и неминуемо гарантират успешен кметски мандат от самото начало на успешния кметски мандат, пък дори и преди самото му начало.

Оттатък долита колебливо церебрално просветление:

- Знаеш ли, може би си прав, никога не съм го разглеждал от гледището на безогледната взаимна зависимост между зависимите взаимности.

- Анджак! - допълвам миролюбиво. - Увря ли ти чутурата сега?

- Не знам! - признава честно чепеларецът. - Да не би да искаш да ми кажеш, че при културната министърка Нина Чилова примерно доста удачното кадрово попадение на Кобургата и Готата е продиктувано от специфичната темпорално-топологична мрежа на вторичните полови белези, припокриваща се отчасти със синусоидалното напрежение на третичната евристичност?

- Точно това искам да ти кажа! - мърморя поощрително.

- Значи, ако ни е нужен професионално подготвен фискален финансист, трябва просто да намерим някой валцовчик 7-ми разряд с достатъчно добро владеене, писмено и говоримо, на долнотрънския диалект с горнобанско семиотично придихание? - развива творческите си предположения Панчо.

- Ми да, жустамон, видя ли как постепенно ти увира чутурата! - одобрявам стила му на разсъждение. - Както и при необходимост от компетентен министър на земеделието вземаме компетентен юрист като Станислав Димитров, да кажем, при задължителното условие избраното лице да не прави съществена разлика между овес и ориз, както и да има диплома за завършени курсове по леководолазен спорт и лицензиран стаж по скокове на трипластов огнеупорен батут.

- Ясно, чутурата ми окончателно увря! - споделя любезно родопският авер. - Сега може ли да я сваля от огъня?
3
1814
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Септември 2007 08:45
А също така за да стане писател някой е необходимо да изучи българската азбука и да научи няколко чуждици? Така ли е професоре?
13 Септември 2007 10:09
Чутурите на ченгетата не увират - те се инфилтрират там, където е далаверата.
Кой например би дал на Праматарски да му управлява фирмата? Никой.
Ама Праматарски се изживява като политик - дори хубава синя къща има до пл. Възраждане, и хубав джип.
Ех мъка българска
За професора
13 Септември 2007 10:22
Професоре, другата седмица да има продължение за ролята на стажа в МВР за успешното управление на голям град.(Б.Борисов, Бр.Аспарухов, Д.Гяуров, В. Танов)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД